torsdag, augusti 31

En månad senare

Min vita månad tar slut om ett par timmar. På det hela taget tycker jag att det har gått bra. Några små synder, men vad vore livet utan dom? Kommer i alla mina jeans och känner mig smal igen, det var tanken. Ska såklart fortsätta sunt leverne så gott det går. Men i morgon kväll kan det bli fråga om smågodis.

Gäsp, sa jag

Gallskrik och vill inte sova alls, sa sonen. Och höll sig vaken till halv elva. Jag bara dör. Det vore ju trivsamt med lite egen vuxentid på kvällarna också. Nu är klockan 22.35 och jag börjar själv känna mig redo för sängen. Innan jag somnar ska jag be en stilla bön att detta var en engångsföreteelse och inte en ny fas sonen går igenom. I så fall vill jag inte vara med.

Oj, sa jag

Jag måste skaffa en bättre spegel till jobbet, om jag ska hålla på med dagens outfit. Hissen känns sådär. För det första är det ett handtag mitt över spegeln, så om hela jag ska komma med måste jag hålla på och vrida benen i omänskliga vinklar. För det andra är ljuset inte så bra. För det tredje, vilket jag fick erfara i morse, kan man bli störd mitt i fotoseansen. Plingeling sa det och så åkte hissdörrarna upp. Oj, sa jag. Oj, sa forskaren. Så log vi och jag klev ut och han klev in. Lätt chockad fotade jag dagens outfit på toaletten istället. Och hur kul är det? Inte, som Zipang skulle ha sagt.

onsdag, augusti 30

I love Lisa Rinnevuo

I senaste Elle Interiör får helårsprenumeranter ett erbjudande att köpa litografier av Lisa Rinnevuo till trevligt pris. Jag blev kär i hennes konst första gången jag såg den, på faritbrunchstället Sirap på Surbrunnsgatan. Sen har jag sett den här och var, bland annat som minitavlor i dockhus, udda... och känt habegär varje gång. Så gissa vem som genast skickade in en beställning? Ella Darling heter den (en annan än den på bilden här). Hoppas jag får en, upplagan är begränsad till 195.

Ninna ninna ninanna...

Gick med sonen till biblioteket efter dagis. Letade fram en ny Alfons, ett par Mulle Meck, och en del annat med bilar, flyplan och tåg i. Hittade två dyrgripar till mig själv också på nyhetshyllan. Håkan Nesser är jag helt författarkär i, så vad skulle kunna gå snett? Läste Inger Alfvéns Kakerlacksbok i sommar och blev helt frälst. Det var en ung söt bibliotekarie som lät mig låna med leg istället för lånekort (har 1. inte hittat det än, 2. inte skaffat något nytt, 3. hade inga kontanter med mig idag) Tji fick surtanten.



Måste läsa snabbt bara, det är 14-dagarslån på nyheter.

1 år

Men, bloggen fyller ju 1 år idag. Grattis Linda K!

...just ja...

... en sån här var det från Fjällräven. Den ska jag ha när jag åker till pappa "på landet" på lördag :)

Heja heja!

Idag ska vi vara hemma hos mig och uträtta underverk med projektarbetet, kollegan och jag. Hejaramsa gärna på oss så att vi orkar med och står ut!

tisdag, augusti 29

Vem annars?

Har säkert gjort det förr man jag gjorde det en gång till och fick det bekräftat igen: jag är Carrie. Lite småknäppt att sitta och svara på singelfrågot bara när man är gift och har barn coh bor i hus och har bil och ingen hund och bla bla bla...

You're quirky, flirty, and every guy's perfect first date.But can the guy in question live up to your romantic ideal?It's tough for you to find the right match - you're more than a little picky.Never fear... You've got a great group of friends and a great closet of clothes, no matter what!Romantic prediction: You'll fall for someone this year...Totally different from any guy you've dated.

Hittade testet hos kollegan :)

Sött sa räven

Nu har maken varit och shoppat Fjällräven igen. En present till mig! Fast han vägrade tala om i telefon vad det var. Han mumlade nåt om godsägarinnalook och tyckte den skulle vara söt på dig och om du inte vill ha den får vi väl ge den till mamma/svärmor. Jag är full av förundran. Och nyfiken i en strut!

Våt dröm för 24-fans?

Ja i så fall blir kvällen trevlig för maken. Vi ska på förhandsvisning av Hotet inifrån. Egentligen inte "my cup of tea" men tanken att sitta i biomörkret (utan godis!!!) och hålla handen och vara barnfri ett par timmar känns rätt tilltalande. Och vem vet, den kanske är bra?

[med rökig filmspeaker-röst:]
for secret service agent David Beckennånting... man the man who was his mentor...is about to become...his prime suspect...now...he must stop at nothing...to discover the secret...that could change everything...

Ta med en banan till filmen? Då blir man väl nerslagen... Tjejen som äter frukt på bio, det är bra töntstämpel på den. En gång när vi var på bio kom det in en man och satte sig bredvid oss med en Big Mac. Alltså gissa om det stank hamburgare hela filmen sen. Maken ville trycka upp burgaren i mumindalen på honom.

måndag, augusti 28

Gulle

Tack alla vänliga människor som tipsar mig om midjeväskor som är till salu! Jag är medveten om att jag är helt odräglig och tjatar om denna väska i vart och vartannat inlägg. Ni är rara och jag blir verkligen rörd. Snart får jag ju göra slag i saken. Alternativt döpa om bloggen till "Belt bag lady" eller "Något fattas Lindas mage".

Snygga stockholmare

Attans vad coola många ser ut. Prima inspirationskälla. Får mig att vilja jobba inne i stan så att jag också kan gå runt på lunchen och vara snygg och se jag-är-på-väg ut. Kista centrum känns ... sådär.

Här kan man läsa om StockholmStreetStyle.

Mera accessoarer

accessoa´rer [-ks-] (fr. accessoires, av lat. acce´do 'tillkomma', eg. 'närma sig', 'komma nära'), tillbehör, bisaker; särskilt om dräkttillbehör, t.ex. bälte, handskar, scarf, paraply, väska, käpp eller smycken, vilka tillsammans med ett plagg eller en dräkt skapar en enhetlig modeform.

Nationalencyklopedien

Intresset för accessoarer, som väskor, scarfar och smycken, ökar. Den varugruppen är den som växer mest inom svenskt mode. En förklaring är det mer väldressade modet som kräver tillbehör.

I DN idag. Kass ingress men intressant ämne. Det säljs mer accessoarer än skor och kläder. Lite svårt att tro. Eller? Kanske inte. Väskor måste man ju ha. Ett par handskar, eller fler. Och skärp. Smycken såklart. Scarfs kan man inte ha för många av.

En accessoarisk Gucci belt bag kanske? För att bidra till statistiken alltså.

söndag, augusti 27

Peptalk

Ok, kommande vecka kan bli något av en ångestladdning. Eller så går det som på räls. Kollegan och jag måste bli klara med vår magnifika inlämningsuppgift. Tror att vi har läget under kontroll, men det är en hel del som ska komponeras och sättas på papper. Müde!

- Kan vi fixa det?
- Klart vi kan!


...jobbar tillsammans så går det som smort!

Rödluvan

Eller nej, det är ingen luva på den, min röda Sisleykappa sen en massa år. Den kan nog funka fint i vinter. Frågan är bara om jag ska ha kvar det bruna lull-lullet på kragen eller om det känns blähej? Någon som tycker något?

lördag, augusti 26

Lyllos Silvia

Alltså, hinner ni innan fredag så gå och titta på drottningens Nobelklänningar. Det var magiskt. Jag ville ha nästan alla. Till och med sonen tittade på en och annan (mutad med tablettask förvisso).


Den svartvita var både min och kusinens favorit. Den ljusblå, gröna och rosa men ser i bakgrunden var också fantastisk.


Vacker vacker vacker den längst fram!


Den gula var så där lite antisnygg som Ebba von Sydows klänning. Gillade den benvita lite empiriga också, vi resonerade att det kan ha varit en gravidklänning. Från 1981. Bakom den ser man tyvärr inte en annan tokfavorit, ljusblå och skir som en dröm. I´m in love.

Bilderna har jag lånat här.

Vitt i sista stund

Som jag skrev för ungefär ett år sen är det no-no med vita brallor efter första måndagen i september. Känner mig rätt benägen att följa det. Sonens Burberrybrallor åkte på idag. Jag inser det omöjliga i att sätta på en 2-åring vitt, men attans vad gulligt det är! Följande landade på sonens byxor under dagen:


  • Pim Pim-båtsbitar och -dreggel (lördagsgodiset är introducerat)
  • fett- och sockerfri youghurtglass, smak jordgubb
  • coca cola
  • diverse jag-vill-inte-veta från golvet i Gallerian

Mera garderob

Hurra, jag har fått mer garderobsutrymme! Det har tidigare varit en tv-box i en garderob i sovrummet, men nu har den flyttats ner till vardagsrummet (har nåt med nya jätte-tv:n att göra). Viket innebär mer utrymme för mig. Det är bara en sån där "överdel" men välkomnas varmt nu när det snart är läge för stora stickade hösttröjor. Dat kan var så att jag behöver göra om hela min garderob i kväll. Ett sant lördagsnöje!

Till hustru från make



Är dom för eller mot shopping? Kanske måste testa redan idag.

fredag, augusti 25

Familjens kökslista

Eftersom jag själv mest bara tappar fokus i köket överlåter jag till maken att svara på följande. Tack Daniel för lånet.

Tre saker som jag alltid har i kylen: skumpa, gåslever och gröna oliver (han inleder skämtsamt, ha ha) Skämt å sido: lime, oliver och en flaksa champagne.

Tre saker jag alltid har i frysen: tigerräkor, parmesan och is.

Tre saker jag alltid har i skafferiet: olivolja, vitlök och pinjenötter.

Tre kryddor jag alltid har hemma: havssalt, grovmalen svartpeppar och sesamolja (hustrun undrar om sistnämnda är en krydda?)

Tre saker jag använder varje dag: olivolja, salt och peppar.

Mina tre favoritgrejor i köket: kaffemaskinen, globalknivarna och mixern.

Tre saker som inte får komma in i mitt kök: svamp, hundar och...nu kan han inte komma på nåt mer och innan jag slår ihjäl honom i ren uttråkning går vi vidare till sista frågan...

Tre saker som jag skulle vilja ha i mitt kök: gasplatta att woka på, ny mikro och ett bord för 12 personer.

Resonemang

Jaha det blir alltså en ny gräsklippare. Vilket inte hindrar mig från at smida planer. Långsamt och utan att han egentligen märker det bearbetar jag makens hjärna mot ett tillstånd då den tänker att "midjeväska ja varför inte?" Bara en sån sak som att veckohandla. Går ju inte utan väska. Det är ju galet riskablet att lämna väskan i kundvagnen när man ska hämta nåt på en hylla lite längre bort. Och att ha väskan över axeln hela tiden blir jobbigt. Jag säger bara: m i d j e v ä s k a. Den är alltid med mig.

Urr nu kom jag att tänka på en konfirmationssång vi tvingades sjunga hela tiden: jag är med dig alla dagar in till tidens ände jag är med dig alla dagar intill tidens ände aaaaaalla daaaagar aaaaalla daaaagar.

För att inte tala om den här: Du vet väl om att du är värdefull... Som vi raskt gjorde om till: Du vet väl om att du är värdelös...

Jag var ingen duktig konfirmand.

:D

Det här hade varit galet roligt en måndag också.

Ekonomi javisst

Inte en dag för tidigt har jag anmält mig till kursen Ekonomisk förståelse. Varje gång det dimper ner en utfallslista i brevlådan på jobbet tittar jag på den, säger jaha och sätter den i en pärm. Och snart ska det produktbudgeteras, håhåjaja. Chefen förklarar varje år att titta här och tänk så här och resonera som så. Jaha säger jag, fylle ri och sätter pappret i en pärm. Nästa gång har jag glömt allt igen. Det finns ju liksom ingen logik. Eller gör det det? Kanske får reda på det den 4 oktober :P

Hur stavas det?

Vet inte om det är för att jag är född på sjuttiotalet men jag vill ofta dra till med ett visst ord i både tal och skrift. Problemet är att jag är osäker på hur det stavas:

shysst?
shyst?
schysst?
schyst?

juste? (jag bara vägrar!)

UPDATE: vi har en vinnare! Marie med flera upplyste denna lata bibliotekarie:

schysst adj., neutr. ~ • som håller sig till uppsatta regler [ngt vard.]: han brukar alltid vara ~ i affärer; det var en ~ matchBET.NYANS: utvidgat till bra i allmänhet [vard.]: helschysst; vad ~ att du kunde komma; en ~ film; ~a idéerKONSTR.: ~ (mot ngn)HIST.: sedan 1960-talet; se 2just

UPDATE II: kysst är ännu bättre. Men det är ju en annan sak :)

UPDATE III: nytt bud! Snille och smak säger så här:

schyst el. sjyst -are adj. vard. korrekt, rättvis, bra, hygglig jfr just

Vad är väl en bal på slottet

Malin skriver om utställningen Vår drottning - fest och vardag med alla maffiga klänningar. Åh jag har verkligen tänkt se den! Får se om jag hinner, sista dagen på torsdag. Sonen lär ju vara sådär intresserad av att följa med.

Tänk att skrida runt i den här! (se bilden, som kommer härifrån)

Är jag osynlig?

:O

UPDATE: Nä phu, nu ser jag mig själv igen. Som erfaren bloggare (1 år nästa vecka!) vet jag att man inte behöver panika för att bloggen plötsligt ser konstig ut. Det brukar lösa sig. Utom när jag deletade halva koden och sparade förstås. Sen dess tar jag säkerhetskopior med jämna mellanrum.

Idag är jag ensam i bibilioteket. Trååååkigt. Har nån lust att komma och morgonfika med mig vid halv nio?

torsdag, augusti 24

Själv är bäste dräng

Gjorde ett bibliotekarietest som jag hittade hos The glamourous librarian. Sån här är jag enligt testet:

Grattis Linda! Du passar som folkbibliotekarie. Om du fick välja mellan livspartner och katt så väljer du alltid katten. Färgerna i ditt hem går troligtvis i samma murrigt mysiga kulörer som dina kläder. Till din fördel kan man dock säga att du vet hur man festar till: du står ensam för 20 % av Systembolaget rödvinsförsäljning. Din främsta egenskap är förmodligen inte originalitet...

Nä-ää! Jag skriver om det själv:

Grattis Linda! Du passar som webb-bibliotekarie. Omdu fick välja mellan livspartner och shopping vägrar du välja utan kompromissar. Färgerna i ditt hem går troligen i ljusa kulörer, och är av samma goda smak som dinn kläder. Till din fördel kan man också säga att du vet hur man festar till: med kompisar och gott rött vin. Din främsta egenskap är förmodligen originalitet...

Min stil

Nu blir jag jättemallig och stolt. Söta Hotspot har tillägnat mig en Hitta stilen. Blev så exalterad att jag måste låna kollaget. Ok, Hotspot?

Nämen va***!

Äsch!

Swedish for beginners

Hi all non-Swedish readers! Here´s something to get you started. Enjoy, or [mycet nuje]!

A list

Damn I´m English today. Here´s a lista from Shit pomesfrites:

A is for age: 24 ...... + 10
B is for booze of choice: rödvin eller skumpa
C is for career: webb-biblio...Web librarian (låter ju proffsigare på engelska eller?)
D is for your dad's name: Lars
E is for essential items to bring to a party: snygga skor på fötterna och present till värd/värdinna
F is for favourite song at the moment: barnsång: byggare Bobs intro, vuxensång: men vaf*n kommer inte på

G is for favourite game: öh...poker kanske?
H is for home town: född i Uppsala, bor i Stockholm
I is for instruments you play: en gång i tiden flöjt, piano och gitarr
K is for kids: ett eget, två låne
L is for living arrangements: hus
M is for mother's name: Ingrid
N is for name of your crush: förutom maken? Joaquin Phoenix :*)
P is for phobias: getingar
Q is for quotes you like: en hel del som sägs i SATC
R is for relationship that lasted the longest: 8 years and counting...
S is for sartorial style: gott och blandat
T is for time you wake up: ofrivilligt 05.15
U is for underwear: javisst
V is for vegetables you love: majs när den sitter kvar på pinnen. pinnen? kolven heter det väl. Och kronärtskocka.
W is for weekend plans: inget kul än så länge.
X is for x-rays you've had: tandläkarbesök. Ultraljudet?
Y is for yummy food you make: gör god paj. Är duktig på ris :P
Z is for zodiac sign: Vattuman

Mindre sexigt

[sheu klaird-new-poor]
[blur-yoor]
[pyairs-furfahttareh]
[dahlaheihstahr]

[Hämtat härifrån]

[inglishmänn]

Om man inte är svensk medborgare och ska besöka min arbetsplats måste man fylla i en del personuppgifter som ska godkännas av säkerhetsavdelningen bla bla bla. Skostorlek, favoritdesigner, bok just nu ... närå, bara vanliga tråkuppgifter. Då och då vill utländska databasleverantörer visitera biblioteket och berätta om nyheter och sånt.

Nu sitter jag och fyller i en blankett med sådana uppgifter för två engelska herrar som kommer hit om ett par veckor. Alltså, jag kan inte låta bli att tycka att det är lite sexigt med engelska namn. Ashford, Kent, London, Gavin... Pratade dessutom med en av dom i telefon, guuu vad brittisk han lät. *Suck* (ljudet man gör, inte "sug")

I think - therefore I am

Funderingar i en morgontrött bibliotekaries hjärna:

... Maken tycker jag ska köpa ett regnställ istället för en midjeväska. Jag tycker han ska köpa ett regnställ och en midjeväska till mig ... H&M har helt klart något emot mig, först ingen höstkatalog och nu ingen bonuscheck. Jag ska ALDRIG handla där mer. Ok det var en lögn ... Det är typ 6 veckor kvar till jag ska till frissa igen och håret känns redan långt! ... Projektuppgiften ska var inlämnad om en och en halv vecka, wtf ... Det är 4 månader kvar till julafton, är det bra eller dåligt? ... Ska jag knäppa manchettknapparna på skjortan eller inte ... nä dom får vara öppna ... Undrar om Polly behöll sina snyggskor som var obekväma? ... Är det verkligen en halvtimme kvar till kaffe??? ...

onsdag, augusti 23

Rapport från soffan

Många stiliga herrar i Miss Marple i afton. James Bond är med också. Och all denna charmiga engelska landsortsmiljö. I´m smelling off!

Don´t u forget about me

Hallå H&M, var är mina bonuscheckar då? Alla andra tycks ha fått sina. Inbilla mig inte att jag inte spenderat tillräckligt för att vara berättigad några checkar *skrattar ironiskt*. Jag brukar komma upp i ganska hissnande belopp, så det så.

Apråpå H&M släpps ju Madonnas tracksuit där i morgon. Polyester är inte min grej, jag hoppar lätt över den. Skutt.

Var är min högerspalt?

Ja inte här iallafall. Kl 15.06

UPDATE: Och nu kom den tillbaka. Kl 15.09

10 saker som sätter guldkant på tillvaron

Uppmanades av Struntlillstrumpa att lista tio saker som ...ja som rubriken. Ok, låt lunchen bli lång!
  1. när sonen säger jag älskar dig mamma
  2. när maken säger jag älskar dig hustru
  3. ett glas vin på fredagskvällen
  4. när jag kommer in i ett husligt ryck och förändrar/förbättrar nåt hemma
  5. telefonsamtal från mamma och pappa
  6. en riktigt bra bok (jag är bibliotekarie, jag får säga den klichén)
  7. date på stan med en kompis
  8. den 25:e
  9. klisterlappen "du är vacker" på spegeln hemma i hallen
  10. Linda K - en 34-årings liv och lustar. Såklart.
Seså, skriv egna förgyllarlistor nu allihop.

Men det är inte därför jag är här

Jag skulle inte skriva om grå koftor, jag skulle skriva om att det regnar. Och om att jag eventuellt är ett pucko som ändå cyklar. Det går icke att komma torr till jobbet. Man kan väl inte cykla med gummistövlar? Och allt annat blir dyngsurt. Regnställ hjälper inte heller. Eller är det jag som svettas så kopiöst att kläderna under ändå är blöta? När jag kom fram till jobbet i morse fanns det vatten i mina röda högklackade. Som låg i ryggsäcken! Allt annat hade jag lagt i plastpåsar, men så tänkte jag att såå mycket kan det väl inte regna ändå?

Hon skulle snart upptäcka hur fel hon hade.

Hur många kan man ha?

Jag kan ha tre. Gråa alltså. Min cashmere från Filippa K, en H&M-variant med guldknappar som jag tyvvärr tvättat fel som får vara när-man-fryser-på-jobbet-plagg, och så en ullig från Massimo Dutti som jag köpte i Spanien. Föll för den gulliga ärmen. Tror inte jag visat en? Gör det nu.

tisdag, augusti 22

Fruarna

Dom desperata hemmafruarna är kul, men inte har dom så galet bra klädsmak? Ska vara Bree då. Gabrielle ibland. Susan sällan. Lynette aldrig. Edie...ja just det. Ofta ser dom ganska vardagsamerikanska ut. Inte så snyggt. Men som sagt, kul.

Bum bag

Hann flänga på stan lite efter jobbet. Joggade mellan second handbutikerna och frågade efter midjeväskor. Men icke. Tanterna skakade på huvudet och sa att det är liksom inte grejen längre. Vänta bara, triumferade jag tyst för mig själv.

Titta kostar inget, tänkte jag sen och stegade in på både Gucci och Louis Vuitton. Finfina grejer. 3600 riksdaler för en smäktande Gucci och 2600 kronor för en mindre LV. Ånej, det får bli fejk eller vintage för mig.

Lite tycka-synd

Alla springer runtmodeveckans alla underbara visningar. Och guldknappar. Och får presenter. Och ser vackra människor. Utom jag. Jag sitter här och tänker ondskefulla tankar om alla obotligt korkade tidskriftsleverantörer som antingen inte alls förstår vad jag menar eller bara ignorerar mig. Ge mig en goodiebag istället för f*n.

*morr mutter snyft*

Kul lampa

Har jag nämnt att jag har världens bästa kusin? Nu har hon agerat personal shopper igen. Hon ringde just från en galen Svenskt Tenn-rea och meddelade att hon hade "min" gröna klotlampa i handen. Till 40%. Kram kram kram med marsipan på!

Can´t live without

Min craving har växt över natten. Jag vill inte längre ha en belt bag, jag måste ha en belt bag. Gärna en Gucci, men jag nöjer mig med en fin fejk också. Svart. Grå. Brun. Anything goes.

Dagens

Jag gjorde det igen. Jag glömde minneskortet i datorn hemma. Kom jag på nyss ståendes framför spegeln på en pall på toaletten på jobbet. Fan då. Är ju söt idag. Så här:

ljusblå ärmlös knytblus Paul&Friends
jeans Acne Hug Almost Raw
svarta högklackade med guldspänne
gulligt armband med sonens namn

UPDATE:

måndag, augusti 21

Copycat

Sån här outfit vill jag ha snart. Minus ölflaskan. Men inte i morrn för jag kan inte gå så långt i mina röda klackar. Och imorrn blir det lite vandring efter jobbet. Men en annan dag!


Fint för magen

Har haft en craving liggandes och grott lite latent, och efter ett besök hos SophisticatedSophie bröt den ut för fullt igen. Midjeväskan! Carries midjeväska! Har alltid tyckt den varit cool, och nu tycker jag att den är JÄTTEcool. Och ett måste. Tänk den om maggen på ett par brallor med hög midja. Come to mama!

Blixt och dunder

Vågar man cykla hem när det mullrar så här mycket? Vill helst inte få en blixt i huvudet...

UPDATE: Hemma. Inte torr någonstans, men blixtlös.

Är jag verkligen det?

Kikade in på den här bloggen. "Du är vad du läser". Och jag som just plockade fram Pär Lagerkvists Barabbas ur pockethyllan på jobbet.

Barabbas är den rövare som blir frigiven i stället för Jesus, som får se honom dö på korset och sendan blir bunden vid honom hela sitt liv i vanmäktigt trots.

Kanske skulle läsa om Sex and the city istället... ;)

Word of the day

Som ett hån låg det där och väntade på mig när jag öppnade mailboxen på jobbet. Dagens ord från Oxford English Dictionary:

caffè latte, n.
Brit. / kafe lte /, / kafe late /, / kafe lati /, U.S. / kæfe ltei /, / kfe ltei / Forms: 18 caffe latto, 18- caffe latte, caffè latte, caffèlatte, 19- cafe latte, cafe latté, café latte, café latté, caffè latté. [
Coffee made with more or less equal amounts of water and steamed milk; a drink of this. Cf. LATTE n.

Jaha ja, ska jag ha nån mjölk i mitt morgonkaffe är det bara att knata bort till butiken och inhandla. När den öppnar om tio minuter. Man kan nämligen inte dricka kaffe med pulvermjölk från automaten, det smakar svamp. Svamp är ok i mat men inte i kaffet. Och dom här små grönvita trekanterna med mjölk blir inte bra när man värmer. Jag vill ha varm mjölk i mitt kaffe.

Förra veckan skrev jag också om morgonkaffe. Börjar bli tjatig? Och gammal? Eller bara morgontrött. Bla bla bla...



söndag, augusti 20

I afton Woody

Lånade dvd av svärfar tillika filmfantast. Så ikväll blir det Annie Hall. Och vindruvor.



UPDATE: Liten paus medan maken nattar sonen. Filmen är galet underhållande. Ett citat, som jag inte till fullo begriper logiken i men ändå uppskattar:

I can´t miss the beginning, you know that I have to see films from the beginning, I´m anal.

Sorgsna farväl

Usch vad trist det är när bloggar man läser plötsligt tar slut. Efter att ha följt någons blogg ett tag känns det ju som om man är kompisar. Och så försvinner en kompis bara. Saknar er, Japaneseviking och Atomflickan! :(

Ett sanningens ord

Via Polly fick jag det bekräftat. Tack.

Det är dyrt att vara 34 år gammal. En undersökning från det brittiska finansföretaget Axa visar att 34-åringar gör av med mest pengar av alla. De spenderar omkring 35 000 kronor mer än andra, på nytt hus, större bil, bröllop eller bebisar. Läs vidare

Jag väljer att tolka det som att det inte är mitt fel. Det är bortom min kontroll. Ett virus som drabbar 72:orna i år. Inget att göra åt, go with the flow bara. Vilken lättnad.

Och ja, jag är 34.

lördag, augusti 19

Breakfast at Linda...ny´s

Ahhhhh det går fortfarande att sitta ute och äta frukost. Varmt och ganska soligt. Det enda minuset är getingarna, som fram till nu varit helt borta. Usch! Jag både flyr och fäktar illa.

Snart bär det av till kräftskiva med kompisar. Ska man bli "glad i hatten" ikväll igen då?

fredag, augusti 18

Dreams can come true

I salongsberusat tillstånd har jag och maken nu suttit ute i trädgården och fantiserat om att bygga ut huset om det skulle komma en till liten i framtiden. En Ludwig? Eller en Emma? En Isa? En Hugo?

Mysigt.

*hick*

Oj ja ggick igånng på en drink innnan maten. Sånt som är flytande räknas intte.

Puss och kramm hela världen! :D

Lägesrapport vit månad

Mitt nyttiga leverne fortsätter. Drygt halva tiden har gått och jag sköter mig exemplariskt. Förutom två tiramisu i Spaninen då. Känner redan resultat, det ska nog bli ordning på de här jeanslåren i höst också. Fast nu kommer helgen förstås. Med kräftskiva. Helgerna är alltid svåra. Ord som "smågodis" och "ostbåge" liksom hänger i luften.

Igår när jag veckohandlade (katjing! vuxenpoäng) stod jag och klämde på en påse mashmallows och undrade om jag skulle ta med den hem om jag får panik i helgen. Men sen skärpte jag till mig. Finns det hemma är det klart man lättare faller för frestelsen. Köpte inte ens riskakor med ostsmak. Maken fick en påse smågodis iallafall. Tänkte att jag kunde få ett glossy magazin istället, som kompensation. Slängde ner en Vogue i vagnen, men sen kom jag på att jag inte vill ha engelska utan amerikanska så den åkte tillbaka till hyllan. Fullkomligt lördagsgodislös!

Men frukt har vi i drivor hemma. Det vankas fruktsallad i afton. Helt ok det med.

Nu blev jag så där kär igen

Äntligen fredag

I huvudet:
God morgon,är du riktigt vaken än?
God morgon,har du sett nå' glatt i tidningen?
Nej, det var väl längesen.
Är du riktigt vaken än?

Och jag som inte ens jobbat en hel arbetsvecka. Trött trött trött. Och fredagsflamsig, det ska man vara. Hur ska det gå när chefen och jag ska göra fakturor tillsammans? Göra? Skicka? Skapa? Äh whatever. Fakturera.

torsdag, augusti 17

13 filmer modet älskar

Snor med stolthet listan från DV Mode! Vita duken har alltid varit en catwalk. Här är filmerna varje fashionista bör ha i dvd-hyllan (eller åtminstone ha sett):

  1. The talanted Mr Ripley (1999) En lektion i amerikanskt överklassmode, samma marina nostalgimode som återkommer varannan sommar - senast i år.
    Har den!
  2. Love story (1970) Personifierar det amerikanska bohemchica sjuttiotalet i långa halsdukar, mockapälsar, rutiga kjolar och stickade tröjor.
    Inte sett. Borde?
  3. Till sista andetaget (1960) T-shirtar med tryck till cigarettbyxor och nätta loafers.
    Har sett. Knäpp å kul.
  4. Ung rebell (1955) Då tjejer såg ut som småtanter, i femtiotalstypiskt klockade kjolar, kortärmade blusar och pumps.
    Sett, sett och sett igen. Inte pga mode...
  5. Do the right thing (1989) Starka färger, låga byxgrenar, lager på lager-kedjor kring halsen. Hiphop med andra ord.
    Inte sett. Vill inte se?
  6. Flashdance (1983) Avklippta sweatshirts, ärm- och benvärmare, stickat och sköna träningsplagg i lager på lager.
    Självklart sett!
  7. Annie Hall (1977) Androgyn boho chic-look i herrhatt, väst, vida byxor och breda slipsar.
    Sett, vill se om.
  8. Bonnie & Clyde (1967) Dubbelknäppta kostymer, midikjolar och baskrar. Depressionsmode.
    Inte sett, borde definitivt.
  9. Dagfjärillen (1967) Pryda blanka blusar och damiga pennkjolar.
    Inte sett. Eller?
  10. Breakfast at Tiffany´s (1961) Givenchys slanka satinblåsa matchad med högvolym, enorma juveler och cigg i jättelångt munstycke.
    Har givet filmen!
  11. Blow-up (1966) Grafisk sextiotalsfuturism.
    Inte sett. Borde.
  12. Fåglarna (1963) Färgkoordinerade strikta dräkter, svarta fodral med korpar som accessoarer.
    Nån som inte sett den?
  13. Morocco (1930) Kvinnlig cross-dressing. Slips, smoking, skorstenshatt och cigg.
    Inte sett. Måste!

Sju av tretton, knappast godkännt. Det får bli mycket film i höst!

Lapptäcke

Fick önskemål om att visa lapptäcket jag håller på med (tror det var Daniel, eller Janne kanske? ) Det är långt ifrån färdigt, är till pappa och styvmor. Men jag har ett likadant själv, och så här ser det ut. Samlade ihop en massa gamla vita dukar, kökshanddukar, örngott och lakan, klippte till och sydde ihop. Ett tunt täcke som foder och lakan som baksida. Hör av er om ni behöver tips om rutstorlek eller sömnsmån, killar! ;)

To-do

  • MÅSTE pumpa cykelhjulen! Kommer ju ingen vart check! (I love that husband of mine)
  • hitta lånekortet, alternativt gå skamset till biblioteket och be om ett nytt
  • lämna in en massa barnkläder och några vuxenplagg på Tant Gredelin
  • veckohandla mat ikväll check!
  • sy på lapptäcket
  • en miljon andra saker hemma som jag inte ens orkar tänka på nu check! några iallafall...

Insikt

Men...det går ju inte att tugga tuggummi när man har diadem!

I wish

Galet snygga poser gör Hanna. Och här står jag i en hiss på jobbet...

onsdag, augusti 16

Kan han så kan jag


Tänkte vara ute i tid. Rizzo. Ingen rea. Jag är stolt.

Mr Big

"Förlåt mig för jag har syndat" sa maken och klev genom dörren med en 37 tums LCD-tv. Jag blev varken chockad eller förvånad. Det var bara en tidsfråga.

Ser rött

Tycker nog att jag är rätt frigjord och liberal och allt sånt där. Men när jag kutade ut nu på lunchen för att införskaffa galonisar till sonen (dom befintliga har obefintliggjorts på dagis, namnlapp till trots) blev jag sådär färgknäpp ändå. Helt utplockat, och höstens regnkläder kommer inte förrän i september. Hallå, det regnar NU! Fanns inga blå brallor kvar, bara röda. Högg dom, lite tveksamt. Samtidigt som jag blev irriterad på mig själv. Klart en tvåochetthalvtåring kan ha röda brallor. Vid rosa hade gränsen gått, men rött... e sött. Och han har grön jacka och blå stövlar, blir väl en skön färgklick.

Rött är ju hett i höst också.

UPDATE: Såklart hänge de gamla galonbyxorna där på kroken när jag hämtade sonen idag. Nåväl, vad är väl en extra bralla? Nu har jag ju blivit förtjust i dessa röda. Dom får vara hemmagalonisar.

Zzzzz

Kaffe...ge mig kaffe innan jag somnar här och nu... *kryper och krälar bort mot kaffeautomaten*

Ska hon hinna fram eller somna på vägen bland bokhyllorna?

tisdag, augusti 15

Anyone for English?

Augustinumret är på plats. Du behöver Zinio reader för att kunna bläddra, kostar inget men måste laddas hem. Får jag din mailadress så får du engelska Elle, kompis :)

PS. Kan bara skicka hemifrån = kvällstid, så håll ut omden inte kommer på en gång.

Noll hål

Duktig flicka sa tandläkaren, inga hål och ingen tandsten (flitig med tandtråd). Nu får du välja nåt fint ur burken:



...NOT. Men eftersom jag överlevde tandläkarbesöket fick jag en present av mig själv. Rea på Lindex, och inspirerad av Hotspot införskaffades denna. Att ha under svart så att den skymtar, typ.

Sånt jag undrar i tandläkarstolen:
  • Varför är den där grejen man ska bita i när dom röntkar så stor att den skaver in i tandköttet när man biter? Kan det inte finnas en mindre för mindre munnar?
  • Var ska man titta undertiden tandläkaren undersöker tänderna? Knappast tandläkaren i ögonen va? Vi är ju typ två decimeter ifrån varann. Och jag vägrar att titta i lampspegeln och se mig själv i munnen. Jag tittar uppåt och neråt istället, om vartannat.
  • Varför är det så mycket roligare att betala 750 spänn till frissan (eller mer!) än till tandläkaren?

A blog is born

Ja! En kollega har börjat blogga. Kolla in hos min söta lilla arbetskamrat Mitt alter ego Secilia!

401

Mail i brevlådan på jobbet. Inget rekord, jag vet, men det räcker gott och väl för mig. Let the day begin!

Förresten, jag ska till tandläkaren i eftermiddag. Kan nån komma och hålla handen?

måndag, augusti 14

Att sova eller inte sova?

Det är frågan. I natt när sonen vaknade stup i ett och gastade efter välling som inte fanns tillgänglig tänkte jag att nej jag ooorkar inte, jag mååååste få sova. I morrn är det jag som går och lägger mig i tid så att jag kommer upp någorlunda utvilad. Men sen idag när jag strosade på stan med solen i ansiktet ändrade jag mig och tänkte äsch vem behöver sova 7 timmar per natt? Runt 6 räcker. Jag kollar på CSI och fixar lite, och är i säng runt elva. Sonen har fått en ovana att vakna mellan tio och elva på kvällen och vägra somna om om inte mamma är med. Och det ska vara i mammas och pappas säng. Suck, nu ligger han här i soffan bredvid mig...dags att hoppa i säng. Hoppas innerligt han börjar sova bättre när dagis kommerigång igen. Godnatt nummer två nudå, sonen.

Kort och gott!

söndag, augusti 13

Hairy woman walking

Nu har jag bestämt mig för den korta varianten. Det har jag nog vetat rätt länge, men vem vill inte vela? Morgondagen ser ut att bli kanon. Semesterdag eftersom sonens dagis har studiedag.
  1. Morgontid hos frissan medan morfar barnvaktar sonen
  2. En förmiddagstitt på stan
  3. Lunchdate med sonen, morfar och mormor
  4. Nån trivsam eftermiddagsaktivitet
  5. Förhoppningsvis en ångestfri sista semesterkväll

Lackat och klart

Så det kan gå!

lördag, augusti 12

Städtanten här

Idag blev det något av en städdag. Maken åkte till Ikea och köpte nya hyllor till garaget, och sen blev det röj och städning där. Dessutom gick jag lös på det vi har i köksväg uppe på vinden. Förundras av vad man packar ner och inbillar sig att man någonsin ska använda igen. På fullt allvar ville maken behålla en uråldrig spritflaska (tom) bara för att den är uråldrig. Så den packades ner igen. (Slänger den närsta gång jag kör en raid) Släpade ner fem kartonger och åtminstone två följde inte med tillbaka. Schyst slängt, eller hur?

Har även klippt sonen, med lock och pock. Han var världens sötaste innan, och nu är han dubbelt så söt.

Bye bye sovmorgon

Jaha då var det snart slutsussat på morgontimmarna. 05.15 pip pip piiiip. Herreguuuud! Jag har, med några få undantag, fått dra mig till allt mellan 8 och 10 på mornarna under semestern. Det kan ju komma att bli helt chockartat på tisdag. Arla i gryningen. Kan det vara nyttigt? När är nästa ledighet? Till jul?

fredag, augusti 11

Tjata tjata tjata

Ursäkta, men det här är lite terapibearbetning fär mig själv. På måndag ska jag till frissan och jag ältar ännu om jag ska klippa mig eller inte. Ändrar mig ungefär varannan dag. Fortsätta spara? Klippa kort busig frisyr? Sätter mest upp det nu för tiden, känns halvspännande. Å andra sidan vet jag att självlocket gör mäktig entré när håret blir kort och att det lever sitt eget liv. Visst visst det växer ut, men inte SÅ snabbt ändå. Får rådgöra med min frisör om hårets tillstånd...

Åh gymma värld!

Herrmode för henne

Elle har kommit, man tackar. Gillar det lite gubbiga modet som kommer i höst. Typ herrkostymer, hängslen, snygga skjortor. Nu känns min investering i Zara-skjortan helt rätt. Blå- och vitrandig med vit krage och vita manchetter. På loppis hittade jag en svart fluga i sommar, vem vet om inte den kommer till använding också?

Tyvärr är maken fler a storlekar större än jag, så det blir till att skaffa eget. Eller tyvärr och tyvärr förresten, det vore inget vidare om han var min storlek. Tänk om han började låna mina kläder!

Scarlet

Gillar mina "högklackade loafers" skarpt, nu funderar jag lite på dessa. Liknande modell fast i svart lack. Hippt liksom.

Flitigt läsa gör dig klok

En lista för en bibliotekarie! Hittade jag här som hittade den där...

En bok som förändrade ditt liv: Kommer faktiskt inte på någon specifik bok, men böcker har definitivt förändrat mitt liv. Vad gjorde man utan dom?
En bok du läst mer än en gång:
läser aldrig om böcker, känns liksom menlöst när man vet vad som händer. Helt annan sak med barnböcker, be mig gärna citera valfri Alfons eller Totte.
En bok du skulle vilja ha med dig på en öde ö:
Blonde av Joyce Carol Oates, har inte lyckats med den än.
En bok som fick dig att skratta:
Fans
En bok som fick dig att gråta: Adjö herr Muffin
En bok som du önskar hade skrivits: Linda K:s memoarer, och vem vet....? ;P

En bok som inte borde skrivits: kommer inte på nån just nu...
En bok du just nu läser: Har just avslutat Stenhuggaren och ska just börja med Konsten att vara Ela

En bok du tänkt läsa: Blonde, den är så j***klans tung bara....

Una lista

Mest sjungna sång: Stockholm i mitt hjärta (med rördelser till)

Antal baddagar: 8 av 8 möjliga

Antal inhandlade leksaker: i sopbil, 1 grävmasnkin, 1 timmerbil, 20 småbilar

Inhandlade plagg: 2, båda från Massimo Dutti. Silkiga pjamasbyxor och ullkofta

Antal glas sangria: oräkneliga

SKådade fruktträd/buskar: citron, apelsin, äppel, oliv, dadel, vindruvor

Antal glassar: nada!

Antal godisar: nada!

Antal tiramisu: 2 *skäms*

Antal kackerlackor inomhus: 2

Inspirerande mode: noll och intet

söndag, augusti 6

Vykort

Ha ha vad galet, allt i blogger ar pa spanska har! Bueno. Stekheta halsningar fran soder om Alicante dar dagarna avnjuts vid havet och med sand overallt. Inklusive i oron och harbotten. Sangria och oliver. Inget godis! Far ok pa schemat an sa lange. Fattar ni vad jag skriver utan a, a och o?

Pa en narliggande camping i detta nu. Har faktiskt haft noll bloggabstinens. Jag relalalalaxar :)

Hasta luego!

tisdag, augusti 1

Viva España!

Jag tar dom orden om igen, viva España!
Det här ni det är romantik, viva España!

Puss och kram, vi hörs från utlandet :)

Resfeber

Packad och klar. Klockan ringer 03.40 i morrn. Trotsar tyngdlagen och ser på Morden i Midsomer ändå. Inte mycket till mode men det är ju alltid kul när folk dör lite här och var :P

Hundra poäng till min pappa som shoppade loss på Gant-outleten i Norrtälje idag. Way to go, dad! Själv köpte jag ett par vita Burberrybyxor till sonen i centrum. Jag vet, vitt till en tvååring. Men dom kostade 50 kronor, och han kan få vara söt i dom åtminstone EN gång innan dom pryds av gräs, choklad och ketchup.

Bäst att öva lite: Me llamo Linda y tengo 34 años. Yo y la familia vamos a España mañana. Mucho gusto. Muy calor! Donde esta la taquilla? Tengo hambre.

Dan före dan

Man kan verkligen packa en hel dag när det är fem personer som ska resa och lägga fram sånt som inte får glömmas på morgonen och måla naglarna och packa ännu mera och komma på att oj vi har glömt lämna och låna nya låneböcker och bonusdottern vill klippa lugg så svisch iväg till centrum och lämna in henne hos frissan (340 spänn för att en trettonåring är vuxen :O ) och in på bibblan med son och bonusson och så har man glömt lånekortet och den sura bibliotekarien förklarar att DÅ KAN MAN INTE LÅNA!!! ändå tills jag kommer på att bonussonen ju kan skaffa låekort och låna sonens böcker och så gör vi trots att bibliotekarien verkar tycka det är fusk (skittant, vilken skam för yrkeskåren) och sen hämta upp bonusdottern som nu har en Lindsey Lohanfrilla och vidare till mataffären och köpa blöjor och russin och ett par barnmatsburkar och sen har sonen gjort nummer två så vi får smyga in i gratisskötrummet i bibblan igen och sen äntligen hem och mat till alla och sova middag för sonen medans jag packar lite till och målar vår parkbänk grön vilket blir finfint men det kommer att behövas ett lager till och nu sitter jag här och bloggar och är glad över att det finns internetcafé i Alicante och troligtvis har våra kompisar som bor granne också uppkoppling och nu kom jag på att jag är jättetörstig!