onsdag, oktober 31

Smaka bla?

Det slog mig att jag ska bjuda på hembakat på söndag. Piece of cake, tänkte jag först. Jag gör gärna det sådär inledningsvis. Så kommer jag på att bakning sker i köket, vilket inte helt är min grej. Med tanke på att det är en äkta bullbakerska och en ... en ... ja vad är du då, Polly... allmän laga-gotterska, som gästar mig är pressen att leverera inte oväsentlig.

Funderar på paj av nåt slag, för det kan jag rätt bra. För morot och apelsin är väl inte brukligt vid eftermiddagsfika?

Jaha, och nu då?

Det blev plötsligt en ledig kväll. Inget sånt där måste-göra. Vad gör man då? Jag blir lite förvirrad, och tror att jag är ledig i morgon. Vilket inte alls är fallet. Skulle vilja få ett inspirationsryck av något slag. Väntar en stund på det.

Kuddjakten går

Är det någon som har koll på var man kan hitta den här broderade kudden? Tror det finns flera olika texter, i stil med den här: Don´t get mad, get even! Schysst komination av gammalt och nytt. Vet att jag har sett den någonstans. Men det var för länge sen så länge sen, svara mig du, vär är den nu jag bara undrar, var är den nu? (för andra gången idag ber jag om ursäkt).



Translation: klick on the photo and it will get bigger. Much bigger. The bigger the better. Except big bills.

Förändringens tid

Suck, jag träffade en mamma på lunchen. Hennes bebbe är fyra månader och modern är härligt och vackert avsmalnad. Själv är jag stadigt på väg åt andra hållet. Ställde mig med bävan på vågen i morse. Se där ja, fem kilo plus. Och det är bara början. Jag fattar och jag vet att det ska vara så, men det behöver inte innebära att jag gillar det.

Vi snackade om det där med bröst också. Om att ett och annat kilo tycks hamna i dom trakterna. Man kan ju tro att det skulle vara kul att uppleva en bh-storlek större, eller två, och känna sig lite kvinnligt bystig. Men tvärtom! Jag känner mig bara obehaglig och ännu fetare. Föredrar mina små behag och välkomnar dom tillbaka någon gång i framtiden.

Host harkel snurvel

Nä det hade ju verkligen inte varit någon vits med att köpa träningskort i höst. Jag är konstant förkyld. Vid eventuella snoruppehåll tar jag mig ner i källaren på jobbet och spinner en stund. Spinnande va? (herregud, förlåt)

tisdag, oktober 30

Säg mig,

är det godhjärtat eller av ondo att skicka en sån här bild till den som sitter hemma, chokladlös?

Praoelev

I morgon tänker jag ta med mig en praoelev till jobbet. Han är tre och ett halvt. Han gillar att rita på whiteboardtavlan och att leka med mitt höj- och sänkbara skrivbord. Han vill ha pannkakor från MacDonalds till frukost. Gärna MacDonalds till lunch. Han ritar teckningar till mina kollegor. Och till mig. Han brukar tröttna och vilja åka hem framåt tre-halvfyra, vilket passar mig fint.

Vad mer kan man begära av en praoelev?

Fördröjer ytterligare

Nä nu känner jag sån där överdriven bröstpress så det blir inget bra. Bröstinformation är inget man bara hasplar ur sig hur som helst. Väntar till en mer spontan dag.

(Pål) Paljett

Sprang ett jobbärende i centrumet nyss. I Gina Tricots skyltfönster stod en massa slinkiga skyltdockor med söta små paljettklänningar. Har alltid tyckt såna är rätt coola. Gick in och nöp i en svart. Med rätt (eller fel, om man så vill) storlek skulle en sån kunna funka även på mig. Men, när skulle jag ha den? När någonsin? På nyår kommer jag garanterat ha växt ur den. Till jobbet en fredag? HA HA HA!

Popsnöret Linda får nog avvakta paljettklänning ett tag.

Obekväm

Tänkte skriva ett inlägg om mina bröst, men det går väl inte för sig på arbetstid. Tar det ikväll istället.

Övar inför kvällen

Bonjour ! Mon nom est Linda et c'est mon bon ami Sara. Nous sommes ici pour acheter certains de vos beaux articles. Sentez-vous ainsi libre pour sucer vers le haut et être primordialement gentil.


Tååååårtan

Jag fick av någon anledning utföra sekreterarjobb och beställa tårtor till ett fölsefirande på jobbet idag. Don´t ask a pregnant woman to order cakes, she will go wild. Så här:

1 gräddtårta med blåbär på
1 prinsesstårta (den tänkte jag äta helt själv)
1 schwarzwaldtårta
1 Golben(!)tårta
Den som äter mest grädde vinner!


måndag, oktober 29

Kvällsblandat

Maken och jag konverserar lite udda ikväll. Jag skriver till honom på Messenger och han svarar muntligt. Varför? Jag känner väl inte för att prata och han är väl inte så skrivsugen.

Sonen kom hem med en teckning a la Halloween. Den är målad med väldigt mycket röd och brun kladdkrita. Han kallar den Bajs, rök och eld. Halledudane då.

Jag har börjat äta russin och jag vet inte om jag kan sluta. Vill inte vara nära mig själv i morgon.

Träpjuck

En läsare bad att få se fler outfits med träskor till. Ikväll är jag lat och orkar inte svida om till fullfjädrade outfits, men några olika strumpor kan jag väl dra på mig.

Utrotar bara lite reklam

Var ligger egentligen den där lilla Werthersbyn?



Hejdå 843 kronor

Tandläkarn cashar in. Fast lite lite förlåter jag honom eftersom jag inte hade några hål den här gången heller.

... vadå, som om det skulle vara hans förtjänst! Är jag dum eller?

Bibliotekarien har läst

The gravedigger´s daughter av Joyce Carol Oates

Dilemma! Jag läste inte klart den. Långt ifrån. Men jag orkade bara inte mer. Den är för tung! Fysiskt alltså. Så enorm att jag får ont i magen av att kånka den i väskan hela tiden. Nä den får vänta till nån ledighet. För den är bra. Och säkert mycket läsvärd till slutet.


Tallyhoo

Så här är det. Jag tror att frälsningen ligger i Bath med omnejd. Jag klämmer på ett klädesplagg här och en värra där. Stampar runt i löv och regnrusk. Och tänker: Ha! Vad är detta jämfört med landet i... väst!

Jag ser mig själv mordmidsomra runt på de brittiska vidderna (skit i stenarna, dom har vi inte tid med), gärna iförd Hunters (maken påstår att det inte kommer att mottas något vidare av engelsmännen. On the contrary tror jag!) med siktet inställt på Mulberryoutleten. Och hello Laura Ashley! Howdy Habitat! Cherio Stratford-upon-Avon! Inte nödvändigtvis handla, men insupa atmosfären.

*ler dumt för mig själv*

Hoppar 8/11

Jag uttalade ett löfte för ungefär ett år sedan, och det är med stolthet jag inser att jag kommer att hålla det. Jag tänker inte förnedra mig själv på nåt H&M for whoever nästa år. I år alltså. Leopard och galenskap är inget för mig. Så jag säger med lätthet: tack men nej tack herr Cavalli.


The more the merrier

Den här veckan kommer jag att träffa en två tre fyra fem andra bloggare. Minst!

På´t igen

Lapp på mitt skrivbord i morse: Din e-post har under helgen flyttats till ett nytt e-postsystem!

Som jag givetvis inte hittar någonstans på min dator... En ny spännande vecka tar sin början!

UPDATE: Nu hittade jag den. Ha ha ha, dagens första meddelande:


söndag, oktober 28

Kära Pelle

Storbarnen har rensat i sina bokhyllor. Bland annat åkte ett gäng Pelle Svanslösböcker ut. Som naturligtvis sparas till när sonen börjar bli kattintresserad. Dom är så himla fina, dom gamla böckerna med Pelle. Kunde bli små tavlor allihopa.

Ikea hägrar

Känner intensivt för Ikea. Hoppas komma dit om inte alltför länge. Bland annat ska det införskaffas en ram till snygga kakaotavlan! Har sett både fina svarta och silvriga ramvarianter. Men funderar skarpt på vit själv. Den ska få hänga i köket. Och stirra obarmhörtigt på oss vid varje måltid. Amen.

Feelgood

Jag har lagt av med söndagsångest. Kanske för att jag inte har någon. Hela min tillvaro är ganska behaglig-mysig-angenäm nu för tiden (naturligtvis med diverse undantag, men över lag). Gissar att det har med mitt tillstånd att göra. Men också för att det är höst = det är rätt skönt att kura och det närmar sig jul. Jag har en minisemester att se fram emot. Det är kul och mycket på jobbet. I vår ska jag vara mammaledig. Vi planerar utbyggnad av huset. Och sånt. Livet är helt ok med andra ord.

Gillar paisley

Jag rekommenderar lunch på ROOM. Dom har pannkaka till barnen! Till vuxna också om man så önskar. Och så kan man ju ta en svängom bland allt fint i möbel- och inredningsväg. I 70%-lådan hittade jag ett fint paisleymönstrat kuddfodral. Perfa till kuddsamlingen i soffan. Sonen fick med sig ett miniänglaspel, ett sånt man sätter ett värmeljus i. Inte så tokig som gå -bort-present.

Så modernt

Suck, tandläkaren messar mig...

Söndagsfint

Detta väder kräfva en promenad!

One down, a million to go

Jag: August är ett fint namn.
Han: Va, Albin?
Jag: Nä, August. Albin hette en hund jag kände.
Han: Albin är båt för mig.
Jag: Då döper vi inte bebin till Albin.
Han: Nä.

Det där Facebook

Jag måste säga att det kanske inte är så dumt alla gånger ändå. I morse hade jag blivit hittad av en "gammal" kompis som jag verkligen har saknat. Hon har precis fått en bebis! Kanske blir lite barnvagnsrullning tillsammans i vår?

lördag, oktober 27

Att shoppa eller inte, det är frågan

Jag blir rätt trött på mig själv och alla andra när det gäller shopping. Dagens köp, liksom. Hela hela tiden över över allt. Jag tycker det är häpnansväckande. Jag tycker jag är häpnansväckande. Det är ju knappast så att det finns något att ta på sig. Och samtidigt är det ju så kul! Att "fynda" eller "unna sig".

Läste om bibliotekarien Ann-Christin Gramming i Femina. Hon tog timeout från allt vad shopping heter under ett år. Ett. År.

Köpstoppet innebär inga uteluncher eller fika, inga tidningar, böcker eller kläder...Inga leksaker itll barnen, behöver de kläder försöker de låna av vänner eller handla begagnat.

Ann-Christin säger att det gäller att undvika frestelser. Hon går aldrig in i butiker. Åker aldrig in till stan på helger. Väntar på att fylla år för att få något hon verkligen vill ha. Och jag kan inte låta bli att tycka att det låter skittråkigt. Duktigt men trist! Att be att få låna kläder till sina barn av vänner verkar rent ut sagt pinsamt tycker jag.

Med måtta, ja absolut. Avstå helt, nej tack.

En himla många tips

Jag tar helt avstånd från sånt där Kan jag köpa en par boots i höst eller kommer jag att var totalt ute då? och Vad ska man ha för kläder i vår? Och bloggare som svarar vitt och brett att Du ska ha det och det och Det funkar men inte det där. Så jag tänker tipsa lite så där löst och ledigt bara:

  • ha kläder och skor och väskor som DU gillar och trivs i. Man måste inte vara som alla andra, det är väl snarare ett stort plus och mycket häftigare att vara en underbar Clara!
  • inspireras av folk på stan, hur dom kombinerar kläder och stilar.
  • inspireras hejdlöst av magasin och kom på egna klädkombinationer.
  • shoppa sånt som passar din plånka. Alla bloggar om Marc Jacobs och Chloé som om det vore vardagsmat, men ofta finns det ju finfina budgetvarianter. Sen är det alltid kul att lyxa sig med ett dyrplagg nån gång.
  • kolla på second hand, det är skitkul! Och billigt.

The kitchen from hell

Inte kunde jag ana att köket var så stort. Har ju bara varit på besök där någon gång ibland.

Städpaus

Vårat kök kommer att bli ungefär ett ton lättare när jag är klar. Herre.Gud. Fast nu har jag ryggont och pausar. Kaffe kanske? Känner att det drar ihop sig till ett Ikeabesök. Saker fattas mig.

Ok, åter till köket. Tur att
Dolly är med mig, annars hade jag inte klarat det.

Grattis alla män!

Köp en kampanjprodukt och du får en värdecheck från Dressman värde 500:-

Siba-erbjudande

Den som vore man...

Translation: Buy a tv and get a full wardrobe*!

*the clothes may fall apart after first usage.

Gäsp

Jag har blivit sällsamt morgonpigg. Säger jag nu när klockan är nio. Men jag har varit uppe ett tag och lagt pussel med sonen, skrivit lite dagbok och börjar bli himla sugen på frukost. Maken sover som en stock.

Är grymt laddad att utöva feng shui i köket idag. Bort med kantstötta tallrikar och glas med miniskärvor. Undan med porslin vi ändå aldrig använder. Ut med fat som bara står och tar plats.

Känns nästan som jag borde klä mig som en ninja och vincha mig utmed väggarna.


fredag, oktober 26

Dom ritar

Sonen: Rita en dinnosarver till mig.
Bonussonen: En vad?
Sonen: En dinnosarver!
Bonussonen: En dinosaurie?
Sonen: Mmm.

Du tycker som jag, älskling

Nu när vi äntligen har fått bygglov börjar vi planera hur vi vill ha det i sovrum, arbetsrum och framför allt badrum. Maken och jag brukar vara trivsamt överens om vad som är snyggt och hur vi vill ha det. Men de senaste dagarna har jag fått säga till på skarpen flera gånger när han fladdrar iväg i de mest märkliga resonemang. Vi ska ha det klassiskt snyggt, sånt som man inte tröttnar på efter ett par år för att det känns hopplöst omodernt. Och det håller han ju med om, om än lite gnisslande.

Badkarsdiskussionen var intressant. Maken pratade jacuzzi hit och bubbel dit, men kom till insikt. Nu blir det något sånt här istället.

- Du och jag, maken.
- Du och jag, hustrun.

Låt helgen börja!

Knappt hann sonen och jag komma innanför dörren förrän bonusbarnen stormade in. Och nästan i samma sekund svängde bilen med maken i upp på vår lilla väg. Alla är hemma, nästan samtidigt. Mysigt!

Redan em?

Det var fasligt vad den här dagen springer iväg. Jag behöver en assistent!

Osmidigt

Dagens, hittills, konstigaste kommentar:

- Men oj vilken mage du har fått!
- Ja, jo...
- Sen får du jobba på det där.
- På vadå?
- Ja att bli smal igen. Men du är ju så ung så det blir väl inga problem.
- ...

Herregud...

Jag står inte alls för mitt känsloliv längre. Började just gråta när trubadurerna spelade Life on Mars i P3. Det var så akustiskt och fint så jag blev alldeles känslosam. Ge mig kaffe så jag blir som folk igen!

Vilken färg önskas?

Alla som somnade halvnio igår räcker upp en hand! *räcker upp en hand*. Då kan man tycka att jag skulle vara pigga mörten nu. HA HA HA!!!

Igår fick jag ett annorlunda uppdrag. Dock ej för första gången, mind you. Jag har samlat ihop böcker på färgtema förr. Men igår ville iallafall Sicilia ha en halvmeter enbart röda böcker till en fotografering. Dessa kan även skådas på dagens outfitbild. Ett bibliotek kan användas tilll ack så mycket.

Jag kan blåa böcker också. Och gröna. Ja hela regnbågen faktiskt.

torsdag, oktober 25

Rosa morötter

Man kan stödja bröstcancerforskningen på alla sätt och vis. Även med morötter.

Hej jag ska bli mamma igen

I eftermiddag har vi tittat på bebin. Med ultraljud. En livlig liten hon eller han. Med ben och armar och helt hjärta. Maken tror nu ännu mer att det är en miniatyr av mig, vild och spretig. Jag kan ju inte direkt se likheten på ultraljudsfotot, men skulle det vara så är jag stoltast av alla!



Känner för att köpa ett bebisplagg eller nåt.

En cola tack

Jag ska nu lovsjunga nykterhetens ljuva vara. Chattade med en kompis som var på firmafest (också ett ord jag avskyr, men det är samtidigt ganska talande) igår. Idag har han tillbringat en del tid på jobbets toalett. Kollegor runt omkring, som är i samma miserabla skick, mumlar Kill me now och dylika för stunden passande fraser.

Kompis, jag lider med dig och drar i samma sekund en lättnadens suck. Jag gör ju inte sånt där längre. Visserligen går jag miste om helgvinet och partykvällarna (som i och för sig inte haglade pre graviditet heller, men ändå en främling) men jag vaknar utan tillstymmelse till huvudvärk och pigg som en mört varje lördag- och söndagmorgon. För visst kan man få huvudvärk av ett glas vin, jodå.

Ser fram emot det där glaset någonstans långt bort i framtiden. Men så länge håller jag tillgodo med sockerfri karaktärsdryck och klappar maken på pannan med sval hand när han mumlar åh och aj.

Min ryske forskare

Min ryske forskare föreslog att vi skulle gå en ryskakurs tillsammans. På en strand. Vad heter bikini på ryska?

God damn

Min mail är åter med hull och hår! Försvinner nu in i dimman, vi ses om ett halvår eller så...

Morgondravel

När jag gick i skolan fanns inte höstlov (ni förstår, kära barn, tant är född på 1900-talet). Varför har inte vuxna höstlov? Det borde vara alldeles givet. För vem känner för att jobba i mörkaste oktoberslutet?

Hjälp nu hörde jag just att Lili och Sussie ska vara med i radio. Uppsöker snarast närmaste ljuddämpade garderob.

onsdag, oktober 24

Trist med tryck

Maken tjackade Whyredbyxor i helgen. I morse när han skulle inviga dom satt ett larm kvar. Så han fick åka tillbaka till butiken. För sveda och verk fick han en mössa. Som det står Whyred på.

Och det är därför jag är här. För att beskriva mina avoga inställning gentemot kläder med märkets namn präntat på. Det blir inte fulare än så. Känslan av fulkopia är fullkomlig. Känslan av att vara smaklöst hipphoppig är i det närmaste hundraprocentig. Känslan av att vara tillbaka i sent 80-tal (back in the days) hägrar. Ett märke som måste trycka sitt namn på sina plagg? Patetiskt.

Den enda som möjligen kommer att bära den mössan är sonen.

Och ja, jag är fortfarande överdrivet trött.

Övertrött människas tankar

Jag gillar inte den lilla killen i Ipren-reklamen. Han ser otäck ut när han gör det där brusljudet. Känner mig hemsk men jag kan inte hjälpa det. Han är säkert mycket sötare i verkligheten.

Grey´s anatomy är inte vad det varit. Men dom är alla säkert jättetrevligare på riktigt.

Jag kommer att se ut som en padda i morgondagens outfit. Och det är den bittra verkligheten.

Om mitt namn hade förekommit en eller ett par gånger till på ett ställe ikväll hade jag inte kunnat hålla mig utan bloggat, enligt vissa, lite elakt. Men ack så kul! Och jag är ju en ohyggligt snäll människa egentligen.

Färdig

Ikväll har jag inhandlat 15 konstverk, varav inget är till mig. Om jag inte är en lucky bastard och vinner på konstlotteriet förstås. Då vill jag ha den med berg- och dalbanan!

Ibland önskar jag att det var dags att vara mammaledig redan nu. Eller bara ledig kanske? Kanske bara att jag sov? Det är ju lätt ordnat.

Ursäkta, känner vi varann?

En person på Facebook har bett mig bekräfta att vi inte har några gemensamma vänner. Ha ha ha! Ungefär men visst säg då, säg att vi inte känner samma människor! Hur ska jag kunna veta det? Och, spelar det någon roll?



Inte en chans

Härmar Minna och gör en Inte en chans-lista:
  • äta gröt
  • vara nära en geting eller flera
  • förlossningar (hur tänker jag nu?)
  • hårdrock
  • röra ruttna bruna äpplen, inte ens med handske
  • operera ett öga, alltså få det gjort, inte göra själv
  • vit choklad
  • luftballong
  • jag önskar så att jag kunde kopiera Minnas röra en fisk, men jag har inga problem med det

Linda levererar värdelöst vetande till världen

Skulle man förresten kunna döpa en hel blogg till...

Nå. Jag har tänkt det i säkert ett halvår, och nu skred jag till verket. Jag flyttade Pinga-länken högst upp i Prima bloggar-listan istället för att ha den längst ner. I now laugh in the face of scrolla för att pinga!

...och världen håller andan

Jag säger det rakt ut: jobbmailen funkar idag såtillvida att jag får spam. Mina "gamla" mail är fortfarande elsewhere. Out and about. About in a boat. Three men in a boat. Jag går och fiskar.

Tycker förresten det är komiskt att Per Gessle levererar inledningssången till Filip och Fredrik i början av varje Boston Tea Party.

Som en snigel på ögat

Okej, helt uppsvullna ögonlock sen gårkvällens kaskadgrinande framför House. På det en förkylning som till viss del satt sig på vänsterögat. Det känns hela tiden som jag ska nysa från ögat. Helt klart obehagligt. Vem vill nysa loss en lob, liksom?

Undrar om det blir bättre eller sämre av att jag har linser idag?

tisdag, oktober 23

:(

Det här avsnittet av House tycker jag inte om. Det blir till att hämta över sonen till mig när jag ska sova.

UPDATE: Nu har jag oavbrutet grinat mig genom ett helt avsnitt. Skit vad jobbigt, borde inte ha tittat över huvudtaget. Marsch i säng!

Ciao Polly!

The word ciao is colloquial (pronounced "chow" and iao /tʃao/) is an informal Italian verbal salutation or greeting, meaning either "goodbye" or "hello". The word is mostly used as "goodbye" in English, but in other languages it may mean "hello", "goodbye", or both.

Polly gillar inte ordet ciao. Hon avskyr det. Själv använder jag det då och då och håller därför på att omvända henne.

Melodi: Hej hej Monika

Ciao ciao Pollysen
ciao på dej Pollysen
Ciao ciao Pollysen
ciao på dej Pollysen

...

Ciao ciao Pollysen *viskande* polysen pollysen!
Ååååhhhh...

Ciao ciao Pollysen
ciao på dej Pollysen
Ciao ciao Pollysen

ciao på dej Pollysen
...

Åh ett sånt skönt hem

Senaste Sköna Hem har tema badrum, och eftersom vi ska bygga ut med bland annat ett sådant slog jag till. Och, för att låta äldre än jag är, dra på trissor vilket nummer! Det kan röra sig om rekord i inspirationslappar. Inte bara badrumsmässigt, utan snarare en massa annat. Inredningstidningarnas silverhane, för att quota gårdagens Boston Tea Party.

Jag vill nu mer än någonsin ha kudden med A beautiful thing is a joy forever broderat på. För att citera Depeche Mode: it´s just a question of time.


Gröna lappar - badrumsinspiration. Blå lappar - övrig inspiration.

POPigt värre

Stora strumpbyxor i all ära, men efter en dag känns det ändå att det inte är dylika anpassade för magen. När jag var på POP-mingel fick jag ett par brun-lila långkalsonger modell mamma i goodiebagen. Fniss, tyckte jag. Men ah vad dom är sköna att krypa i när man kommer hem från jobbet och vill pösa ut. Kanske borde investera i ett par svarta också?

Lucky tuesday

HA HA HA nu ligger intranätet också nere! Jag fikar väl lite då.

Totalt värdelöst att veta men jag berättar ändå-grej: fick blackout och kunde inte uppbåda stavningen av tisdag på engelska. Tur att Wikipedia finns med denna briljanta förklaring: Tuesday is the day of the week between Monday and Wednesday.

Vara frisk

Jag har ingen i min nära omgivning som drabbats av och gått bort i cancer. Inser hur lyckligt lottad jag är på det sättet. Att vara frisk och att dom jag älskar också är det. Alla har det inte lika bra.

Läs hos
Clara och hjälp henne du också!

Kära IT-avdelningen! Cc:chefen

Min mail funkar inte så jag kan inte jobba. Är det ok att blogga hela dagen eller gå hem då?

Med vänlig hälsning
Linda

Lägesrapport

Jag har varit borta från jobbet i två dagar. Det innebär en hel del mail. Min mailbox är i princip borta. Jag ser inga mail, jag kan inte skicka några. Jag vet att det har skickats mycket från folk som vill ha saker och ting fixade på intranätet. Men det kan jag alltså inte se nu. Det är ganska frustrerande.

Och så har jag varit på en utbildning som är så hemlig att jag antagligen inte ens får nämna det här. Så jag gör väl inte det då. Men jag säger bara det: spioner, här har ni inget att hämta! :P

Scandal beauties

Jag vill dela med mig av detta unikum. Polly förevigade vårt besök på Vingåker Factory outlet i våras. Än i dag kan jag inte begripa varför vi inte slog till på blusarna. Kan du det, Minna? Dom lär inte finnas kvar nästa gång vi kommer dit. Att man aldrig lär sig.

*Gulp*

Jag har bara ett enda mail kvar i min mailbox. Hjälp, någon?

På gaveln

Igår på lunchen hann jag och kollegan ta en promenad. In på Norrgavel på Birger Jarlsgatan . Där skulle man lugnt kunna bo. Fantastiska möbler, porslin och glas att älska. För att inte tala om filtarna, fårskinnen och kuddarna. Oj oj oj. Och smakar det så kostar det. Så vi klämde bara på allt och sa oh och åh.

måndag, oktober 22

Making plans

Blir det lite långtråkigt på mötet kan man ju alltid planera och skriva en packlista. En knapp månad i förväg. Ja ja...

Dixi


Jag kan inte låta bli att tycka att den här är cool. Klumpigt fulsnygg. Fast Vagabonder måste man testa och känna på, skenet kan bedra.

Tipsigt

För den som vill ha en jättefin Chanel-look-a-like rosaröd dräkt (jack-kavaj och kort kjol) och är liten (strl 34 tror jag det var) finns det en på Tant Grdelin. Minns inte vad det var för märke men det skulle göra vilken flicka som helst sötast på julfesten!

Och så fanns det en fin Odd Molly-kofta i storlek 1.

Jag var för fet för allt. Å andra sidan är jag ingen 34:a.

Tre frågor till Maria just as

  1. Har du slutat?
  2. Eller är du bara hemlig?
  3. Om du är hemlig, får jag veta dina hemlisar?

Lite skit rensar magen

Ibland när jag beklagar mig över att det är tråkigt att städa huset säger maken jamen ska vi skaffa hjälp med det då? Jag har flera vänner som har städhjälp hemma och som tycker det är jättebra. Men jag känner mig främmande för det själv. Jag har ingen lust att låta okända människor plocka med mina saker i mitt hem. Hur proffsiga dom än är skulle jag inte känna mig bekväm. Så jobbigt är det inte att dra över hemmet med dammsugaren och en dammtrasa. Dessutom har jag noll lust att slänga ut tusenlappar varje månad för städning.

Det kunde i och för sig vara trevligt med någon som storstädade huset nån gång eller ett par per år. Å andra sidan får jag mina ryck ibland och sliter ut alla böcker ur bokhyllan. Funderar på ett köksryck nästa helg...

Borde kanske sova nu

Egentligen hade jag kunnat ta fet sovmorgon och åkt direkt in till stan. Men så kom jag på att jag faktiskt är chef idag också och att det är min plikt att glida förbi jobbet och se att det står kvar där. Det gör det. Men mailservern ligger nere, enormt frustrerande.

Känner för att muttra som Mr Big när han sitter i Aidans suga och bekagar sig om en olycklig kärlek. You see, she can always get me, but I can't reach her. Så känns det att ha mailen nere. Hårt och svårt som en olycklig kärleksrelation.

Svammel svammel svammel.

UPDATE: kommer inte åt min hemma-mail heller! En komplott?!

söndag, oktober 21

Kvällssnack

Sonen sitter i mitt knä och kör med en liten bil.

- Mamma, jag kör på magen, på bebisen.
- Vad busigt.
- Vad är det här?
- Det är brösten.
- Jag kör på din bröst! *gapskrattar*
- Gå och kör lite på pappas bröst nu...

- Jag har inte bröst, jag har en bringa!

Bibliotekarien har läst

The fifth child av Doris Lessing

Andra berättade om den och jag kädne at tjag måste läsa. Nu har jag gjort det. Och den var bra! Och ohyggligt tragisk. Hur ett stackars otäckt missanpassat och omänskligt barn förändrar och förstör tillvaron för en hel familj. Blev inte direkt uppiggad av att läsa The fifth child, men jag skulle inte vilja ha den oläst heller. En sån där Ringaren i Notre Dame-känsla efteråt.

Lapp på lapp

Så, nu är dom ihopsydda. Nu ska jag bara fixa en fin baksida och foder.

Way back in?

Nu vaknar staden långsamt och jag är full igen
Snön hyr ut sin oskuld för skiten bara känns
Det känns som när jag kom hit way back in 93
En ynklig rad av fotspår, en oändlig kontinent.

Jag älskar Kent och deras nya skiva. Men jag måste ha missat det dolda budskapet i några ord i låten Columbus. Varför dessa tre engelska ord? Det känns som när jag kom hit way back in 93. Det får mig att tänka på när några typ 17-åringar för några somrar sen sjöng låten Back in the days, för att beskriva sin barndom (HA HA HA HA!!!).

Maken och jag har diskuterat vilt och fantasifullt. Det måste finnas en tanke med det engelska, eller hur? För annars skulle det vara hur lätt som helst att peta in några svenska ord istället för "way back in".

lördag, oktober 20

Mein gott

Jag är så mätt så mätt så mätt (men pojkarna rider i galopp i galopp i galopp... ursäkta men det lät som den min farfars bror brukade sjunga när jag var liten och satt i hans knä). Milda makter vad jag har inmundigat ikväll. Tillsammans med trivsamma vänner. När det blev utgång då blev det hemgång för mig. Rätt skönt. Är inte direkt in the mood för klackarna i taket. Nu ska jag lägga mig själv i framstupa sidoläge. God afton.

Trädgården nästa

Maken fick toksnygga byxor från Whyred. Sonen fick leksaker en masse. Bebin får eventuellt en Urban Jungle. Jag fick ingenting. Jag sparar mig.

Nu ska jag ut och plantera hundra tulpanlökar.

It´s the end of an era

Idag är en stor dag. Vi har pratat om det länge. Att när sonen slutar med nappar åker vi och köper den stora fina lyftkranen. Idag var vi på leksaksaffären i annat ärende, då den unge mannen förkunnade att idag vill han ha sin Bruder-bil och kasta napparna. Ett lätt beslut att fatta när man befinner sig framför en hylla full med sina drömmars bilar. Men, det ska ske förr eller senare, så varför inte idag?



Nu har vi samlat ihop alla nappar (hejdå munnapp, farväl duttenäsa) i en påse och kastat dom. Maken och sonen leker med nya lyftkranen. Än så länge ingen saknad.


He he, jag nämnde väl att jag ska på tjejmiddag ikväll och slipper första nappfria nattningen? ;)

fredag, oktober 19

Blubb blubb

Fiskglass, kan det vara nåt det?



UPDATE: åh herregud det var det sliskigaste jag någonsin smakat. Nej tack!

Hymn till min väns ära

Bara för att få Polly att känna sig mindre ensam. Jag har inte tjuvkikat utan skriver från minnet!

ABC du e mina tankar
CDE mitt hjärta det bankar
EFG du ger mej ingen ärlig chans

Du e den bästa i hela klassen
i biologi
du läser på till och med på rasten
i kärlekens kemi.
Du e min första kärlek
du e alla tjejernas dröm

Matematiiiiik
tillsammans e vi två
som ljuv musik
raj raj raj raj latituuuuu latitaaa...

ABC du e mina tankar
CDE mitt hjärta det bankar
EFG du ger mej ingen ärlig chans

Händer nånting ja du tänder nånting
de e nånting som händer i mig
Kärleken vaknar
åh vad jag saknar känslan att vara med dej
med deeej.

Biologiiiii...(
igen?)


Hm... minnet känns lite halvkort för tillfället.

Killvärror

När det kommer till messenger bags, som jag skulle vilja ha, är helt klart herrvarianterna snyggast. Jag skulle lugnt kunna tänka mig vilken som av dessa Mullbär.


Det sa bara *snark*

Inte vara vuxna som däckar i soffan efter en lång och hård arbetsvecka.

Sätt färg på mig

På väg hem från seminariet i eftermiddags leddes jag in av mig själv på flaggskepps-H&M. Vägrar mamma-avdelningen, än så länge iallfall. Bara tråkkläder där. Många vida vanliga H&M-klänningar funkar fint. Lite sugen på en färgklick. Knallgult? Cerise? Blåblått?

Men nä, jag köpte ingen klänning. Jag sparar mina slantar till bättre tider.

PS. Hur kommer det sig att det finns många fina klänningar i H&M-butikerna men att det alltid bara är tråk i nätbutiken? Jag får känslan av att där är samma plagg år efter år efter år efter...

Ben

Jag hade fina och varma ben idag. Kolla.

Andras

Jag må vara hemsk, men ibland tycker jag det kan vara fruktansvärt långtråkigt att lyssna på eller läsa långa mailharanger om andras barn. Långa utläggningar om vad dom gör och hur dom gör det och när. Barn man känner och umgås med är ju annorlunda, men annars... man nickar och ler påklistrat.

Sonen är det förstås annorlunda med för han gör bara underbara saker :P

Helmet lady

Jag börjar bli känd som kvinnan som alltid har cykelhjälm. Alltså, jämt. Inte bara på cykeln. Jag vet inte hur smickrande det känns. Ungefär som log ladyn i Twin Peaks. Man kan se mig i t-banan och på plattan, vankandes av och an med hjälmen på. Ibland ränner jag huvudet i en pelare och skrattar infernaliskt åt denna min lilla seger att fortfarande ha ett helt huvud. Helt, inte klokt.

Men pappa och mamma borde vara stolta över sin föredömliga dotter.

Halvfräcka fredag

Idag blir det seminarium i la stada dagen lång. Ni kan trösta er med att min abstinens kommer att vara större än er.

Jag säger som en annan bloggare brukar: puss och kram med kärlek och smågodis och hoppas er dag blir underbar!

torsdag, oktober 18

Dagens överdrift

Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar.

källa: gravid.se

HA HA HA HA!!! Nä nu ska jag gå och lägga mig. God natt.

Mörk med mage

Jag har vant mig vid den nya hårfärgen och fattar inte alltid varför folk ser förvånade ut. Igår undrade svärmor vem jag var. Ikväll på föräldramötet frågade flera mammor men... var inte du blond?

Och så ser jag att många sneglar på magen men tydligen inte vågar fråga. Själv tycker jag att den är enorm, så kan ingen som bara frossat se ut. Men det är klart man vill vara säker innan man säger något. Vilket dumtanten på mitt första riktiga jobb borde tänkt på. Hon frågade rakt ut om jag var gravid, och jag höll på att bryta ihop för det var jag ju inte. Kastade mig till Viktväktarna och gick ner tio kilo. Sen trodde alla att jag var sjuk istället.

Polly?

Jorå, hon är väl så gott som gift och sammanboende och på smällen vid det här laget.

Närå, men rätt kär förmodar jag :)

Man vet att man är yngst bland kollegorna när...

... man ryser när dom ropar "Åh är det julafton?" varje gång postkillen kommer med posten.
... man reagerar på att de tv-program som diskuteras runt fikabordet sällan går efter kl 20.00.
... man till skillnad från övriga föredrar att äta lunch något senare än 11.00 (det blir ju såna köer sen!)
... man är den enda gravida.
... man är den enda som byter frisyr och hårfärg med jämna mellanrum.
... man är den enda som initierar och ropar hurra inför förändringar.
... man kallas lilla du fast man fyllt 35.

Klarar inte

Här kommer en samling ord jag tycker är fula och aldrig använder själv. Det är även jobbigt att höra andra säga dom. Det låter så ... bonnigt.
  • kåk (om hus)
  • grabb (om kille)
  • gubben (om make)
  • morsan (tänker inte svara om sonen skulle kalla mig det)
  • farsan
  • soppatorsk (tar till och med emot att skriva)
  • gillestuga
  • alla sorts svordomar när dom haglar i meningarna. Ett här och där är ok.
  • finns en drös till som jag inte kommer på, och lika bra är väl det!

Sweden calling

Hörru du chefen, nu när jag är chef tar jag och bestämmer att jag får gå den där braiga kursen i hur man håller workshops! Ok?

Storlek

Jag har alltid varit lång/stor. I skolan var jag huvudet längre än alla andra upp till fyran, då en eller annan kille började dra om. Hade störst fötter. Vilket man i den åldern och en bra bit uppåt förnekade och därmed fösökte tränga ner fötterna i åtminstone en storlek mindre än vad som kändes bekvämt. (Situationen förbättrades inte heller av att dom coola tjejerna hade snygga tunna vinterstövlar i mocka medan man själv tvingades dra på sig snowjoggers som supersizade fötterna ytterligare.) Stora framtänder var också ett aber som fick jobbas tillbaka med några års tandställning.

Nu tycker jag bara det är trevligt att vara lång. Skulle rent utav kunna tänka mig att plussa på ett par centimeter till mina 173. Stora fötter är mycket snyggare än mini, så det har jag också accepterat. Tänderna har tryckts in, dom kan jag också leva med.

Vad jag inte accepterar är när maken kommer hem och säger hej lilla älskling till sonen och sen vänder sig till mig, klappar på magen och säger och hej STORA älskling. Jag är inte stor, jag är på smällen!

Och bara för det spelar dom Big girls you are beautiful på radio nu. Skit.

Äggbebi


Jag drömde konstigt och obehagligt härom natten. Att vi trodde bebisen var färdig och hade den i ett ägg. Som vi kokade, som man kokar frukostägg. När det var klart öppnade vi ägget och då visade det sig att bebisen inte var klar på långa vägar, det var typ bara en liten insekt. Blev jättebesviken och tänkte att fan hur kunde jag vara så dum och tro att den redan var klar, nu måste vi ju börja om från början igen.
???


Om sig och kring sig

Nu har maken fixat allt med flyg, hyrbil och boende. Nu är det upp till mig att kolla upp vad vi ska se, göra och shoppa. Inga problem! När det närmar sig och jag springer runt med min packlista kommer han få lite panik och be mig skriva en till honom också. Omöjligt, man måste känna av själv vad man vill ha med sig och på sig.

En liten sugga flyttar in

onsdag, oktober 17

Äsch

Det går inte att ladda bilder och då faller det hela. Väntar...

Herregud...

När det står så här på en sida där jag tänkt registrera mig blir jag så avtänd att jag nästan inte kan klicka mig vidare. Kom igen, signa mig, nu kör vi? Jag är varken tonåring, idiot eller raggare. Men vad gör man inte för nya Kent...


Flått med blått

Jag kunde just konstatera att både Sicilia och jag har blåa ben idag. Schysst.

Flitens lampa lyser

Jag skryter lite blygsamt, ok? Jag är så himla aktiv och produktiv just nu så att hälften vore nog. Det bokas möten, det webbredaktöras och publiceras, det röjs i blivande möteslokal, konst köps in, det springs på möten, det chefas (fast det märker jag inte så värst mycket av, ärligt talat), det skrivs på avtal och det görs en del hemliga saker. Det är så galet skönt när man tar tag i grejer som blivit liggande. Har tagit tag i flera såna idag.

Så. Nu är jag tillfreds.

You talk you die

Flera personer har skickat mig länkar till Librarian action figure. Hon kommer i blå eller röd... mundering. Hon kan hyscha och har en trave böcker med sig.



You can have all the books, magazines, periodicals, journals, videos, and CD ROMs in the world, but without a librarian you’ll be frustrated and overwhelmed before you can say “Dewey Decimal System.”

Librarian och deluxe librarian ingår i en samling med action figures. Här förekommer storheter som (en) Jesus (han finns också i deluxe-variant), Carl Jung, Dickens, Marie Antoinette, van Gogh, Bigfoot, Sherlock Holmes och Edgar Allan Poe. Även en Male nurse och en Crazy cat lady (has a wild look in her eye and comes with six cats).

Så schangtilt att få finnas med i denna mäktiga skara. Synd bara att bibliotekarien är så fruktansvärt fult klädd.

Krimskrams

I morse plockade jag på mig en liten blandning av halsband med hängsmycken. Skulle kunna tänka mig ytterligare ett par, det ser snyggt slarvigt ut.

Här skådas:
en liten kamédam, fyndad på loppis

ett guldhjärta från farmor
ett litet guldhjärta jag köpte till mig själv en alla hjärtans
en kär bokstav
TIMI-kulorna

tisdag, oktober 16

Inte hos mig, tack

Skulle ju inte blogga mer idag. Men jag kom bara på en sak. I väntan på House slökikade jag på nåt göra-om-hemma-hos-folk-program. Och fick klarhet i att jag aldrig någonsin skulle våga låta nåt sånt där team gå lös hemma hos mig.

Ofta nån tjej med galen frisyr som tittar in i kameran och säger det här blir så fiiint! samtidigt som hon spikar upp några bambupinnar på väggen eller hänger femtio olika ljuslyktor i lagom slå-i-huvudet-höjd i taket. Och en handy-man som sågar till märkliga former i playwood. Som kan visa sig vara ett nytt golv, ett fantasifullt bord eller en tokig hylla.

Det blir aldrig som i inredningstidningarna, let me tell ya.

Inspiration

Såna här glasade dörrar skulle vara otroligt fint till en/vår walk in closet. Man vill kunna stänga till men ändå se vad som finns där inne. Och så släpps det in ljus genom glasen. Perfekt.

Bibliotekarien har läst

Ligga som ett O av Inger Frimansson

Nä, jag läser inte klart den. Tungrodd, den segar sig fram. Det händer inte så mycket, och efter nästan tvåhundra sidor får det räcka. Tänkte att den skulle vara bra eftersom den inte är nån av hennes deckare. Men nepp. Eller så är det jag som är så sugen på Lessing nu när jag har den. Den var inte alls så dålig som en kryss-linda, men eftersom jag inte läste färdigt får den det betyget ändå.

*dagdrömmer*


Handskrivet är bäst

Jag gillar handskrivna lappar. Schysst kontrast mot alla sms och mail. Idag när jag kom hem fanns det två paket med en i varje. Till mig!

Mamma skickade en virkbeskrivning till mormorsjacka. Tokigt söt. Nu måste jag nästan skrida till verket! Puss mamma!




Snälla Helena lånar ut The fifth child från sitt bibliotek till mig. Tusen! Jag kastar mig över den genast.


Det straffar sig

Min klient är chockad. Han tycker det är extra jobbigt eftersom fyra år är en ganska lång tid i fängelse.

Vafan, han har våldtagit och förnedrat en tjej som inte ville och sa nej! Lägg på en nolla till strafftiden säger jag. I ilska visserligen. Men ändå.

:O

Plötslig slog det mig: jag kommer att vara utan sonen tre nätter. Tre. Det är rekord. Usch det känns lite jobbigt. Fast mest för mamma antagligen.

Translation:
- Got any plans in the near future, Linda?
-Well, I thought I might take a Bath.

:*)

Nu blev jag alldeles kärlekskrank. En ung nyanställd bara för söt (lik min bror, och det säger en hel del det) forskare kom in och ville beställa några böcker. I vit tisha och jeans. Lite förvirrad och genomrar sådär. Kände mig som en riktig tant, i knytblus och allt. Jag var jättetrevlig.

Ja jisses...

UPDATE: Oj oj oj, nu kom ynglingen tillbaka och pratade med en kollega till mig. Hon fattade tydligen också tycke, för jag hör hur hon daltar med honom. Herregud, hoppas inte jag lät så!

Ett gäng stenar

Maken blev snudd på förbannad på mig igår när han sa att han vill besöka Stonehenge om vi åker till England och jag inte visste vad det var. Eller jo, jag vet väl att det finns ett gäng stenar där nånstans, men att dom kallades så har liksom inte fastnat. Sånt som inte omedelbart intresserar mig lägger jag sällan på minnet frivilligt. Som bilmärken, recept...

I sin frustration utbrast maken: Dom är ju kändare än Big Ben! Det tror jag så mycket jag vill på. Men visst älskling, vi kan kolla på stenarna!

Restokig.se tycker man ska se det här när man är i England:
  • The millennium wheel Världens högsta pariserhjul reser sig 135 meter över London på Themsens södra strand. En otrolig utsikt och ett enastående sätt att se London på.
  • Westminster En av de mest välbesökta och kända sevärdheterna i London. Mitt i hjärtat av staden ligger området där både Big Ben och Westminster palace ligger. I Westminster palace ligger numera det brittiska parlamentet.
  • Det skotska höglandet För den som vill slippa ifrån hetsen från storstäderna och heller åker runt i ett kargt, dramatiskt och bitvis öde landskap är en tur på det skotska höglandet att rekommendera. Ett trevligt sätt att ta sig runt är med bil. Övernattningarna kan man göra på olika ”bed and breakfast” då det ofta är privatpersoner som hyr ut ett rum eller en del av sitt hus som hotell för turister.
  • Stonehenge (stenarna!) I södra England står de enorma stenarna och påminner om Englands förflutna långt innan rommarna invaderade landet på 100-talet. Det är en imponerande upplevelse att vara i närheten av stenarna som är mycket mäktigare i verkligheten än något av alla vykort kan återge.
  • The Beatles Story I Liverpool ligger denna utställning om Beatles historia, lika mycket för de redan frälsta fansen lika mycket som för helt oinvigda. I Liverpool finns också flera andra platser som är värda att besöka för den beatlesfrälsta.

Fick ett mail

Hej!

Sökte efter ”Här kommer bröderna Cartwright… och hamnade hos dig? Hade en kompis som på 80-talet sjöng bröderna Cartwright vid något tillfälle. Har du möjligtvis hela texten? Jag kan bara en del av refrängen. Hade varit roligt att ta upp den igen.



Okej, hjälp mig och mailskrivaren nu! Hur går bröderna Cartwrighttexten? Jag kan bara det där Bröderna bröderna bröderna Cartwrigt, bröderna bröderna Cartwright rider fram... Pappa Ben, Adam, Hoss, lille Joe vill slåss...

Att resa är att dö en smula


En packlista börjar så sakterliga ta form i mitt huvud. Det är ju lite tidigt än, men en främling ändå. Jag tänker Morden i Midsomer, jag tänker engelsk landsbygd, rävjakt (minus rävjakten då) och afternoon tea.

Shit vad mysigt det ska bli!

De e bar å knyt

Rosetter och krås. Jag tycker mig ha en lätt fabless för det. Knytblusar, blusar med krås, kan inte låta bli att älska sånt. Känns libraraian chict. Tycker jag.

Tillbehör

Jag har plockat fram min gamla oljerock. Den är rätt ultimat nu. Inte för varm (snarare för kall om temperaturen klättrar ner några grader) och rymlig för den som tjockar på sig. Egentligen tycker jag att modellen är halvsnygg, lite för bylsig. Det har ju kommit så många nya fina modeller som är mer figuriga. Men som sagt, man får ta... magen dit man kommer. Dessutom är en riktigt sliten oljerock absolut snyggast och jag behöver nöta mer på min.

Och så fina TIMI-halsbandet. Är mycket nöjd att jag valde svart och inte rött. Det är lite mindre än jag trodde, och ultimat nätt och fint. Tack Karolinao ch Katarina!


måndag, oktober 15

Om...

... jag inte hade varit i koma efter tillfälligt insomnande hade jag fortsatt klippa ut lapptäckesbitar, fotat den färgade jeanskjolen före och efter, visat mitt skitsöta halsband som kom med posten idag och lusläst nya Elle. Nu sitter jag bara i soffan och tittar fånigt. På Boston Tea Party. Leif GW Persson är rolig.

Kvällens fråga

När man somnar till hos sonen vid nattning, varför kan man inte bara ligga kvar och fortsätta sova? Kvällen blir ändå inte sig lik.

Cobolt

Har haft blå strumpbyxor i tankarna en längre tid, så när Sicilia damp förbi och undrade om jag ville vara strumpråd på lunchen hängde jag med. Twilfit har finfina färger. Hittade ett par 60 denier i Cobolt. Perfekt. Siccan hade ännu större lycka och hittade ett par dylika i realådan. Kanske har vi båda blå ben i morgon?