fredag, juni 30

Sticker nu då

Nu efter en megaportion nudlar och ett glas vitt vin börjar jag känna mig redo för utgång. Nothing fancy, ett par glas vin med väninnorna på något najs utehak. Med alkohol i blodet tror jag till och med att jag vågar gå iväg med mina ganska korta shorts. Högklackat gör ju saken lite bättre.

Hade tänkt hinna kolla in på Keen (jag mötte Lassie: min kusin har en kompis som känner tjejen som startat butiken. Magnus, hon hade restaurang Blå i Kista förut!) men jag orkar inte stressa iväg och bli svettig. Nä jag tror jag tar ett glas vin till istället. Vem vet, jag kanske skulle ta och gå utan shorts :P

Lägesrapport

Här jobbar jobbade jag idag. Var jobbar ni?

Upp till bevis

Hände nåt med mig igår när jag rotade runt bland reaplaggen. Jag började fokusera på höst. På höst! Det var 25 grader varmt ute och säkert ytterligare 10 grader i provhytterna. Men jag tänkte hela tiden "hm den skulle funka bra när det blir kyligare". Detta fenomen har således satt sina spår i mina fynd. Men lika glad är jag för det, vad gör det om hundra år...

Fynd numero 1: benvit jättemjuk och gosig dubbelknäppt ullslipover, eller vad man ska kalla det. Inte Linda K men väl Filippa.



Fynd numero 2: Hunky Dory! Älskar koftor och den här gick inte att motstå. Beige och ganska flummig. Den "knäpps" med en stor säkerhetsnål.



Fynd numero 3: pappa du som alltid tycker jag har för lågt skurna jeans kanske vill vara med och sponsra dom här? ;) Acne med avtagbara hängslen. Och en midja som heter duga. Uj jag måste ha lite tid att vänja mig, jag känner mig lite mega. Och ytterligare lite tid att lära mig sitta i dom.



Well that´s it, folks. Nothing more to see here, move along please...

Strike a pose

Fick just ett mail från Buzzdor att jag blivit utvald att vara med på deras hemsida, buzzandes. För att det ska bli bra kvalitet på fotona kommer dom att skicka en fotograf! Oii oii! Alla kompisar som är med på denna lilla fotosesion får biobiljetter. Vill ni komma och posa med mig?

Jobbar hemma

Nästan i chock. Sov 8 och en halv timme i natt. I sträck. Shit nu kan jag typ vara vaken ett dygn eller så. Och så hemmajobbdag. I gukdbibkini. På balkongen. Date med tjejerna ikväll över okänt antal glas vin.

Dagens finfredagstema känns lite svårt att genomföra när man jobbar hemma. Vitt och skoskav funkar inte riktigt. Men ljusklädd (eller guld när jag är på balkonen ;) och barfota går väl an det med.

Oj vad sent arbetsdagen börjar idag. Och tänk om den slutar tidigt! :P

torsdag, juni 29

Två ekonomer

Vad skådar mitt norra öga? Det är "A beautiful mind" på tv ikväll. Om John Forbes Nash Jr som fick nobelpriset i ekonomi. Såg den när den var ny och jag minns den som mycket bra och tragisk. Jag parkerar mig i soffan!

Vilket för övrigt inte är mer än rätt. Sprang 6 km på lunchen, och sen minst 1 mil inne i stan med kollegan. Under loppet av nästan 4 timmar. Vem var det som sa att man inte kan reafynda? Om man köper ett plagg på 30% och ett plagg på 30% och sen ett till plagg på 30%, då har man ju fått 90% på hela rean. Smart, Linda, smart!

Och titta nu börjar visst programmet "Lyxiga skor". Kan man väl också se.

Det har undrats...

...om antalet familjemedlemmar. Så här många är vi:

Linda K
maken
sonen 2 år
bonussonen 11 år (tillhörande maken, men jag får låna. hos oss varannan vecka)
bonusdottern 13 år (tillhörande maken, men jag får låna. hos oss varannan vecka)

Bästa listan

Bästa...

dagen den här veckan: lördag! sovmorgon, egen dag till förfogande, och sen kramas med son och make.
klädesplagget just nu: utan tvekan mina baggy Filippa K-jeans.
semesterminnet: när jag flög med flygplan första gången. Med mamma och lillebror till Gotland. Det var sann glädje och spänning det.
bok i sommar: hoppas stort på någon av dessa.
dvd i sommar: ska checka hyllorna hos Buylando ikväll.
modemagasin: Elle, alltid Elle.
badstället i sommar: säkra kort är Nora och Blidö. Hoppas också stort på Alicante.
platsen hemma: soffan, om man har med sig datorn, nåt gott att äta och nåt trevligt på tv.
drickat: strawberry margarita om det är riktigt hot ute. Eller vatten.
grejen på Apoteket: nässpray!
frukten: banan om man vill bli mätt, annars grönt äpple.
träningen i sommar: springa. cykla.
butiken i närmsta galleria: jamen det måste ju bli H&M. "du måste finnas du måste, jag lever mitt liv genom dej, utan dej e jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav..."
färg på nagellack i sommar: knallrött eller ljusrosa knallrött eller ljusrosa knallrött eller...
reafynd i sommar: I have yet to find out...
pryl: om kameran är en pryl - givet.
godiset: smågodis är ju galet gott. det man plockar själv alltså. mycket lakrits.
djuret: om inte maken var allergisk skulle vi nog ha en katt. eller två.
yrket: fotograf, författare eller bloggare.
musiken: nåt svenskt. Kent eller Cardigans.
tiden på dygnet: när man vaknar pigg och har en ledig dag framför sig och en liten person ligger bredvid och luktar gott och tittar nära nära och lyckligt på mig.
årstiden: sommar
vännen: maken.

Borta bra...

...men hemma bäst. Idag åker barn och man till landet och kommer hem i helgen igen. Som jag har sett fram emot detta. Ah! Ensam hemma, göra vad jag vill utan att bli avbruten, äta middag i soffan framför satc, hyra nån film (eller nä förresten varför det, jag har ju satc), kanske ta ett glas vin med tjejerna, ta en tur till stan, sova hela nätter. Och så vidare och så vidare i oändlighet.

Men sen när dagen D närmar sig blir jag alltid lite anti istället. Vadå, ska ni åka ifrån mig? Då blir jag ju ensam! Vem ska jag sitta sked med i soffan och dricka kvällsthe? Vilkas skitiga små fingrar ska klappa mamma på kinden? Vilka tonårsbarn ska smälla i dörrarna och säga "vetnte"?

Lugn och fin, det är bara ett par dagar, sen sitter jag där och undrar var min lediga ensamma kvalitetstid tog vägen nu igen. Efter jobbet ska jag in till stan och kika på rean. Och sen hem och städa huset. Det är ett rent nöje när man är ensam.

onsdag, juni 28

En sko

Har varit sugen på en hästsko att ha om halsen ett tag men inte hittat nån fin. Den här finns på Asos, kanske kundet vara nåt? Vill helst ha en guldig men den här var ju rätt gullig. Den är rättvänd också, åt andra hållet rinner lyckan ut!

Upp å hoppa

Ha ha det kanske är så här man ska börja fota dagens outfit när man är på det humöret. Men du är söt från alla håll, Engla. Själv är jag märkligt pigg idag. Anledningar till detta kan vara:
  • att vi ska ha frukostseminarium med tema pocketböcker i biblioteket nu på morgonen. Har inhandlat en del nya pocketar (pocketar? pockets? Det gick jag förresten in i en bokhandel i Wales, när jag pluggade i min ungdom, och frågade efter: Do you have this book in pocket? HA HA HA!!! shyrre pinsamhetsfaktor. In my pocket? No but there are plenty in the shelves. Typ.)
  • vetskapen att make och barn åker till landstället i morgon och lämnar mig ensam i två dagar och två nätter. Jag. Ska. Sova. Ut.
  • att jag cyklade i morse, det får man nån slags pigghetschock av. Fram till lunch åtminstone.

tisdag, juni 27

Allsångs-tio-i-top

  1. Den första gång jag såg dig
  2. Jag vill ha en egen måne
  3. Pepita dansar
  4. Båtlåt
  5. Stockholm i mitt hjärta
  6. Sjösala vals
  7. Ring ring
  8. Kostervalsen
  9. En gång jag seglar i hamn
  10. Augustin

Moderskänslor :*)

Jag blir alldeles tårögd när den lilla söta killen sjunger Zlatanlåten i Allsång *blink blink*

Zara - kom ut ikväll

Denna lilla goding såg jag förra veckan på stan, och blev kär men lät bli. I kväll hade vi familjevandring i Täby centrum och då dök den upp igen. Vit och mörkblårandig stretchig skjorta med vit krage och manchetter. Naturligtvis inte på rea... (verkar inte vara min grej?) Plockade hem den på prov, Zara är en butik med den goda smaken att lämna 30 dagars öppet köp. Så kära panel, vad tycker ni?

A bedårande!
B helt ok, behåll
C mja, du hittar säkert nåt bättre på rean
D åter till butik!

Stockholm i mitt hjärta

Bejaka pensionären inom dig och skråla med! Det tänker jag göra ikväll. Framför tv:n alltså. Jag har mitt nyinköpta häfte. Jag är redo.

UPDATE: en tilll liten pensionärska :o)

Hit me bay one more time

Katarina! Jag är intresserad, hör av dig :D

Vill inte

Jobba
J-o-b-b-a
jobba
JOBBA
jobba jobba jobba bärs bärs bärs?
jabbadabbadoooooo
jobbigt

måndag, juni 26

Anyone for English?

Själv är jag rätt trött på onlineversionen av Elle UK. Det blir väldigt tydligt hur mycket reklam det är i en tidning när man bläddrar på datorn. Föredrar pappersblädder. Men jag skickar gärna en kopia till den som vill ha. Ge mig din mailadress och jag ger dig min morgon jag ger dig min dag Elle online.

Vardagslyx

När jag kommer hem ska jag sätta mig på balkongen och med en balja varmt vatten och fotbada! Fila och slipa och på med nytt fint nagellack. Det är lyx i vardagen det.

Inför semestern


vs

And the winner is...

UPDATE: Blev den här i stället.

Sitter säkert

Så är det rea. Överallt i hela stan. NK. Natalie Schuterman. Mulberry. Footlight. Överallt. Fick jag minsann bekräftat när jag bläddrade igenom tidningen i morse. Och här sitter jag. På jobbet. I säkert förvar. Lika bra det.

UPDATE: Sprang och köpte mjölk till kaffet (hur står dom ut på ICA, det är ju freeeeezing i hela butiken?!) och passerade Rizzo. Damn that sale looks delicious! Polly, haru en till trehjuling eller nåt att sälja? See u on the corner :)

UPDATE II: Och kan man inte reafynda skor kan man kanske vinna dom! Tävla tävla!

söndag, juni 25

Jamenvadtrorni

Vad göra en söndagkväll om inte fylla i en lista? Som jag lånat från Sigrid :)

Din ålder: läs högst uppe i bloggen!
Födelsedag: andra i andra
Syskon: lillbror
Hårfärg: typ mellanblond
Ögonfärg: grönblågrå
Vad shoppar du helst: det mesta
Har du några tatueringar eller piercings? icke, om inte hål i öronen räknas?
Hur många skor har du? inte tillräckligt
Hur många par byxor har du? hur ska jag kunna veta det???
Har du några smycken som kostat över 1000 kr? jodå
Färg: alla
Mat: äta bör man...
Sport: om jag får göra själv istället för att titta
Ord: vadå ord? kärlek?
Hoppat bungyjump? skulle kräkas
Brutit mot lagen? klart man har, fått böta 300 spänn för att jag cyklade utan lyse
Fått dig själv att kräkas? som sagt, inte hoppat bungyjump
Tar du droger? om lakrits är en drog så
Vad använder du för schampo? Schwarzkopf
Vad är du mest rädd för? att något ska hända sonen
Vad lyssnar du på just nu? tv:n i bakgrunden
Pizza eller choklad? choklad såklart, fast inte nu när det jämförs med pizza, irk vilken blandning!
Guld eller silver? guld!
Vilken film såg du sist på bio? evigheter sen, kan ha varit brokeback mountain
Vad vill du helst av allt göra just nu? inleda min semester, som i själva verket kommer att dröja två veckor till

Fine and dandy

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag vill ha en riktigt kråsig/volangig blus. Med ärm, utan ärm, och en massa massa tyg framtill. Åh vad snyggt att ha som den är eller under en kofta/kavaj/slipover. Knytblus funkar också helt ok. Sommarens spaning!

Bilden fotad från Elle Americana

lördag, juni 24

Graden av mognad?

Jag har hittat ännu ett bevis på mognad och förståndighet hos mig själv. Som jag då uppenbarligen uppnått vid 30 plus. Jag bränner mig inte längre ute i solen. Jag smörjer nämligen in mig. Rikligt och väl. För rikligt? Förut pressade jag på och blev gärna en liten aning bränd eftersom det röda blev brunt sen. Även fast jag vet att det är dumt. Att man blir brun när man smörjer in sig också. Men det är något med det där småbrända som gör att man känner att idag vare det banne mig och sol! Idag har jag varit på sjön minst en timme och suttit i solen och läst lika länge. Bränd? Nä-ä. För jag har solskyddsfaktor 12 från topp till tå. En himla massa vuxenpoäng.

/Linda, ljusbrun

Bag(gy) lady

Var det nån som trodde att jag skulle låta dom baggy Filippa K-jeansen gå mig förbi? Nä tänkte väl. Till härligt fullpris har dom legat hemma och mognat ett par veckor i NK-kassen. Igår kväll kom dom till slut fram och användes till stor glädje och komfort. Sköna och mjuka. Precis som jag själv :P

Hej hej

Svensk sommar är mumma. Maken och hustrun tar en kajaktur. Glad midsommar lite i efterskott!

torsdag, juni 22

I am a librarian!

Gulligaste rean

Är helt klart RealisatioNK. Oink oink. Börjar på måndag.

Alla barnen

Nu blev det en sån där "tänk vad bra jag har det iallafall"-stund. Ett par nära vänner till mig har jobbiga barnproblem av olika slag. Tänker mycket på dom och vill vara ett stöd så mycket jag kan.

Att sonen är en trotsig liten tvåårsherre som emellanåt är stört omöjlig känns som det bästa man kan önska sig. Älskar dig lille man.

Bon bon

Kronor spenderade på jobbets godisautomat idag: 34

Lite naket

Tycker det börjar bli ganska tjatigt det här med vad man får visa och inte. Det är väl upp till var och en om dom vill vika ut sig eller inte. Hon gör väl inte ett sämre jobb för det? Och så fort det visas lite hud på en reklampelare dånar vissa och skrivker att det är sexism och kvinnoförtryck. Jag tycker det kan vara rätt snyggt ibland.

Blir jag illa omtyckt nu? Nåväl, jag står för min åsikt.

######

Ahhhh en liten påse Gott&Blandat fick bli morgonens återställare. Dom små fruktisarna och lakritsarna gör underverk för kropp och själ. Slog eventuellt personligt rekord i sushiätning igår kväll. Fölsebarnet fick sin datorryggsäck. En muji, tack för tipset! En härlig kväll. Nu ser jag fram emot en lugn midsommar.

onsdag, juni 21

Hurra x 30

Strax drar jag på 30-årsmiddag. Girls only. Sushi har utlovats. Kanske till och med är lite bakis i morrn?

Rea är skit

Det har väl inte undgått någon att rean tjuvstartat här och var. Midsommarrean alltså. Eller sommarrea kanske det bara heter rätt och slätt. Spelar ju inte så himla stor roll vad det kallas. Det är i vilket fall mest skit. Visst? Eller är det bara jag som istället hittar snyggplagg på de icke prisnedsatta hyllorna? Sommarkläder har man ju redan samlat på sig under våren. Undantag finns såklart. Skor kan man väl fynda. En del plagg också. Barnkläder. Jeans är ju bajs rent ut sagt. Jag vill ha mörka med hög midja, inte ljusa Fornarina med midjan halvvägs ner på rumpan. Näpp, jag glider ständigt iväg till den "icke rea"-lappsförsedda avdelningen. DÄR kan man "fynda".

Och förresten feg-rear dom nu i början av sommaren. 30% vad är det för skit? Nä ge mig minst halva priset annars kan dom sicka och brinna. ...oj jag hettade till.

Säg det med ett rim

När ens vita bh blivit grå
visst är det dags att inhandla en ny då?

tisdag, juni 20

Skämmigt

Hörde just att nån fotbollsspelare gjort självmål. Tycker man inte synd om den stackars människan? Lagom kul att komma hem till sitt land igen sen och vara självmålsgöraren. Fast ett mål har han gjort för all del :)

Värsta grymma träningen

Snacka om hålligång. Det var perfa joggingväder så kollegan och jag tog en tur på lunchen. Vi sprang och vi sprang och vi sprang och vi sprang. Fyra rundor. Typ 6 km. Sen efter jobbet åkte jag in till stan för att "uträtta". Det gjorde jag i typ tre timmar, i flygande fläng. 10 km, minst. Köpte bara hemliga saker. Eftersom jag ska på födelsedagsmiddag i morgon och bort på midsommarafton. Nä förresten, en sak är inte hemlig. Hittade en efterlängtad silkestop. Ända sen Stella McCartney har jag suktat efter ett champagnefärgat linne i silke. Letat utan framgång. Men idag hade French Connection ett att erbjuda. Tror bestämt att det får bli del av min midsommaroutfit. Med söt kjol eller slitna jeans till.

Jaha nu är det visst nån fotbollsmatch på tv.

Global Fussball OK


Sverige verka befinna sig i nåt slags religiöst tillstånd (dagens Metro: fräls oss igen, Ljungberg) och jag bidrar med det enda som intresserar mig med fotboll: tyskarna från Lund!

UPDATE: fast själv kan jag inte kolla på den, kan ni?

UPDATE II: hemma funkar det. HA HA HA!!! när han viftar med den lilla lilla svenska flaggan och sjunger Schweden hurraaaa. HA HA HA!!!

Grattis Linda

Dagens namnsdagsbarn: Linda! Så grattis alla söta snygga fina rara Lindor idag.

UPDATE: tack alla snälla!

måndag, juni 19

Kort

Det har knappt gått en vecka sen jag var hos frissan och redan sitter jag och funderar på en kort frisyr. Liksom inget kul med detta halvdanna. Och jag betvivlar att det kommer att bli jätteroligt med en decimeter längre hår. Bara trist och flygigt. Träffade en kompis från mammagruppen idag. Med ny kort frisyr. Jättefräscht och fint såg det ut. Men hon är jättesmal och mörkhårig. Det är då det gör sig. Får väl genomlida sommaren med denna frisyr, så får vi se om det åker av i augusti. Är ingen långhårig...tjej, höll jag på att skriva. Kvinna då. En långhårig kvinna? Det låter ju inte klokt.

Dags för lack

Jaha, och alla har snygga naglar utom jag. Mina ser ut som rabatt ungefär. Jo jag duschar och så, men på nåt sätt stannar alltid lite jord kvar. Får dölja det värsta med nåt fräsigt lack. Och gno med naglekräm. Och plocka ögonbrynen. Och fila hälarna. Och raka benen. Och göra hårinpackning. Och lägga ansiktsmask. Och borsta tänderna. Och tuppa av.

Who the f**k is Virginia?

Helt knäppt. När jag pingar på nyligen.se får jag felmeddelande att jag borde pinga som virginiabloggar.blogspot.com. Men det är ju inte jag! Jag vill pinga mig själv. No hard feelings, Virginia, men liksom ba.

Pinglös.

Sedvanlig midsommar?

Vadå, ska det regna på midsommar nu? Nyss skulle det ju vara sol och 30 grader varmt. Klänning eller jeans? Solhatt eller paraply? Bikini eller fleecetröja? Vilket som blir säkert helt ok. Men helst sol förstås...

Helt galen lunch

Den ligger ju inte still. Jag har nu couscous över hela skrivbordet, på golvet, på kläderna, i tangentbordet. Säkert i skorna också.

Ja, det var bara det.

Bajskompis

Snälla A kom med Kiss i fredags, så nu har sonen en kiss- och bajslampa!

Zzzzz

Hej det är jag som är sonen. I helgen har jag varit vaken till elva på kvällen både fredag och lördag. Softade till Byggare Bob igår och somnade helt utslagen. Tills mamma väckte mig för att jag inte skulle bli kvällspigg igen. Dumma!

Läser i sommar

Ännu en positiv grej med sommar är att man/jag får köpa böcker och läsa läsa läsa. Förhoppningsvis på en filt i solen. Annars köper jag för det mesta pocket och lånar inbundna, men inför semestern brukar jag lyxa med en och annan inbunden köpebok. Så här ser min läslista ut so far:

"Pappersväggar" av Johan Ajvide Lindqvist. Tror det är Stephen Kingen i mig som gör att jag älskar hans böcker. Har läst "Låt den rätte komma in" och "Hanteringen av odöda". Den första var kanon, den ska ju komma som film också och den kommer jag garanterat inte våga se men kanske göra det ändå. "Pappersväggar" består av nio noveller på temat brrrr...skall inhandlas när lönen kommer!



"Tretton steg" av Ruth Rendell. Deckare måste man ju förgylla sommaren med. Gillar henne bäst när hon skriver som Barbara Vine, men den här tror jag funkar också. Rendell skriver ruggigt bra om "till synes vardagliga situationer med spänning, skildrar den tunna skiljelinjen mellan förnuft och galenskap och utforskar och belyser det mänskliga psykets mörkaste vrår". Läs mer om boken i "min" bokklubb.



"Det stulna hjärtat" av Lauren Kelly. Som är Joyce Carol Oates. Och då är alla ord överflödiga. I love! Har redan investerat i från bokklubben.



"En shopaholics bekännelser" av Sophie Kinsella. Jamen bara titeln talar ju till mig. Hopppas på lättläst underhållning. Man vet antagligen hur det kommer att sluta på sidan 3 men det är lite det som är charmen. Kan ju inte bara läsa Fjodor och grabbarna. Den finns ju dessutom i pocket. Rosa och fin. Klart man måste shoppa loss på den!



"Målarbok" av Jesper Waldersten. Om man tröttnar på att läsa kan man färglägga lite i denna fantastiska målarbok för vuxna. Om jag får ha den i fred för sonen...



Sen måste jag såklart in på Pocketshop och härja. Ta fyra betala för tre är givet!

UPDATE: Just ja, när man köper tidningar brukar det ibland hänga med en bok också. Två i en!

söndag, juni 18

Sommartecken

Några tecken på somrig helg:
  • jag har badat!
  • sonen är kortkortklippt (av stolt moder)
  • ätit jordgubbar och glass
  • är lite bränd på axlarna
  • har bara varit i trädgården/på badet, alltså inte i nån butik
  • jord under naglarna efter rabattande
  • ätit vattenmelon

lördag, juni 17

Byggare Linda

Byggare Bob: Kan vi klara det?
Gänget: Klart vi kan!



Känns som semester

Tänk om det inte var tre veckor kvar till semestern. Tänk om jag inte behövde hoja till jobbet på måndag morgon. Tänk om det var nyttigt att äta mashmallows.

Åt buzzadorkyckling igår. Filéer, spett, klubbor och burgare. Dom var godast i nämnd ordning. Couscous, tzatziki, grillade grönsaker, bröd och rosévin till. Och blåbärspaj, Och kompisar. Satt ute till elva på kvällen, i shorts och linne! Tack kompisarna för att ni var med och buzzade.

Frågan är om jag inte måste lägga mig i barnbassängen nu?

fredag, juni 16

En räv kommer lastad


På tiden!

UPDATE: Hela familjen kan använda den!

Tappar fokus i köket

Fast bara med den blivande blåbärspajen. Alla i familjen och grannskapet lever och mår bra.

Från mig till er

Jag motarbetas på jobbet, ja mobbas rent ut sagt. Kommentarerna vill sig inte. Men skam den som ger sig! Kommenterar här, och så får jag väl skicka iväg kommentarerna när jag kommer hem...

wallins blogg: ordna ett förmånligt avtal till mig med så kan jag dra vid 35 :D

Shopping-(b)logg: vad kul! Åh syrrans var ännu finare än min :)

Sigrid: schyrre pjuck! Du är en riktig liten fynderska!

Polly, Maria, Livet på åsen: Men kom hem nån gång då!

Lipgloss bitch: ska testa ikväll, hoppas på succé! Vad irriterande att dina var dåliga! Bättre lycka nästa gång :)

Family: men hallååååå?

Silverfisken: dig blir man ju nästan lite kär i *fniss* (jag antar att han inte läser här)

Hotspot: världens finaste! Du blir sötast på festen!

Hopplösa modenördar: är det stadsparken ni är i? Där jobbade jag i kiosken två somrar :D

Midsommar is coming to town

Hög tid att börja fundera på midsommaroutfit! Vi brukar fira ute i skärgården. Ska man ha megasomrig volangklänning, eller mera loose jeansshorts och söt top? Vad ska ni ha på er?

Dagens fråga: varför känner man alltid att man skulle behöva något nytt i klädväg till en festlighet? Garderoben är ju full...

Hemliga bibliotekariers klubb

Intressant och bra möte igår! Vi pratade bibliotek, marknadsföring, sushi och kärlek. Jorå, bibliotekarier kan.

Varen i icke förskräckta

Det är bara Linda som glömt sminkväskan hemma idag. Men fräknarna, dom har jag med mig :)

torsdag, juni 15

Mitt mönstrade skrivbord

Så här blev det med tyg och glasskiva på. Glasskivan var förresten jättetung att kånka hem! Är mycket nöjd med resultatet. Framåt hösten kanske det blir ett helgrönt tyg, i sån ton det brukar vara på underläggen på gamla skrivbord.

Underbart är kort

Alldeles för kort.




Luktmobil?

Finnes: Liten silvrig Samsungmobil med lukt av sushi. Mest wasabi och soja, man anar även lax och räka.

Anledning: Mobilen glömdes kvar i lunchens sushikasse och hängde med i soporna en stund innan dess ägarinna undrade var den var.

På en skala 1 - 10: ganska lågt.

Få ändan ur

Vissa saker tar så lång tid att få gjorda! Jag skrev för säkert hundra år sen om mitt lilla skrivbord som jag eventuellt skulle måla om eftersom ovansidan är fläckig och ful. Kunde inte bestämma färg och sen kom en rar kommentator med förslaget att sätta en glasskiva på med nåt fint tyg under. Prima idé. Tyg har inhandlats och så var det detta med glasskiva. Går varje dag förbi glasmästaren på väg från dagis och varje gång tänker jag javisst ja!

Nu har ett under skett. Jag har tagit mått och lämnat in en beställning. Och idag är den klar. Ska hämta efter jobbet. Hoppas hoppas det blir fint och bra. Och att jag inte tappar glasskivan på väg hem!

onsdag, juni 14

En dröm i vitt

Här är den nyskapade sovrumsgardinen. Det är lika delar bomull och lin. Tänkt att alltid vara fördragen eftersom den är genomskinlig. Den perfekta sommargardinen, en dröm när det kommer en vindpust utifrån och blåser igenom den. Får se hur den känns i höst och vinter, kanske inte passar så bra då. Hur som helst en klar förbättring, innan har vi bara haft rullgardin.


Gillar vitt hemma. Vi har bara vita gardiner. Jag är ingen sån där byta-till-jul-och-påsk-gardiner-person. Orkar inte. Gillar inte tomtar och ägg på gardinerna. Vitt är fräscht och snyggt. På väggarna också. Möjligtvis kunde man tänka sig ett mörkblått sovrum, om det kom in tillräckligt mycket ljus från fönstret. Och en röd toa.