söndag, april 30

Vintern rasat...

Glad Valborg allinopa! Eller vad man säger. I min ungdoms fagratse vår tillbringade jag alltid sista april i sann studentanda i Uppsala. Med champagne i glaset och löv i håret :D Nu blir det grillning med kompisar och en titt på brasan framåt kvällen.

Hurraaaaaaa! (som i sången alltså)

UPDATE: Just ja, grattis kungen också :)

Galet

Läste just i SvD om bloggmobbing. Inget nytt, men jag blir ändå en smula chockad över hur folk beter sig. "Jag tycker inte som du så jag hoppas att du blir helt vanställd i en bilolycka." Agerar dom så mot alla i omgivningen som inte tycker som dom och delar deras intressen? På jobbet? På dagis? I affären? Vilket jobbigt liv det måste vara. Mitt fulla stöd till Lipgloss Bitch och Glamourprinsessan och alla andra som får stå ut med sånt.

Läs artikeln i SvD här!

Sudda sudda

Ett husmorstips!

Har ni ett litet barn, säg en tvååring, som får tag i en kulspetspenna och går loss på maegadatorskärmen hemma? Känner ni att wow vad snyggt men kanske inte vad vi vill se varje gång ni tillbringar tid framför datorn?

Husmor har lösningen. Ta ett suddgummi och sudda bort kladdet. Det funkade!

Nattlig shopping

Förundras lite över alla som frenetiskt handlar klädet online. Köpa utan att prova först är ett no-no för mig. Hittills har det alltid blivit fel på ett eller annat sätt. Ska man håll apå och returnera kostar det en massa onödigt, och då står man där utan plagg och en liten smula fattigare. Men sent igår kväll (sent för Linda? 23-snåret sådär :P) slappögnade jag igenom blocket samtidigt som vi kollade säsong 4 av Seinfeld (HA HA HA så gott som hela tiden, men jag har en en förbluffande förmåga att göra flera saker samtidigt). I en och samma annons: Odd Molly-linne och Nansoklänning. I rätt storlek (förhoppningsvis, no turning back) och till rätt pris. Påbörjade mailkonversation med den trevliga Malmödonnan och i morse closade vi dealet.



Välkomna till Stockholm, söta plagg!

lördag, april 29

Ovanor enligt honom

Jag har blivit utmanad av Slösa in the city att berätta om mina ovanor. Tror mig ha skrivit om dom tidigare? What the heck, jag upprepar mig väl då. För att få lite variation får maken tycka till.

"Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana andra bloggare att göra samma sak. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade."

  1. Jag skäller på honom för att hans kläder ligger på golvet, men skräpar själv ner med mina egna.
  2. Jag fokuserar inte på uppgiften när vi lagar mat.
  3. Jag eftertorkar inte diskbänken, han måste torka efter mig.
  4. Jag tar in mer smuts i bilen än alla andra i familjen (ställer mig väldigt frågande till detta påstående)
  5. Jag ställer om bilradion till "Gamla godingar" när jag kör.

Jag utmanar rebelliskt alla som känner sig manade!

Vit väst, visst?

fredag, april 28

Juicy

Har länge varit sugen på ett velourmysset a la Juicy Couture. Såg att dom fanns i gulligt rosa på bubbleroom. Men visst måste det vara billigare att köpa i USA? Kanske ska kasta med en beställning med maken när han åker i sommar...

Om tio år skrattar vi åt det

Sonen är i onåd efter att ha ritat med kulspetspenna på datorskärmen. Det går inte bort. Skit skit skit. Fast han kunde ju inte veta. Han målar på papper och han målar på datorskärmar. Någon (läs ömma modern) borde väl haft bättre uppsikt över honom. Han känner på sig i efterhand att det var väldigt fel. "Förlåt" säger han till både mamma och pappa. Små skapande streck över hela skärmen. Gulligt och irriterande. Vi hoppas det går på försäkringen.

mp3 - va e de?

Gjorde testet jag med. Fattade visserligen inte alla frågor, är ingen renodlad datornörd, far from. Och jag som inte ens äger nån:


Testa?

The force is with her

Såg det inte förrän i morse. Polly är helt klart min idol! *skrattar hejvilt*

torsdag, april 27

Muschen stannar

Har kört en ganska hård kampanj mot maken den senaste tiden som går ut på att han ska raka bort skägg och mustasch. Så till slut tog han bort...skägget. Bara! WTF! Muschen är kvar. Jag har bönat, jag har hotat, jag har slitit mitt hår, men icke. Idag gjorde jag dumheten att visa honom en artikel från tidningen Hennes:

Det hänger på överläppen - det sägs att den trend ofta följs av en antitrend. Det är så vi väljer att förklara den vildvuxna snårskog av "prydnader" som invaderar överläpparna på den manliga delen av kändisvärlden...

Och så en massa kändisar med hår på läpp. Reaktionen blev tvärtemot vad jag trodde, för nu vill maken se ut som Colin Farrell. *suck*

Kilar stadigt

Krokodilskorna är nu hemma hos mig. Som vanligt när det gäller vita skor får jag lite ångestkänningar. Stora fötter blir inte mindre i vitt. Men söta är dom, eller hur? Jag känner på dom några dagar innan jag bestämmer mig.



Och sen stannade tiden! Där stod dom *bakgrundsmusik*. Pollys kilklackar som jag suktat efter sen jag såg dom första gången. Halva priset. *love lift us up where we belong...* Jag tror det är bröllopspotential! Och nu har jag ju kompletterat listan.




Tjaba läge?

Snart seminarium! Jag är snuskigt fräsch idag ;) Morgonträning, frukost på stan. Klädd i:

  • svart kortärmad blus med rosett i halsen Karl Lagerfeld
  • mörkblå jeans Acne
  • svarta ballerinor Don Donna
  • Hermesscarfen knyten över håret (blir lätt bad hairday när man glömmer borste till träningen)
  • grön militärjacka H&M
  • Bruno i högsta hugg

onsdag, april 26

Virtuell vision

I morrn ska jag på seminarium. "Bibliotekarie utan bibliotek?" Låter väl modernt? Jag som har titeln webb-bibliotekarie på jobbet tycker det ska bli mäkta spännande. På Anna Linds bibliotek. Där har jag aldrig varit.

Och nu blir det reklam! SFIS - Svensk förening för informationsspecialister anordnar en massa bra seminarier och utbildningar. Jag rekommenderar varmt ett medlemskap. Och titta här, det är ju jag! Bara en sån sak.

Kommentera mera

Provade att plocka bort den irriterande bokstavskombinationen för att kommentera, och än så länge har jag inte spamats. Så, no more fqxffrqb eller wfqxzcvw eller andraomöjligabokstäversommaniblandinteservilkadomär!

Paperbag

Hej allihop nu är det barnprogram,
titta nu här vad Linda K tar fram:
tejp, sax och papper och nu ska ni höra
vad man med dessa pinaler kan göra.
Klippeliklipp och sen vill jag lova
att vi har gjort oss en egen Rimowa!



Ja det är sant. Jag brukar klippa till potentiella väskköp för att få en känsla av storlek. Ni skulle se när jag var inne på en Gucci vintage doktorsväska, den var i 3D! Nu är jag sugen på en vintage Rimowa resväska. Så snygga att man döööör...

tisdag, april 25

Lägesrapport

Svettig (efter cyklingen) och barfota på altantrappan i solskenet. Plockar och äter russin som sonen kastat omkring sig i vredesmod. Nu är han glad igen och tömmer sandlådesanden på gräsmattan. Just läst en massa snälla kommentarer, Det ÄR gott att leva!

Linda K - en nolla

Men! Jag är den enda i top 25 på Bloggtoppen som inte har fått nån kommentar! Kan ingen skriva dit nåt, bra eller anus, så att nollan försvinner? Oh pöliiiiiise!

UPDATE: Men guuu! Jag pöser av mallighet och rodnar, förhoppningsvis klädsamt, av alla kommentarer på Bloggtoppen. Gulle gulle gulle er!

See you later aligator?

Snabbdejt med Polly idag. Köpte ett fordon modell mindre av henne. Var det vårt undermedvetna eller ödet som bestämde mötesplatsen? Rizzo i Kista centrum. Träffades i butiken. Pratade på och gick efter en stund ut ur butiken. Gick sen tillbaka in och provade skor. Lacoste. Jättesöta. Vita tyg med rosett och liten krocko på. Fanns såklart inte i min storlek. Tror ni det hindrade mig? I am the master of getting what I want by using the phonebook, mohahahahahahaaaa! Fast hon i butiken ringde åt mig. Om jag vill finns dom till mig i en annan butik på torsdag när jag ska vara inne i stan. Polly provade också fina krokodiler. Ska det slås till?

Fordonet har nu beundrats av kollegorna. Alla önskar att dom hade det i vuxenstorlek.

Buzzador

Hänger på vad som verkar vara nya bloggtrenden och blir en Buzzador. Bli en du med!

Välkommen hem!

Jag vill ha mina bloggare där jag kan se dom. Phu, Linda är åter i landet.

Huvudsaken

Mission accomplished! Gick ju riktigt bra, även om jag kommer att gå som en cowboy resten av dagen. Och på vägen hem kommer de två hatbackarna, vidrigt långa och seeeega. Jag brukar svära då.

Min mamma är sjuksyster och min pappa har jobbat på Länsförsäkringar, så jag har alltid blivit matad med berättelser om hur det kan gå när man inte har hjälm. Brutna nackar, förlamningar, hjärnskador och sånt. Så jag tycker det känns självklart att sätta den där rätt fula hjälmen på huvudet. Hellre ful och hel än snygg och trasig, eller hur? Jag som dessutom har ett dokumenterat stort huvud! Det blir inte mindre kan jag avslöja så här i förtrolighet på bloggen.

Fniss, måste bara berätta vad min kompis sa när vi i ungdomen tågluffade i Italien. Hon har motsatt problem, alltså ett ganska litet huvud. HA HA HA nä förlåt vad fel det lät, det ser inte litet ut. Men ja hela hon är typ liten. Jaha nu har jag snart sabbat den här historien helt... iallafall, en försäljare försökte kränga hattar och kepsar till oss i Florens. Han kämpade hårt och länge med olika modeller tills min kära vän lite ittiterat utbrast:

No thanks, my head is very small!

HA HA HA HA!!!!

måndag, april 24

Pinky swear

Det finns ingen återvändo. Ingen snö att skylla på. Inga opumpade däck. Inte för kallt. I morgon ska jag cykla till jobbet. Bra för både mig och mina lår! Jag vet att jag kommer att vilja ångra mig i morgon bitti när allt känns kallt och ruggigt. Men nu har jag lovat i bloggen = heligt.

F*n vad jobbigt, bara för det kom just "cykelreklamen" med Dogge på tv. Är han pank eller?

Blogga lugnt

Klart bloggberoende. Min har strejkat halva dagen, och jag blir helt galen. Abstinens, otålighet, ilska, oro. Nu kan jag andas ut igen. Vad gjorde jag egentligen innan jag började blogga?

Skvatt galen

En kollega undrar om jag är galen. Jovars :)

Skit

Nu får känsliga läsare titta bort, för jag tänker skriva lite om bajs. Silverfisken bedömer (till min stora förtjusning) filmer med bajshinkar. Kom att tänka på filmen Ondskan där über-elakingen får en hink med exkrement hällt över huvudet. Det måste väl vara något av det värsta man kan drabbas av? Med tanke på att man med hundra procents säkerhet också kräks ner sig själv efter en sån grej. Eller att bli kramad av bajsmannen?


Choklad, någon?

Veckans första dag

Önska söta modegrisen lycka till idag!

Konstigt, jag känner inte alls för att jobba...? Snart mycket snart måste jag ha min lediga dag.

söndag, april 23

Vår och barn

Ja nu är det ju officiellt vår! En ren njutning. Promenerade från Östermalms torg ut till Gärdet idag. Barnkalas på Sjöhistoriska museet. Present? En såpbubbleblåsande elefantpistol såklart!

Sonen kommer förresten att bli gatans tuffaste kid när han övertar Lillgrisens blå hoj. Han ska ta väl hand om den och vinna många race. Håller tummarna för samma lilla gris i morgon! :)

lördag, april 22

Kass film

Hyrde Elizabethtown ikväll. Det var bland det sämsta jag sett på länge. Hade lite förhoppningar på Kirsten och Orlando. Men dom sög. Se den inte. Om ni ändå har sett den, håller ni inte med?

UPDATE: Silverfisken håller med, ha ha :)

UPDATE II: En gång till. Strålande analys!

Anyone for English?

Elle online har kommit. In English. Vill du läsa? Meddela din mail så skickar jag ett gratisex. Du behöver Zinio reader, kan laddas hem gratis. Enjoy!

UPDATE: Det verkar vara lite strul med skickandet, fler som inte fått det att fungera. Beklagar in deed, kan prova att skicka igen. Har inte varit problem förut, kanske detta nummer som strular...kan trösta er med att det var sådär.

Utan karta och kompass i köksregionen

Med risk att låta tjatig pratar jag lite kök igen. Maken säger att jag tappar fokus när jag kommer in i köket. Nu står han och tillreder igen. Det var tänkt att jag skulle duka, men jag "tappade fokus" en stund och plötsligt hade han redan gjort det. *skäms skäms* Men sushiriset, det har jag minsann lagat!

Och förresten, mission accomplished på dagis utefixardag:
  • oljat en trappa
  • plockat bort och grävt upp stenar i en backe där barn springer och ramlar ofta
  • målat en anslgstavla som ska sitta utomhus (maken satte upp)
  • krattat en massa skräp

fredag, april 21

Kss kss kss

Kom till matte, Jönsson, kom kom...jag lockade och lockade på Jönssons katt som satt och kikade ut genom fönstret i biblioteket på högskolan i Borås. Men han ville inte. Shit, tror han väger typ 14 kg. Annars hade han kunnat hoppa ner i min väska lite obemärkt sådär...

Vilken storlek?

Har blivit erbjuden att köpa en Fjällrävendunjacka till väldigt förmånligt pris. Är det någon som har erfarenhet av storlekar? Dom är väl unisex. Ska försöka ta mig iväg och prova (om det finns några kvar i butik), väger mellan XS och S. Nån som har nåt att säga?

Konstigt köp nu inför vår och sommar. Känner mig väldigt före min tid...

Borås by night

Brokeback mountain var apbra. Den bör ses av var och en. Blinkade tårar men kom aldrig igång med seriös gråt. Hade jag en känslokall dag tro? Inte likt mig :P

Träffade Ida och Emma sen över ett glas vin och en nachotallrik. Så här söta var dom med sina cyklar med krokidiltutor!



Och sen var det natti natti.

Två dagars garderob

Torsdag och fredag stirrar hon fokuserat in i kameran...



torsdag, april 20

Lägesrapport Borås

Gäsp! En lång res- och pluggdag till ända. Enda? Ända. När jag åkte från Stockholm snöade det. Milda makter. Nu strålar solen här. Blir som sagt bio ikväll. Och kanske en date med söta modenördarna igen. Skulle vilja hinna till Myrornas men jag orkar nog inte halvvägs till knalleland nu. Är dom bra här i staden? Kanske kollar "innerstan" lite istället.

Har kläder på mig också. Bildbevis kommer, kanske i morrn. Över och ut :)

onsdag, april 19

Ett gäng klänningar

Har man avlagt löfte att ha klänning minst en gång i veckan måste man ju inventera vad man har att röra sig med. Jag kan röra mig rätt mycket visar det sig. Efter tokbus med sonen i sängen upptäckte jag att "krokväggen" såg fasligt tom ut. Upp med alla klänningar min garderob har att erbjuda. Här är dom. Plus ett par till som är på vinden eller liksom inte gjorde sig.


  1. brun med blommor, Åhlens
  2. den grå Carrieklänningen från H&M
  3. sliddrig röd och vitmönstrad, Filippa K (bröllopspotential)
  4. klänningen jag gifte mig i!
  5. Wera-wrapen
  6. den lilla svarta, Kookai
  7. storblommig från MQ
  8. Stella-wrap ja ja jag erkänner jag kunde inte motstå...
  9. beige typ skjortklänning, Filippa K
  10. svart skjortklänning med mönster, Twist & Tango

Cowboysar!

I morgon blir det Borås igen. Och det blir bio! Det blir Brokeback mountain. Ahhhhh äntligen. Man får passa på när man är "ledig" från man och barn. Boken ligger hemma på sängbordet, hinner jag dra den på tåget tro? Nä då ska jag ju jobba. Jobba jobba jobba.

tisdag, april 18

Kräks

Jaha där kom lunch-lasagnen upp.

Se på dina skor - andra gör det

Sån där småfjantig reklam från Din Sko från 90-talet eller nåt. Men den funkar ju uppenbarligen, eftersom den har satt sig.

Men det är inte därför jag är här. Jag ska blogga skor. Som jag läste i morse i City. Mel E skrev en lista för ett tag sen. Här kommer en till.
  • Ballerinor. Visst söta färgglada saker i all ära. Men jag säger ändå gör en Moss och välj svart svart svart.
  • Kilklack. Ja jag tror jag behöver. Provade ett par på Din Sko (se på dina... Ja! jag vet!) som var söta. Men jag tror jag väntar tills det verkligen är dags.
  • Platåpumps med hög kraftig klack och rundad, gärna öppen tå. Mina höklackade loafers och skoletterna känns helt rätt.
  • Vita sneakers. Fräscht. Kan dock få storafötterångest. Särskilt om dom är nya och jättevita!
  • Seglardojan. Kan man plocka fram sina gamla bruna (hur sunkiga kan dom vara på en skala nu för tiden? Finns dom ens kvar, pappa?) eller ska det vara vitt/blått/rött?

Men are here!

Mocca skriver om manliga bloggare, och jag är en usel läsare av såna. Eller rättare sagt, har varit. Nu har jag petat in några i min Prima-lista. Så, vad gillar killar? Jomen faktiskt en del samma som jag. Barn, kläder, garderober, knäppa saker, vår, film, ögonbryn.

måndag, april 17

Nog

- Kan jag få lite mer choklad och skumfigurer tack?
- The computer says no.

Vilket kalas

Det var kanske ingen hit på mig. Men här är en som iallafall passar vansinnigt bra i snickarbyxor.



Födelsedagspresent från mormor. Och gudmor kom med något som nog gjorde ömma modern lyckligare än födelsedagsbarnet själv. Det ska börjas i tid :)



På kalaset förekom även brandbilar, brandhelikoptrar, skottkärror, gräsklippare, sandlådeleksaker, kuvert med peng i, mål, bilbanor, böcker och gud vet vad. Mormorar, morfarar, gammelfarmorar, farmorar och farfarar skämmer gärna bort en liten goding. Föräldrar ocskå. Och så var det tårta såklart!




söndag, april 16

Hurra för Carl!

För två år sen vid den här tiden var det ganska mitt-uppe-i på bb. Klockan 02.16 den 17 april var det äntligen dags. Och i morgon fyller världens goaste, sötaste, härligaste, tokigaste, busigaste, trotsigaste, vildaste, snällaste, gulligaste, finaste, argaste och gladaste lilla männsika två år. Grattis, älskling! *mamma blinkar bort en tår*

Skönheten och odjuret i köket

Vi har just konstaterat att maken är en dröm i köket. Och att jag är en mardröm. Senast jag lagade hembakt pizza glömde jag ha på osten. Bara en sån sak. Vi fick lägga på ost och värma den i mikron. Pizzan blev då glödhet och gick knappt att äta. Det är lite av mitt signum; glöm en ingrediens. Och så går det åt helvete. Morotskaka utan kesella = torr morotskaka. Vad har vi mer, vad har vi mer *bläddrar i mitt mentala register*... jättekonstiga pannbiffar med smak av papper. Köttfärs kryddad med timjan så att det enligt maken smakade ärtsoppa. Det är inte så att jag skapar fritt, närå jag läser recept. Och ändå "lyckas" jag.

En del saker kan jag iallafall. Pannkaka. Rabarberpaj (och andra frukter). Ris. Flygande Jakob. Tårta (med färdigköpt botten). Falukorv i ugn. Sen kommer vi inte på nåt mer *garv*.

Maken lagar just nu kryddhet korrianerkyckling. Det är minst hundra ingredienser.

UPDATE: Så här ser den heta korriandekyckligen ut:

Rota runt i jorden

Detta väder kräfva utomhusvistelse. Jag ger mig ut i naturen och planterar om de pelargoner som överlevt vintern i källaren. Har inte särskilt gröna fingrar. Rev ut en beskrivning ur SvD för ett tag sen med noggranna råd hur man ska bete sig. Simsalabim!

lördag, april 15

Gold-Bunnys öde



Klicka på bilden för att förstora :)

Dagens äggskörd

Fick två påskägg idag. Ett av maken med Vogue (gulle) och ett av mig själv med en berlock (gulle). Och så har jag ätit tre riktiga.

Det blev något av en chock att möta den första riktiga vårdagen. Bytte kläder hundra gånger. För vamt? För kallt? Grannen solade i bikini. Jag väntar lite med det jag. När jag kavlade upp jeansen fick alla sätta på sig solglasögon för att inte bländas totalt. Men fräknar har jag fått.

fredag, april 14

Hemma

Andra visar var dom bor, och här bor jag. I huset med den blå pricken på. Var bor du?


Nu-u grönskar det i dalens famn...

Fru Lindas känsla för calida

En och annan har uppmärksammat min kärlek till Calidalinnet. Utomordentligt att ha under allt. Jag vet inte riktigt vad min favorit- tillika enda modell heter (har dom namn?) men så här ser det iallafall ut. Finns inte i mindre storlek än 40, men det är så slimmat att det funkar ändå på mig. Borde kanske börja upptäcka andra modeller också. Tips?

Citerar maken

"Det dyker upp nya skor överallt i huset. Jag vet inte varifrån dom kommer. Jag ber dig ta bort ett par, och det kommer genast ett nytt."

På håret

Apropå LÅNGfredag...

torsdag, april 13

Glad påsk

Som förstagångsmamma blir jag barnsligt lycklig över allt sonen kommer hem med från dagis. Han gillar att pyssla. Påskens kreation är en särdeles modern kyckling med ögonen på magen och näbben på hatten. Ser ni hur stiligt och planderande han placerat fjädern så att den smakfullt tittar fram vid kinden?

Nu sticker lilla familjen till Blåkulla en stund och äter ägg. För er som inte visste ligger Blåkulla på Blidö. Puss och kram.

onsdag, april 12

Härmapa!

Såg Annas fynd och blev smått frälst. Jag menar, hur kan man inte dyrka något med rosett på? Ringde och hörde, och jo det fanns ett par kvar i min STORlek. Ha ha, sa tjejen på Drottninggatan 92, du är den femte som ringer och frågar efter dom. Så nu är vi sambos på försök några dagar jag och skoletterna. Sköna, ser små och nätta ut, underbar färg. Det börjar verka kärlek banne mig...

Kock eller mekaniker? Eller båda?

Ledsen dag med begravning, så jag livar upp lite med sonen som "lagar bil".

tisdag, april 11

Äggönskan

Jag tjatar sen ett litet tag tillbaka på maken att han ska raka bort skägg och mustach inför våren. Mjuk och len. Han vill inte. Så nu önskar jag mig skägget i mitt påskägg. HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAH!!! *vansinnesskratt*


Lika god som skumtomte?

Såg du mig såg du att det var jag

Strax susar denna donna iväg och gör stan osäker i jakten på påskäggsinnehåll, fjädrar, födelsedagsresenter och säkert ännu mer. Vinka om ni ser mig!

Tack, friskiskillen

Hann iväg på lunchträning igår. Lagom ruggig och tröttpåvädret-sur. Friskisledaren såg rätt galen ut. Jaha vad är det för tönt nu då, tänkte mogna och dömmerutvidförstablicken-Linda. Så började det. Och då blev han HELT galen. Han såg ut som "aaahhhh jag är vansinnig vad gör jag här kan inte ni också vara lite crazy?" Man kan ju bli tvungen att dra på munnen ibland, men igår blev jag flera gånger tvingad att skratta högt. Bra pass var det också. Så tack, friskiskillen för att du lyste upp min sura dag. Sen kom ju solen fram också :)

Kanske räcker...

Röjde vinden igår för att scanna av potentiella vårskor. Fasiken, det verkar inte riktigt som jag behöver fler par...



Och så är det gänget på jobbet. Men kilklack det har jag inte! Eller jo, ett par. Men dom är rätt fula.

måndag, april 10

En lista dårå

Hittade en liten statuslista hos Lipgloss bitch, som jag lånar.

Tidigare: promenad till bussen i snöyra. Ska man skratta eller gråta?
Nu: eh...på jobbet. Jobba jobba jobba...
Senare: träna, hämta son, in till stan på möte, däcka i säng.
På läpparna: inget nu men dom ska snart få lite lypsyl.
Lyssnar på: P3 via nätet.
Längtar efter: påskledighet, förhoppningsvis med sol.
Funderar på: om det finns någon räddning för mina av sonen sönderböjda glasögon.

En vanesak?

Filosoferar lite över klänningen. Tror jag vet varför jag har det så sällan. Känner mig inte helt bekväm. Lite för uppklädd på nåt vis. Men det är ju jättefint på alla andra. Och nu är det klänningssommar som hägrar. Jag får helt enkelt börja öva. Klänning minst en gång i veckan. Det är ett löfte. Vad tycker ni om Filippa?

söndag, april 9

Pink

Varför är alla typ modeböcker rosa? Finns det en lag på det? I såfall skulle jag rebelliskt skriva en blå. Så trodde alla att det var en kille som skrivit den. Men varför det egentligen? Och varför skulle jag skriva en modebok? Nu kommer jag bort från ämnet snart...

Ajj bajj pink shitt (I buy pink sheet)

Järnspikar

Sorg! Blev överbjuden på Tradera med en tia på Saras söta Gucci. Kunde inte vara framför datorn så jag la ett "mitt högsta bud". Ta väl hand om guccin du som vann!

UPDATE: Men skäms Linda! Du har nog med väskor. Tänk på Bruno, han skulle kanske lacka ur fullomligt om en Gucci-donna gjorde entré...

Vårtecken

Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart...

lördag, april 8

Apar mig

Tre timmar King Kong. Jäää! Som jag väntat. Hade ambitionen att se den på bio, men när vi äntligen hade tid över gick den bara på Heron City och dit känner varken jag eller maken någon större längtan. Vad skönt att det nu för tiden inte tar så lång tid för en film att gå från biografen till dvd-hyllan. Tror i och för sig att den gör sig bättre på vita duken, men man kan ju inte få allt. Däremot kan man få espresso och tiramisu till när man sitter hemma. Helt ok för mig.

Apade mig lite på outleten idag också. Fick med mig kära kusin U (som inte varit där sen september, skandal). Som vanligt var det jag som stod för shoppandet. Jag äger numera en klänning som heter Filippa K. Redo att möta vår och sommar alltså.

fredag, april 7

Bondbrud

Men Bondbruden som spelar cello i kvällens Bondfilm är väl ändå en av de töntigaste genom tiderna? Eller finns det värre iiiiii-skrikare och hjälplösheterskor?

I shop - therefore I am

Hm, blev sugen på Barkarby outlet i morrn. Nån som ska dit?

En Elle!

Vad skådar mitt norra öga? Elle för maj månad har redan kommit. Mumma!

UPDATE: Håller med Sara, den var tyvärr ingen höjdare :(

Före/efter

Morgontid hos frissan. Skönt, så slipper man fixa sig på morgonen. Så här såg det ut innan.



Med jämna mellanrum får frisören för sig att hon ska "ta fram mina underbara självlockar". Plattängernas tid är förbi, förkunnade hon. Lockar är vårens och somamrens melodi. Jag som gillar att bli fönad och "tillplattad" när jag är där fick alltså bara sitta i en tork med klet i håret. Resultat: rufs. Och några ljusa slingor.

torsdag, april 6

Lukta gott

En liten lista på de parfymer jag gillar och har:
  1. Dolce&Gabbana Light blue (jag älskar)
  2. SJP Lovely (ja det är den. En ny klar favorit)
  3. Paul Smith Extreme (fräshig doft, gillar!)
  4. Ralph Lauren shit jag vet faktiskt inte vad den heter (tycker den känns lite tam, men har ändå fått komplimanger för den så ok då)

Dress code i biblioteket?

På biblioteket i Tullbroskolan i Falkenberg får eleverna inte låna böcker om de har nedhasade byxor så att kanten på kalsongerna eller trosorna syns. De får inte heller ha keps eller mössa på sig inomhus. (SR Halland)

Men spänn av, bibliotekarierna i Tullbroskolan! Det måste väl finnas annat att lägga energi på?

F*n vad dyra luncherna har blivit



Efter att Lipgloss Bitch talat väl om Elizabeth Ardens Eight Hour Cream, kände jag att den nog skulle göra susen på mina tråkiga nagelband. Lunchmission alltså. Och så stod där på disken min älsklingsparfym till galet specialpris. Dolce dolce dolce! Så nu blir det nudlar till lunch framöver.

Modechock

Jag anser inte att jag har en modeblogg. Även om mode är ett stort intresse. Läser därför många modebloggar. Och många som bloggar om annat också.

Läste , via Eleonore, Silverfiskens inlägg om alla dessa modebloggar. Och alla kommentarer han fick. Varför retar folk upp sig så? Man bloggar väl om det man är intresserad av? Är man inte road behöver man ju inte läsa. Eller hur? Någon irriterar sig väldigt på att modebloggar hamnar på listor över de bästa bloggarna. En annan tycker att varför måste det finnas oproffsiga bloggar när man kan köpa en modetidning. Och en tredje..ja läs själva. Rätt underhållande.

onsdag, april 5

Detta är jag

mamma
fru
bibliotekarie
bloggare
väninna
studerande
förtroenderådsförälder på dagis
webbansvarig i Stockholmsstyrelsen för SFIS

Ikväll har jag varit nästan alla, nu är jag helt väck och hoppar i säng. God afton!

Så lite tid så myket klänning

Har inte riktigt haft tid att inleda den sora klänningsjakten än. I morse fick jag i alla fall lite tips i Metro vad det är jag ska leta efter. Gör en lista av det hela.

  • Vit romantik. Den lilla vita är sommarens lilla svarta. Mormorsbroderier och spetsar snarare än hippieromatik.
    Jag tycker: Vitt är svårt när det gäller klänning, är kanske inte tillräckligt oskuldsfull? ;)

  • Blått. Segling eller sommaräng (?).
    Jag tycker: Helt ok, väljer gärna blått i sommar.

  • Skjortklänningen. Vårens trendplagg. Klänningarna ser antingen ut som överdimensionerade herrskjortor eller klassiska skjortklänningar som slutar strax ovanför knät.
    Jag tycker: Kanske det kanske. Bara det inte blir för byllsigt. Makens skjortor funkar inte alls!

  • Mönstrat. Blommor, grafiskt eller prickigt. Randigt, prickigt eller djuriskt.
    Jag tycker: Höll på att säga nej till djuriskt men så kom jag på Nansos söta svanmönster...

  • 60-tal. Miniklänningen. Baby doll-klänningen med midja under bysten är också en sommarhit.
    Jag tycker: Mja, låter lite för kort för mig. Men vem vet vad som händer när benen fått lite färg och jag gått ner 5 kg? :P

  • Markerade midjor. Den höga midjan har slagit igenom både på jeans- och klänningsfronten, men det allra viktigaste är att markera den antingen med skärp eller resår.
    Jag tycker: Resår skriker 80-tal för mig, men det är väl det som är grejen. Ok då!

  • Axelbandslöst. Sött med svårburet.
    Jag tycker: Kan bara instämma. Inget för mig. Skulle bara gå och hålla i den med rädsla att den annars hasade ner...

  • Wrapklänningen.
    Jag tycker: Den har jag ju redan sagt mitt om.

tisdag, april 4

På håret

Efter ett otal bad hairdays ser jag fram emot nästa frisörbesök. På fredag. Min frisör vet vad jag behöver. Nästan jämt. En gång tyckte hon jag behövde ganska så röda slingor. Nåja, tiden läker alla sår. Funderar på vad jag behöver härnäst. Klippning av toppar helt klart. Mer än så? Annan frisyr? Färg? Förut slingade jag håret med jämna mellanrum, men på sistone har jag låtit bli och återvänt till min riktiga färg (som jag gärna vill kalla rågblond eftersom det låter fint). Trivs bra med det. Rätt kul att ha så pass långt hår att man kan sätta upp med spännen och snoddar också. Inte för att jag gör det helt ofta. Men jag kan. Om jag vill.



Jag ska inte ta med mig ett foto på Kirsten Dunst till frissan den här gången, men jag gillar hennes frisyrer. Önskar jag passade i en sån kort frisyr! Men jag känner mitt hår, det skulle bara krulla till sig och se galet ut.

UPDATE: Fick mig just en åthutning av kusin U. Jag har ju visst haft kort hår, senast för ett och ett halvt år sen. Page också för den delen. Och jag passar visst i det. Jag får gå igenom fotoalbumen ikväll och kolla hur jag sett ut i håret och vad som funkat. Basta.