torsdag, januari 31

Broscha på

Idag sa Sicilia nåt bra: Mer broscher åt folket! Jag instämmer. Det är så fint med en brosch på kavajslaget eller koftan.

Ska använda mina favoriter oftare!

En bit vardag

Ibland när jag hämtar sonen på dagis hänger det nåt klädesplagg i en plastpåse på hans krok. Det är när det har skett en olycka av ena eller andra slaget. Härom dagen gjorde det det, i form av ett par strumpor.

- Oj, vad hände med strumporna idag då?
- Irma kissade på dom.
- Öh va? När du hade dom på dig?
- Ja.
- Vad gjorde ni då?
- Vi var nära varann i dockhörnan.
- *ler bara*

Bibliotekarien har läst

Två hus vid slutet av en väg av Conny Palmkvist

Hur kan man skriva en så otroligt bra och känslosam bok? Måste man ha upplevt såna sorgsamheter själv, eller räcker det med fantasin? Ni måste helt enkelt läsa historien om Gustav, Kalle Brunnström, Matilda och Arnold med stora huvudet. Man ler och vill gråta samtidigt.




Förklarar för mig själv

Linda, så här är det. Du är för gravid för att ha nåt nöje av klädshopping. I slutreatider. Det är bittert.

Du ska egentligen inte gå runt i klackar på grund av din onda bäckenbotten, även om du tror att du ser lite lite smalare ut då. Ett grymt öde.

Därför, kära Linda, har jag (alltså du) investerat i ett par fotriktiga skodon, som du lugnt kan strutta runt i och känna dig bekväm. Mja inte just nu, men snart. Så håll till godo med ett par Ecco Marc Jacobs!

That´s my name, don´t wear it out


mvc*

Hon är och förblir förvirrad, min mvc-tant. Tar upp konstiga saker, kan inte riktigt svara på mina frågor, babblar en del osammanhängande. Men jag antar att hon kan sin sak.

Idag låg bebisen upp och ner och sov. Först var det en flicka och sen blev det en pojke, av hjärtslagen att döma. Men det är ju bara en skröna. Oj vad stor den har blivit sen sist, utbrast tanten.
- Men inte för stor väl?
- Bubbelibubbelibubb.... (alltså hon log och pratade strunt)

*mvc = mamma vill choklad

Librarian dressup

Här kan man klä på/ut en bibliotekarie! Av också för den delen...


Cheesus

En röst talade till mig på ICA (en jesus?). Den sa:

Du ska ha Babybel till lunchen.

Jag lydde omedelbart.

Taget!

Min informatörskollega är bäst. Morgonens första mail (obs: det är som vanligt inte paraplyet i texten som är med på bild):

Förslag till intranätnyhet:

Rubrik// Är det lite grått och regnigt ute?
Ingress//Nu finns det paraplyer att beställa här på intranätet.

Paraplyerna är vita med logotyp i fyrfärgstryck. De är små, smidiga och lätta att fälla ut och ihop. Paraplyerna kostar 59 kronor styck. För mer information om hur du kan beställa se högerspalten.//

Vad tror du? Bild finns till också!

PS. Jag är seriös.



My name is Inga!

För att inte förstöra min image och framstå som för mycket djup tänkare (inlägget nedan) meddelar jag nu sprudlande att i morgon ska jag bli blond igen! Iiii aaahhh åååhhh, och en massa andra tillrop som förknippas med blondiner.

Deep thoughts på morgonkvisten

Det är intressant, tycker jag, hur man ibland nästan tycker att man känner människor som man aldrig träffat men vars bloggar man läser dagligen. Man bildar sig en uppfattning om en person, som kanske inte alls stämmer övernes med verkligheten. Jag har haft det stora nöjet att träffa flera av mina favoritbloggare. Och antingen de stämmer överens med min förutfattade uppfattning eller inte har det alltid varit väldigt angenäma möten.

En gång för inte så länge sedan fick jag beröm på en annan blogg, där bloggaren bland annat skrev att hon tyckte jag verkar allmänbildad. Vilket jag blev jätteglad över. Samtidigt som jag kan tänka oj luras jag nu? Jag är ju... bara jag, liksom. Inte världens brajtaste men inte dum i huvudet heller. Allmänbildad är en jättekomplimang för mig.

Sen fick jag nyligen en kommentar om att jag är riktigt pinsam i mina resonemang och inte verkar behärska förmågan att tänka över huvudtaget. Dels roas jag lite av att någon skriver så. Vad arg hon måste vara, inte bara på mig utan på en massa annat också. Dels undrar jag. Om jag läser något på en blogg som jag inte håller med om eller rent utav retar mig på, inte skriver jag då en kommentar där jag idiotförklarar bloggaren. Skulle aldrig falla mig in. Jag kan skriva att jag håller inte med och förklara varför. Jag kan blogga vidare om ämnet på min egen blogg. Men att förolämpa så går bort. För mig alltså.

onsdag, januari 30

Det ska va gött å leva

Livet är ett kretslopp. Man säljer en Missoni och sen skaffar man en annan. Och det är trivsamt.

Oh I´m keeping you!

Jag hann inte ens fram till garderoben för att kolla hur dom skulle matcha innehållet, förrän kärleken övervann allt. Perfekta. För mig.

Förlåt mig fader för jag har syndat?

Nej nej neeej! Det som inte får hända händer! Mina ben svullnar! Så att jag knappt får på mig stövlarna. Ska det vara så här nu? Det funkade ju så bra i morse. Jag lägger in mitt veto!

Är det för att jag slarvade runt med Bibeln?

Heliga onsdag

Fick ta Bibeln till hjälp för inlägget nedan, för jag kan tyvärr inte den heliga skrift by heart. Sen blev den liggande på mitt skrivbord. Så kom det in en herre och ville ha hjälp med något. Det blev så tydligt att den låg där att jag kände att jag borde säga något.

- Ja här sitter jag med Bibeln.
- Ja du gör visst det.
- Lite spiritus till lunchen sådär [med glimten i ögat]
- ... jaha... jo alltså, det här med konstföreningen bla bla bla...

Ibland ska man kanske bara låta saker och ting vara.

Linda K:s evangelium

Så hände det sig att två kvinnor, varav den ena väntade sitt barn, begav sig till Kista centrum för att posta paket. Det var vid den tiden då lunchrusning rådde. Emedan de voro i centrumet tog de tillfället i akt att helt oprententiöst studera skodon. I samma trakt låg en butik vid namn Vagabond. Herrens härlighet lyste omkring den och de greps av stor (nåja...) förfäran. Men butiksdamen sade till kvinnorna: Var icke rädda. Jag bär bud till er om stor glädje. Idag har vårens nyheter kommit in och detta är tecknet, sade hon och pekade mot en hylla. Och plötsligt var där tillsammans med dem Volt. Ära i höjden åt Gud och snygga skoletter till alla på jorden!

Yes och No med baby

Jag fick några goda tips av en kollega. Ska skriva ut och sätta upp så jag inte glömmer. Här är en sak vi måste försöka minnas, maken och jag. Det är inte jämlikt men det är den bittra sanningen.


Skoplaner

Jag har tolv par skor på jobbet. Min vikarie vill kanske inte ha två hyllmeter av någon annans skodon på rummet? Dags att börja frakta hem dom lite pö om pö (hjälp var ska dom stå hemma då? Knappast i en bokhylla...). Eller så tar jag bilen en dag och lassar in rubbet.





Vad mer vad mer... nä inte så mycket mer.

tisdag, januari 29

Surfa på café

Fick en fråga om schyssta internetcaféer i Stockholm, och jag undrar också.

Anna tipsar om Mocco som finns på Nybrogatan 61 och numera även på Kungsholmsgatan 16.
Öppettider: måndag - fredag 9-21, lördag 10-19, söndag 11-19
Om jag fattar rätt får man plocka med sig egen laptop och surfa gratis där?

Pause på söder (ungefär vid Nytorget) ska också ha den möjligheten.

Fler heta tips?

UPDATE:String vid Nytorget surfar man gratis när man tar en fika. Där kan man stöta på min bror också om man har tur!

Och Street erbjuder samma sak. Öppnar i mars. Där kan man stöta på en mammaledig Linda K under våren!

UPDATE II: Flera bud! Pixel Palace, med stans bästa latte enligt darling Sandra!

Och här är en hel lista. Tack, Anna.

Min stackare

Hur sjuk en make än är klarar han ändå alltid av att spela datorkrigsspel. Vi skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld.

/hon som ska föda barn om några veckor

UPDATE: Eller oj var jag bitterfittig/löjlig/hemsk nu igen? Män ska väl ha samma rättighet och skyldighet att föda barn som kvinnor! Ååååhhh tjejer... :P

Tack Nathalie!

Tur att det var så urplockat bland skorna på Nathalie Schutermans 70 procentsrea. Annars hade jag kanske inte gått därifrån tomhänt. Jag hade kanske tagit en skokartong med mig. Kanske två?

Försökte även köpa ett sött Prada-hårspänne, men den sursnorkiga tanten i butiken var inte samarbetsvillig. Nej det gick inte man måste köpa två. Men jag vill bara ha ett. Nej det går inte.

Livet går vidare.

Topar, jeans, blusar...

I can buy you oh yeah oh yeah...

:O

Jiiisus, nu har jag så där ont i fötterna igen.

Jo det där bloggminglet... jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Väntar och hör vad Sara har att komma med...

Men jag kan iallafall meddela detta:

Jag är inte Teliakund
Jag är inte journalist
Jag är inte schlagerbloggare
Jag är inte nöjd med "goodiebagen"

Stämning?

Egentligen skiter jag i det, men inte riktigt ändå. Att uteslutas ur gemensakapen. För att jag ändå ska sluta snart?

- Varför har ni slutat säga till när ni fikar?
- Jamen då ska jag änvända megafon nästa gång då.

UPDATE: Nu förhöjer jag den iallafall genom att dela ut Library Lovers-pennor!

Och Gud ler

Hm... jo men... vänta lite... jag är ju ledig i eftermiddag! Och... jag ska äta gratislunch och låta mig underhållas... tillsammans med en bästis! På Stureplan!

Tack gode Gud.

I huvudet på medelålders kvinna vid busshållsplatsen

Men guuu vad jobbigt det blev nu då...var ska man titta? En fullvuxen kvinna med leopardfärgade tights? Nä det är bara för mycket, att hon inte skäms! Gravid ser hon ut att vara också, har hon ingen man som säger åt henne? ... jag bara dör alltså, måste titta lite till, men så där överlägset hånfullt så att hon inte inbillar sig nåt... Va!? Ler hon mot mig nu också, f*n vad pinsamt nu kan jag inte titta dit nånsin mer. Skandal är vad det är!

måndag, januari 28

Inte mitt mode

Jag tänkte att jag skulle testa Sofies mode-tidning. Och konstaterar att den vänder sig till tonåringar, typ. Som en Hänt med modeinslag. När Sofie hälsar välkommen till tidningen passar hon på att berätta att hon gillar " de här söta små tvålarna". Redan då sätts liksom ribban för vad som komma skall.

Jaså jaha men nej tack.

Jorå

Ja e för fet för ett fuck.

Ja det var bara det.

Bibliotekarien har läst

Bitterfittan av Maria Sveland

Jamen sådär. Hade nog lite andra och högre förväntningar på den. Jag är helt och hållet för jämlikhet, men när det hela tiden blir tjat om att det är så orättvist och allt är männens fel och vad bitter man måste vara för att allt som händer kvinnor är förtryck, då tröttnar jag. Måste man älta jämt? En ok berättelse, men lite efterapning av Svinalängorna.

svaga

*gnolar*

När det dyker upp en blommig Cacharel i brevlådan, då märker man hur mycket man längtar efter sommar...

Paket? Till mig? Tack!

Hon vet hur hon ska charma en bibliotekarie, den där söta Sara!



Plötsligt inser man

Man kan ha hur många par skor som helst, men samlingen blir egentligen aldrig fullkomlig förrän man har ett par svarta klassiska pumps!

Jag är inte tillräcklig!


Skön väntan

Mmm nu sitter jag bara och inväntar att söta kollegan ska komma tillbaka från sin lunchrunda. Hon lovade att ha köpe-latte med sig!

Tur att det finns såna kollegor också.

Entering the Matrix

Såg just en grej i spegeln, på min Back-tröja. Knappen (som jag inte vågar knäppa längre av rädsla att ha sönder plagget) ser ut som dom där inkopplingsfunktionerna i Matrix. Jag kopplar in mig omgående!




Blåmärken på insidan

Jag väljer mellan två alternativ:
  1. Det är en liten kille som redan nu övar upp sig för att bli fotbollsproffs. Jä**ars vilken fotföring! Ingen rast och ingen vila, på´t hela tiden ba!
  2. Det är en liten tjej som är precis som mamma. Allmänt sjövild!

Bloppsan

The more the merrier!



Nåt att tänka på

Hm, det står ju 35 högst upp hos mig. Det kommer inte att stämma så länge till. Dags för ny header alltså.

Men vad, vad, vad?

Värt att flagga för

Jag inleder morgonen varandes vad jag läser *hintar åt vänster*.

För jag vet varför bussarna flaggar med sina svenska små flaggor idag. För att jag missade första bussen med tre sekunder eftersom jag inte kan tokspringa och för att busschauffören måste vara blind som inte såg mig vifta alternativt totalt känslokall. För att jag fick sitta och frysa arslet av mig eftersom jag inte kan knäppa kappan längre till nästa buss. Eftersom det var fullkomligt iskallt i bussen jag till slut hamnade på och jag kunde fortsätta mitt huttrande.

Därför viftar dom med sina j**la små flaggor idag. Hurra!

söndag, januari 27

Kvällens bästa

- Mamma om du äter mer mat kommer det att bli en till bebis i magen.

River i Sköna Hem

Speciellt tre saker i senast Sköna Hem jag känner behov av att reflektera över:

1. Varje hem behöver en grön kudde. Som blixt från klar himmel slog det mig. Har ju den broderade, men jag tänker även helgrön.



2. Var hittar jag ett sånt här skrin? Heter det något speciellt? Ja har sökt med ljus och lykta men hittills kammat noll (för er som är födda på 80-talet och senare: det betyder ungefär "inte hittat nåt").



3. Kolla leoparderna! Jag köpte ett par såna leggings på Wardrobe Stockholm en gång i förvirringens tecken (antagligen för att Ida hade dom på sig när jag var där och såg grym ut). Så som på bilden skulle till och med jag kunna ha dom! När jag blivit smal igen.

På rummet

Vi var på R.O.O.M. idag. En del galen rea. Bland annat fina kudd...överdrag (men vad heter det? Hjärnsläpp. Örngott till kuddar som inte är sängkläder). Och en del kul krimskrams. Vi köpte nästan en plexiglasstol till sonen, men när han vägrade provsitta den kändes det inte så befogat.

Istället blev det icke nedsatta bunkar a la Margrethe. Maken tyckte wow vi tar två svarta eftersom vi har två vita. Jamen okej då.




Som i en liten ask

Stoltserar med en annan bloggares beskrivning av yours truely:

Linda K! En för tillfället gravid modeintresserad bibliotikarie som bloggar om strumpbyxor, knasiga forskare på jobbet, sonens Bilar-intresse, köp-och-sälj-lusten, böcker och allt annat hon för tillfället tänker på.... kan det bli festligare!?

En med stil

Damn! Vad med snygga plagg på Blop til u drop!

*jag ska inte jag ska inte jag ska inte jag ska inte jag ska...*


UPDATE: PS. Jag gillar att hon mixar upp det hela med en Volvo! :D

Här händer det grejer

Jag tror nästa vecka kan bli en bra en.
  • Bloggmingel a la melodifestival, när jag garanterat kommer att stråla samman med en av mina bästa bloggkompisar. Fler som ska dit?
  • Min Raffe-kavaj ska hämtas hos skräddaren. Spännande!
  • Jag tänkte fylla år. Inte för att 36 på något sätt känns exalterande, men en födelsedag är alltid en födelsedag.
  • Lunch inplanerad med en annan älsklingsbloggare.
  • Jag ska bli blondin igen!

*gäspar*

Jag kan inte påstå att jag är pigg när jag vaknar klockan åtta en söndagmorgon. Men jag kan inte somna om. Maken småsnarkar. Och sonen tar gärna sällis i Bolibompa-soffan.

Så här sitter vi nu. Rätt mysigt. Snart frukostdags på min ära.

lördag, januari 26

Schysst donna

Slappkollar slutet på High Fidelity. Hon är så otroligt cool i håret, flickvännen (Iben Hjejle). Blond (lääängtar), kort busig lugg och busslarvigt uppsatt hår.

På g


Ska ut och åka båt med tjejerna ikväll. Skepp å hoj!

Sonen är förundrad över min utstyrsel. Mamma du glittrar varför gör du det varför glittar du ska du se ut så ikväll?

Japp ikväll tänkte jag glittra.

Plus i kassan

Titta, det gick ju att gräva fram ännu mer ur gömmorna. Farväl, kära plagg. Minns mig med glädje (herregud är jag full?)

14 kronor

Skriva upp-leken börjar... NU!




Positivt

Jag hittade just ett foto på skrivbordet. Som togs för kanske 28 veckor sedan. Och kom att tänka på en sak. Det är ju när man ser det här man helst av allt vill skrika ut till hela världen att TITTA ETT PLUS! Men det gör man ju inte, för man känner att det måste vara hemligt en massa veckor till. Fast man bubblar inombords! Och får förväntningar. Och är galet orolig att något ska gå fel. Och vill fnissa hela tiden. Och pratar med och klappar magen i smyg.

Så jag skriker nu, em massa veckor senare, istället: TITTA ETT PLUS!

Låt det goda rulla

Jag blir alltid milt förvånad när jag betalat in räkningarna och det finns pengar kvar på kontot. Jag måste vara flickan med guldkontot! Hoppas det inte försvinner från någon annan bara...

Tänker iallafall göra som föredömliga Polly och föra kassabok en tid. För att se vad som verkligen händer med kronorna. Första utgiften som ska föras in: inköp av kassabok!

Ha ha ha.

fredag, januari 25

Linda + Carrie = sant


Kolla! Mitt specialdesignade Carrie-halsband. Med liten sko!

Tack snälla Cajsa, det blev perfekt!

Mulberry for sale

Ni vet Bruno (jag vet jag är töntig och ger mina väskor namn, så vad)? Han är den bästa som finns. Rymmer allt, kan kånkas i armvecket eller bäras över axeln. Han blir bara snyggare med tiden.

Nå. Nu är det så att Bruno har en fräsch polare som söker nytt hem. Till förmånligt pris! Hälsa på hos
Sandra så får ni veta mer!

Det helgas

Uhu, en fredageftermiddag utan kaffe är som kärlek utan kyssar. Jag har fegat ur lite på kaffefronten efter allt prat om att det inte ska vara bra. Men en eller två koppar häller jag fortfarande i mig.

Nu ska jag snart hem och krama min unge som jag fortfarande har lite dåligt samvete för att jag var dum mot. Helgens mission: vara en gosmamma!

Mamma

Jag vill aldrig vara utan min mamma. Mamma är ju mamma. Och jag är en själv. Tänker på Clara nu med tårar i ögonen och skickar varma varma kramar. Ta hand om dig, underbara.

Och så skickar jag en jättekram till min mamma, som får kramar alldeles för sällan.

Om ni ändå ska...

Nu ska ni få göra mig en tjänst. Om ni vill. Så blir jag glad. Ni kan göra samma sak själva.

Jag har precis blivit medlem på www.tintinofscandinavia.com. Det är en webbshop med massa fina klädmärken. Medlemskapet är gratis och då ingår trevligheter som:

Rabatterade ordinariepris
Nyhetsbrev
Kampanjerbjudanden
Goodiebag-utlottning
Förbokning av nya produkter

Om jag värvar tre nya medlemmar får jag 35% på en valfri vara hos TinTin när dessa handlar någonting. Så, om ni vill bli medlemmar, tänker shoppa och samtidigt göra mig en tjänst gör ni så här:

När ni lägger in en beställning skriver ni "Linda" och mitt kundnummer K504292 i kommentarsfältet.

Shoppa lugnt :)

Hit me baby one more time


Vi med K

Jag läste om Filippa Knutsson i dagens SvD. Fläng mellan Stockholm och Paris och så. Hon ser alltid så himla fräsch ut. Hon ser ut som sina kläder, som... Filippa K. Fast jag undrar, om man har ett klädmärke, går man alltid klädd i de plaggen då? Nä antagligen inte. Men Filippa om någon ser jämt väldigt Filippa K ut. Sådär sval och enkelt snygg (som en fräschare version av Nina Persson, typ). Och det är inte fel, det passar henne.

Själv längtar jag tills jag börjar se ut som Linda K igen.

Vår i luften?

Bara så ni vet, i morse såg jag en man med Crocs.

UPDATE: Men kära nån, nästan söt! Tack Sophie för tipset :)


torsdag, januari 24

Beige

Vårkänslor! Eller hur, när man kikar på dessa. Ganska mycket Hope över dom. En smula billigare.

Men. Jag har blivit kär i Vagabond på nätet tidigare och sen djupt besviken när jag skådat dojan i butik. Men den här ser verkligen fin ut.

Inte för att jag ska ha...

Like mother like son

Usch varför är jag ibland världens sämsta mamma som skriker och skäller på sonen? Han är ju bara liten, och lika trött som jag på kvällarna. Och sitt humör har han väl efter mig. Skäms.

Men sen när vi blir vänner igen är det bäst i världen och vi pussas och kramas. Och jag tänker nästa gång ska jag inte bli så arg.

Jorå...

Ringer Dandy-mannen II

*ring ring*

- Dandy Press.
- Ja hej jag heter Linda och...
- Linda! Den är inte klar än, men på måndag!
- Oj vad bra, då tittar jag in på tisdag när jag ska in till stan.
- På tisdag är den garanterat klar, jag hänger den här så jag ser den hela tiden och inte glömmer.
- Tack vad bra.
- Hej hej!

Det vände

Först hade jag lite ångest och kände att jag skickade ut tantvibbar. Den är rätt rymlig, Pimpinetten. Och med pärlörhängen till och så... Men nu har jag fått så många komplimanger under dagen att jag mallat till mig ordenligt och känner mig nöjd.

Tack!

Ringer Dandy-mannen

*ring ring*

- Dandy Press.
- Hej jag heter Linda och jag undrar om min kavaj är färdig?
- Chefen är inte här, jag kan inte svara.
- Nähä... jag har ett kvittonummer här...
- Han är tillbaka om 20 minuter.
- Ok jag provar lite senare då?
- Hej!
- ... hej...?

Meh!

Jag hade med mig en macka till jobbet. Eftersom vi har utbildning hela förmiddagen och över lunch. Så att jag skulle klara mig utan att hungra ihjäl.

Kockan är knappt halvnio. Jag åt den just. Smart taktik?

Från mig och Jönssons katt

Sötaste och bästa kusin U fyller år en vecka innan mig. Fast hon är så mycket mindre (7-8 cm?). Egentligen skulle hon kommit senare, och jag tidigare. Men nu blev det så här. Och det funkar finfint.

Idag är hennes födelsedag. Ett fyrfaldigt leve, allra käraste kusin! HURRA HURRA HURRA HURRA!
Ja må du leva!


Aj aj aj

Det börjar bli lite mycket aj aj aj här nu. Aj aj aj när jag reser mig. Aj aj aj när jag går. Aj aj aj när jag sätter mig/lägger mig/ligger. Aj aj aj hela tiden med andra ord. Så var det bara kvällstid för ett par veckor sen, efter en uttröttad dag. Nu är det konstant.

Det får bli ett läkarsnack framöver. Har ingen enorm önskan att gå ner i tid eller bli sjukskriven, men det finns kanske nåt man kan göra eller tänka på för att motverka aj aj aj:et?

Tulle Lille Tulle Luuuuu, skrämmer vi det onda - BU!

Translation: Pain in the ass. Kind of.

onsdag, januari 23

Den rätta filmen

Ooohhhhh kolla hos Linda. Jag måste så fetse den filmen! Nån som vill följa med och hålla handen? Jag bjuder på popcorn.


Min älskling du är som en ros

Mitt klick vad det rätta klicket. Och vad fin den är, min Ylva Liljeforsblus. Den känns alldeles lyxigt kvalitativ, eller hur jag ska beskriva den.

Jag får den inte över magen för tillfället, men shit vad fin jag kommer att vara i sommar!

Eller inte

Farao vad jag är sötsugen, ska jag ha mens? tänkte jag. Nä justja.

Roger that

Ja vi har ju en del testkörning med viggar och JAS:ar och sånt på jobbet. Så det gäller för all personal att liksom smälta in i omgivningen så gott det går.



Jag undrar bara varför jag är så oerhört lik han i filmen Hot shots?

Äh äh ääähhh?

Nämen jag måste nästan införa "Konstigt sagt av kollegan". Hör här:

[kollegan kommer in med post till mig och läser högt på ett kuvert] Från Sveriges informationsförening... det låter mer som en religiös förening tycker jag.

Vad svarar man på det?

Får jag be om största möjliga... nähä inte det

Jag överdriver inte när jag meddelar att det står en människa max två meter ifrån mig och borrar. Det är en glasruta emellan, men det hjälper. Inte. Alls. Personen tittar på mig. Nu gäller det att inte pilla näsan!

Eller så är det just det jag borde göra.

UPDATE: Dom här hjälper. Nästan. Inte alls.



UPDATE II: Jag är inte ensam, det känns tryggt!

*avregistrerar mig*

Ännu en gång skrattar Rizzo mina försök till povert leverne rakt i ansiktet.



Rutigt, prickigt, randigt, blommigt...

Oj vad mycket mode det är i vår! Det ska vara prickar och rutor och blomster och en och annan rand. För att inte tala om enfärgat! Ja det blir ju svårt att misslyckas helt ;)

Blev full i skratt när jag ögnade i Metro på bussen (Husmorstips! Sitt med fördel på din gratistidning när du väntar på bussen så blir inte stjärten lika kall) och läste om just det rutiga modet. Under en bild på Lindsey Lohan stod det: För två dagar sen gick Lindsey Lohan i den här trendriktiga skjortan. Ooooohhh! Det måste ha varit en riktig journlist som tänkt till och skrivit den meningen.



Två dagar sen? Två!? Då hinner jag, snabbt som f*n på med nåt rutigt!

Translation: Dead men don't wear plaid. Lindsey does, however.

De e tuffa tider...

Det slog mig att jag "bara" ska jobba sju veckor till. Det kommer att gå undan om jag känner årstiden och jobbet och mig själv rätt.

Det är bra och dåligt att vara mammaledig. Nästan bara bra. Men lite dåligt. Ekonomin försämras drastiskt. Vi satt och beräknade igår, maken och jag. Damn, sötebrödsdagarna är över. Jag kommer undan för undan att få sälja av min garderob för att kunna unna mig en latte då och då...

Ha ha ha, skämt å sido. Stramare tyglar blir det. Så ni får lov att säga till mig på skarpen när jag ballar ur, ok? Tack!

Mina nya ledord:
  • Natur!
  • Promenader!
  • Kultur! gratis sådan...
  • Ituklippt VISA-kort!

Mormors päls

Kom på en lösning. Mormors gamla päls. Har kapat den på längden och tagit ner ärmarna. Den är varm och go. Magen ryms.

Egentligen tycker jag det är lite jobbigt att gå runt i päls. Inte för min egen skull, den är gammal och inget djur lider av den. Det är dessutom ett minne från mormor. Men det finns ju alltid folk som protesterar vilt. Man kan ha en åsikt, men jag tycker det är fel att trakassera andra för deras val. Nu har jag aldrig blivit påhoppad för att jag har päls, men vetskapen att det kan hända är lite obehaglig och jag använder den rätt sällan.

En gång hade jag den på Naturhistoriska muséet, ha ha ha. Halvlyckat kanske.

:(

Tråkigt och tragiskt.



tisdag, januari 22

FRUKTansvärt

Ha ha ha, men varför envisas Engla med att blogga recept på fruktsallad om och om igen?

Och igen. Och igen. Och så en gång till.

Man blandar frukt. Jag hajar. Jag gör det själv ibland. Ibland tar jag till morot!

Inte full kontroll

Något jag inte skulle äta i vanliga fall: äppelmos (utan tillsatt socker), cornflakes och mjölk.

Jag äter det nu.

UPDATE: Förresten, 4 msk mos, 2 dl cornflakes och låt säga 3 dl mjölk.

Dutterutt

Nu har jag bläddrat igenom LaRedoutes katalog som kom med posten idag. Ett och annat hundöra, men inget jag känner att jag måste ha. Det är sällan det när jag bläddrar i postorderkataloger. Det känns inte så... kul helt enkelt. Men en del inspiration framkallar det ändå. Kommer på att just ja jag har ju en liknande sån där, den åker fram i vår när magen försvinner och förhoppningsvis mer därtill.

Vad härligt det ska bli med varmare tider. Vår! Sommar! Jag älskar att jag inte kommer att vara gravid sommartid (om inte något går fruktansvärt fel) utan så sakterliga kommer att hitta tillbaka till garderoben. Jag är redigt trött på gravvoplagg.

Jag tror det var någon som undrade om Filippa K-långskjorte-alternativ? Några såna finns hos LaRedoute som såg helt ok ut.

Ge. Mig. Tillbaka. Min. Kropp.
Ganska. Snart.

Bibliotekarien hade redan läst

Måndjö. Jag tyckte den kändes bekant. Och såklart har jag redan läst den! Står till och med inbunden i bokhyllan hemma. Jag vill här ta tillfället i akt och citera följande från vänta barn-dagboken:

Kanske börjar du bli något glömsk.

Ehum. Tur att jag har min lästa-böcker-bok. Annars hade jag levt i ovisshet och inte vetat om jag skulle fortsätta läsa eller inte. Har sådär hum om vad den handlar om, men inte till hundra procent. Nu måste jag se filmen! Och börja läsa Bitterfittan.




Petit

I can buy you - nu även i x-small!

På Messenger

[maken] Ska vi luncha?
[jag] Ja tack.
[maken] Hämtar dig klockan 12.
[jag] Ok, men då äter jag innan för jag är så hungrig.
[maken] Men jag då?
[jag] Jag håller dig sällskap med en kaffe!

Älska en bibliotekarie

Ibland räcker det med det lilla. Jag tänker muntra upp kollegorna med rosa Library Lovers-pennor. Kanske skickar en till Engla också!

Här kan man beställa fler Library lovers-tingestar. Undrar när det kommer dockor!?

Räddaren i nöden

*ring riiiing*

- Copparstrået.
- Hej det är Linda.
- Hej på dej.
- Jag kommer ju till dig nästa vecka och jag tror jag vill bli blond igen.
- Det vill du.
- Ja, hinner vi det?
- Jadå, det fixar vi.
- Hurra, ses snart!
- Hej hej.

Pimpinett!

Minns ni den här koftan? Jag minns den alltför väl. Den platsar nämligen på min fem-i-topp-lista över varför-slog-jag-inte-till-och-nu-är-det-försent. Den söta lilla Pimpinetten. Suck stön. Och en del smärta.



Men titta här då! En ljus variant! Har kikat på den ett tag, och blir mer och mer förtjust. Det är ju vårens färg...



Och se dom nu intill varann. Damn! Snygga som få. Tycker ja dårå.

Varde ljus

Jag börjar känna en väldig längtan efter mitt ursprung. Det blonda alltså. Nu är jag typ... ljusbrun? Jag vill möta våren ljus!

Intalar mig att det är smart att slinga sig pre bebis, för sen kan det bli svårt. Eller nåt. Måste nog ringa min frissa och höra.