onsdag, april 30

Valborg på er!

Äh skit i studentmössan, jag tar turban istället!

Gummitumme

Sonen är tämligen besatt av gummihandskar. Han drar dom på sig under fniss och jubel, och springer sen runt med dom spretandes. Tar sig gärna an vatten såklart. Vi har gula hemma, vi har rosa och vi har blå.

Nyss plockade jag fram ett par ur lådan som jag inte sett förut. Så kom jag på, det är ju dom från bb! När dottern hade kommit och jag vinglade runt och försökte få igång kissandet hittade maken ett smärre förråd av plasthanskar. Vi tar med några tilll Carl va? Vilken omtänksam fader.

Kastar leggings i glashus

I förmiddags när jag inväntade Sicilia satt jag och granskade min omgivning kritiskt.

Hm... inge snyggt med leggings under shorts och korta kjolar. Det funkar bara inte. Varför envisas alla med att ha det?

Sen råkade jag titta ner, och döm om min förvåning när jag själv hade leggings under min koftklänning!

Sjung om studentens lyckliga dar

Jag minns min ungdoms firande som vore det igår... (låter jag som en 80-åring, eller?)

Dagens fråga: är det patetiskt eller rätt att sätta på sig sin gamla gula studentmössa idag?

Buzy

Jag har besök av sötaste Sicilia, därav kasst bloggande... :)

tisdag, april 29

Tänker djupa tankar

Vigsel- och förlovningsringarna sitter löst. Jag har gått ner i vikt på fingrarna. Så trevligt.

Å andra sidan har jag upptäckt att jag gillar riskakor igen. Fick total avsmak under graviditeten, men nu har av- försvunnit. Farligt farligt.

Söt som sockerstrut


Hälsade på jobbarkompisarna idag, och vips hade vi löst problemet vad Tilde ska ha på sig på midsommar!

Fiiiint å leva

Men himmel, det är ju sommar! Barnen gräver ner varandras fötter i sandlådan. Jag har fotbadat och pedikyrat mig och sitter på kökstrappan med nymålade tånaglar. Alldeles barbent!

Hög tid

Uj. Klockan är kvart över tre och jag kom just på att jag inte direkt ätit nån lunch. Åtgärdar det nu.

Morgonstund har guld i mund


Linda - nu med turban

Igår såg jag en guldig turban i senaste VR (ja jag får ju den skickad fortfarande) och tankarna på denna udda huvudbonad blommade upp igen. Så jag slank förbi Lindex idag när jag ändå passerade som man ju gör titt som tätt dessa dagar oj nu skriver jag visst bara av bara farten *flämt*

Jag vet faktiskt inte hur mycket jag kommer våga mig på den. Vem vet, det kanske blir sommarens favorit om jag aldrig kommer iväg till frissan? Och så ser jag mig på en strand med stora solbrillor och bikini. Jag ser mig för övrigt ofta på en strand, iförd allt möjligt. Mysko.

Nåväl, den känns snäppet normalare än den med rosett åtminstone.

Av eller på?

Att våga eller inte våga, det är frågan. Har ni kastat loss än?

Och av någon anledning gick jag ändå och köpte två par strumpbyxor idag. Tänkte det kunde vara bra-å-ha...?

Klackar på!

Aaaahhh! Ja för att det funkar med klackar på skorna igen alltså. Allt det graviditetsonda är puts väck, tack och lov. Övervägde gympadojor idag men tog mormorskängorna istället. Har inte legat av mig alls på den fronten, gick som en dans.

Att det sen är total sommarvärme och jag försökte mig på varm kofta och trench coat är en helt annan sak. Det ska bli skönt att dusch ikväll, om jag säger så.

Nattlig komik

När ens lilla dotter ligger och gapskrattar åt en och mumlar små ljud kan man ju inte annat än le och njuta. Även om det sker mellan tolv och två på natten. Jag tyckte mig ett tag höra henne nynna we can dance all night with the bush-wa-see...

måndag, april 28

Fina långa?

Jag är lite sucker för långa klänningar och kjolar. Det ser så fint ut. På andra iallafall. Den här klänningen ser ganska fab ut på tv-reklamen. Tveksamt om den är lika fantastisk i verkligeheten?

Provade en svart silkig lång kjol med galenfärgade mönster på H&M en dag när jag var uttråkad i mitt lilla centrum. Men den ville sig inte alls. Samtidigt som den säkert ser galant ut på nån snyggo modell.

Hittade en lång jeanskjol på vinden. Urr, den får ligga kvar där några år till!

De små tingen

Hur kan det vara så svårt att få tid till de små enkla göromålen? Som att färga ögonbrynen (tar 10 minuter). Eller att pensla olja på nagelbanden (tar 5 minuter inklusive låta det sjunka in). Läsa dagens tidning (tar 10 minuter om man gör det riktigt snabbt). Jag behöver desperat fila hälarna (tar 3 minuter?). Ett gäng sit ups (tar 5 minuter). Jag tänker att jag ska, dag efter dag efter dag efter...

Varje gång jag lyckats göra en sån där grej känner jag mig lite stolt.

Klunkar ständigt

Jag dricker. Jag dricker något väldigt. Drar i mig glas på glas med vatten och Fun light. Och är fortfarande törstig. Måste vara amningen va? En liten person suger musten ur mig. Ett kilo i veckan ungefär.

Tänk om bebisar sög fett.

Och rött är rätt!


På jakt efter...

...gult! Är han måntro före sin tid, sonen?

Mother of two

Idag är första dagen jag är ensam hemma med båda barnen. Sonen går från och med nu bara halvtid på dagis och måndagar är lediga dagar.

Vi ska uträtta stordåd!

söndag, april 27

A littlea bit of ytlighet

Jag överväger ett nästan-köpstopp. Alltså inte ett definitivt stopp. Utan nästan ett stopp. Ja, alltså. Eller nåt sånt.

Gonatt.

Lillan ska sova

Nu håller alla tummarna för att dottern inte kommer på idén att vara vaken mellan 4 och 5 i morgon bitti igen, ok?

Störigt

Jag tycker sällan jag bloggar så där väldigt provocerande eller revoltionerande tankemässigt. En massa ytligheter, lite seriöst, rätt mycket fniss. Dagbok light även kallat. Därför blir jag ofta ganska förvånad när folk upprörs eller reagerar negativt på mina skriverier. Det är inte så vanligt, men då och då.

Och när det händer funderar jag alltid. Ska jag göra en Engla och tycka att alla är dumma som säger vad de tycker som inte är positivt? Ska jag ignorera såna kommentarer? Ska jag förklara närmare vad jag menar?

Nej. Jag ska nog bara acceptera att alla tycker olika. Jag hoppas att oliktänkande accepterar mig också. Och att folk fattar att jag är ganska mycket mer än det som visas här hos Linda K.

Lugnet lägger sig

Efter kalas och stoj och tjat och osämja runt middagsbordet har nu lugnet infunnit sig. Maken och bonussonen spelar fotboll ute i parken. Sonen och bonusdottern kollar på tecknad film och äter glasstrut. Jag och dottern sitter i soffan och tittar på konstiga schlagerlåtar.

Frid och fröjd.

Kalas till förbannelse

På sonens dagis fyller alla barn tydligen år på våren. Det är kalas varje helg, gärna ett på lördagen och ett på söndagen. Blir liiite segt efter ett tag. Men sonen tycker ju det är kul, så off we go.

Tänkte på en grej. Ett snåltänk måhända, men en jesus. Det är 14 barn på sonens avdelning. Alla har kalas, sjung hopp faderallanlej. Varje unge ska ha present såklart, brukar bli för runt en hundring om det inte ska vara skräp som går sönder direkt. Många bäckar små. 14 barn x 100 kronor. Det är för sjutton inte småpotatis.

Men nu ska jag inte vara sån. Tjoflöjt, det bjuds på varmkorv med bröd!

Porr och sånt

Maken lär ut några tricks...

lördag, april 26

Ser en film

I brist på annat kollar vi på Solstorm. Jag sitter mest och tittar på frisyrer, vilket väl säger en del om vad jag fokuserar på nu för tiden. Och trots att det våras ute ser det rätt mysigt ut med all snö och varma gossiga koftor (dom är ju långt uppe i norr...) Annars har jag hört att den snudd på suger, filmen. Och ja, ganska märklig är den.

Undrar förresten om jag läst boken? Åsa Larsson Åsa Larsson... Har ju minne som en med minnesförlust.

Glad


Bibliotekarien har läst

Caipirinha med döden av Maria Ernestam

Mycket underhållande och ganska annorlunda. Inte riktigt i klass med Busters öron, men helt ok resesällskap på bussen och i t-banan. Oväntat slut.

+




Välbekant sug

Det händer igen. Jag blir sådär galensugen på choklad att jag börjar leta igenom hela köket, trots att jag vet att det inte finns nåt. Eftersom jag letat förr... Skulle till och med kunna tänka mig att stoppa en sån där läskig körsbärslikörgrej som alltid blir kvar till sist i chokladkartongen i munnen. Men inte vit choklad. Där går gränsen.

Fan. Jag får väl äta russin istället då.

UPDATE: kan man säga till maken att man riskerar koma om man inte får ovan nämnda vara och titta med bedjande hundögon?

UPDATE II: Han sa: du kan väl äta nån av dom där äckliga chokladerna vi har i skåpet? Dom har jag ju redan ätit!

UPDATE III: Han åker han åker! Frukt och mandel coming my way!

Förortssyndrom

Idag passerade vi en långt-borta-förort och jag kom samtidigt på att vi glömt köpa födelsedagspresent till kalaset som sonen ska på i morgon. In på H&M i långt-borta-förortens köpcentrum.

Där går det inte till som i stan. I stan köper folk ett plagg eller fem. Max. Det kan vara köer, men dom flyter. I långt-borta-förorten tar människor med sig kundvagnar in i H&M-butiken. Och fyller dom. Vi snackar 20-30 plagg. Föreställ er köerna.

Jag undrar: handlar dom så varje helg i långt-borta-förorten, eller hamnade jag mitt i allas vår- och sommarinvestering?

Det börjar bra?

Godmorgon, Kramer sa maken till mig i morse. Hmpfr, jag vet inte det jag. Håret alltså. Men god morgon ja, fick sova till halvnio.

Mannen har för övrigt redan lyckats ha ut en burk keso över köksgolvet och stänga diskmaskinen utan att trycka igen lilla tvättmedelsluckan först. Surpuppa.

fredag, april 25

Hets

Himmel. Jag fick ett sånt där hetsryck igen. Drabbas av överskottsenergi emellanåt och så stormgör jag saker. Slänger i tvättar, byter sängkläder, paketerar bloppade plagg, skapar den ultimata hårprydnaden för i morgon...

Phu. Nu gör Bert rent ett badrum.

Vi gick i samma skola

Andreas och jag. I parallellklass. Ikväll var han stora behållningen i Så ska det låta tycker jag. Sådär fjollcharmig och "sjungig".

Status:
Maken sover i en fåtölj
Dottern sover i soffan
Sonen äter chips och dansar till ovan nämnda program
Bonusarna hänger på sitt rum
Jag njuter av lugnet i soffan

Organic tits

Jag blir inte längre särskilt förvånad när jag köper ett plagg som visar sig vara organiskt (eller ekologiskt som svensken skulle sagt ;) . Men att en bh skulle vara det? Så trivsamt!

Gör en UNICEF

Gör som jag och köp en lusterlig scarf!

Det bloppas mer än någonsin!

Ni kollar väl Bloppis-listan med jämna mellanrum (en bit ner i vänsterkolumnen), det tillkommer bloppisar hela tiden. Senast ut: my very good friend Minna!

Less is more

Alltså, för första gången känner jag mig berättigad att vara med i stora bröst-diskussionen. Ja, stora i förhållande till ursprunget åtminstone. Ursprunget som jag gillar så mycket bättre. Som jag hoppas och tror ska komma åter när dottern ger sig på fast föda. Kläder gör sig inget vidare när bysten är full med mjölk. Knappar går inte att knäppa, och knäpper man ändå glipar det. Att ligga på mage är inte skönt. Känner mig som en ko.

Men, allt är ju relativt. Farmor sa till mig sist vi häslade på: Du har inte så stora bröst, får hon verkligen tillräckligt med mat?

It´s raining frogs

Jag kommer osökt att tänka på Magnolia. Och önskar att jag hade haft ett redigt paraply och gummistövlar med mig.

Man tager ett fik

Att njuta en eftermiddag.

Munnen den ska skratta å va glad

Förlåt, vilken surig start på morgonen. Bot och bättring! Jag är glad igen. Har fått kaffe och vatten, bäba sover sött, jag ställer mig över otrevliga personer. I eftermiddag ska jag till jobbet och kramas hejdå med Sicilia.

Och så har jag lagt undan den grå amnings-bh:n i rätt storlek i Kistagallerian. Den kommer att passa dottern perfekt.

Service, vad är det?

Med risk att göra mig impopulär bland vissa. När jag från en löneperson på jobbet bemöts med ett surt Men fattar du inte vad jag säger!? när jag ringer för att fråga om sånt jag inte tycker stämmer på min länespecifikation, då överväger jag att inte komma tillbaka.

Nej jag fattar inte, för jag jobbar inte dagligen med sånt här. Däremot är jag socialt kapabel!

:(

Vaknar alltid med spränghuvudvärk på morgonen, som går bort efter kaffet. Är det för att jag är galet kaffeberoende eller för att jag sover max två timmar på raken under natten?

*surpuppa*

torsdag, april 24

Efterlysning!

Mobil frisör, finns det?

Men män

Jaha då har jag skådat den första bara manliga bringan då. Utfläkt på en parkbänk utanför mitt lilla centrum. Tillhörande en mindre attraktiv herre i övre medelåldern med rejäl antydan till ölmage.

Varför, säg mig varför? Män? Vad får er att kasta tishan på offentlig plats så fort vårens första solstrålar når er? Utan skam i kroppen, utan snarare med antydan till ett nöjt leende. Titta på mig, jag är halvnaken, how are you doin´? Kära nån.

Nåja det är ett fritt land, alla gör som dom vill. Med risk för mjölkstockning behåller jag nog mina överkroppskläder på.

PS. Sen såg jag en kille som låg i en solstol i bara kalsonger... han vann.

Bara en antydan...

Jag skyller min okunnighet på att jag har en agenda med engelskt innehåll och slänger ut frågan: när är det egentligen Mors dag?

Och, om man har två alternativt fyra barn, borde man då inte få två alternativt fyra presenter?

Blopp med mjölk

Så här går det till:

amma
plocka bland kläder
amma
fotografera plagg
amma
fixa bilder i datorn
amma
amma igen
blogga plagg... nej vänta, amma igen

färdigt!

Min Carina

Jag vet inte vad det är , blir bara glad och varm när jag ser henne. Hon lyser upp. Snart står jag väl full på en scen någonstans och skriker likt Reine Brynolfsson i Black Jack:

Carina Carina, I love you so-oo, darling please don´t go-oo...

onsdag, april 23

Längtig

Inte för att jag kan ha dom än... men när kommer mina vita jeans?

Lite hormoner någon?

Jag har så det räcker och blir över. Gråter varenda gång det kommer en ut bebis i Barnmorskorna. Så små och röda och slemmiga. Och här ligger min lilla unge och är nästan fyra veckor. Alldeles mjuk.

UPDATE: Och vips så har jag två ungar hos mig i soffan. Sonen kan inte somna så han får mysa här med oss. Gosigare det än att ligga och vrida sig i sängen. Och ganska mysigt för mamman...

Rimsa ramsa flamsa...

Så här svarade jag just på en kommentar. Det går alltmer utför...

Den söta lilla bäba
hon hade inget val
när mor hade bestämt sig
trots ett och annat kval
du söta lilla bäbaplutt
sjung gärna på en trudilutt
när mamma provar bh
i H&M:s stora sal!

Till mitt försvar vill jag bara inflika att vi faktiskt kollade på Rsamus på luffn härom kvällen, och att låten satt sig.

Tänk till

Ett i sanning intressant plagg. Kanske det intressantaste av dom alla hemma hos mig just nu. För hur tänkte jag?

Jo, att det vore ju himla fräsigt med ett par pösiga kammo-brallor. Så tänkte jag.

Jag tänker sällan så längre. Aldrig, om jag verkligen tänker efter.

Äntligen!

Om vi nu flyttar fokus från det som pöser ut på sidorna kan vi konstatera att JAG KOMMER I ETT PAR VANLIGA JEANS! Jag kan knäppa knappen. Jag kan sitta ner i dom.

Men rätt ska vara rätt, jag ska villigt erkänna att det är ett par stretchiga varianter med midjan i höjd med skåran i häcken. Alltså ingen mage för plagget att ta hänsyn till. Ett par gamla Fornarina som legat på vinden ett bra tag. Men en främling, jag är glad! Vill inte ta dom av mig, trots att jag har fler kläder att prova.

UPDATE: Och Singapore-jeansen också! Lord have merci!

Nyhetsmässigt förfall

Där ligger den, pappersbunten som ska hålla mig ajour med omvärlden. Äh, jag ammar istället.

Upp på vinden ska vi gå

Sanning med modifikation. Jag var på vinden igår, och fick med mig några kartonger ner. Tänkte gå igenom och se om där finns något i bloppväg. Och det gör det ju alltid.

Och så en lömsk tanke på onsdagsmorgonen. Jag är i behov av en amnings-bh (den där söta grå med lite vit spets på H&M). Det är ju inte ett "plagg" jag skulle ha införskaffat om det inte vore för bäba. Alltså är det i princip ett bebisplagg. Nästan. Och då kan man väl få ta lite barnbidrag till ett sånt köp, eller hur?

tisdag, april 22

Snart dags

Jag måste ha sovit väldigt gott i natt, för jag är pigg som en mört. Men jag ska nog ändå snart gå och lägga mig med den lilla ostbågen som ligger här bredvid mig i soffan och snusar.

Go afton.

Sjung av hjärtat sjung

Här kommer några glada tips på låtar man kan stoppa i huvudet och sen ha där en dag eller två. Men först ett varningens ord, det är låtar med klös!

Vad jag drömt om dig, lilla Elin
mjuk som sommarns vind,
söt som sockerstrut
med brun och fjunig kind.
Under alla år har jag burit med mig drömmen
drömmen om Elin,
leende under en blommande lind.

(på värmländska)
Det var dans bort i vägen på lördagsnatten
över nejden gick låten av spelet och skratten
det var tjo! det var hopp! det var hej!
Nils Utterman, Token och Spelmansfjanten
han satt med sitt bälgspel vid landsvägskanten
för du de li dude lidej!

Märta är en helt vanlig tjej
med kjol och blus och kofta
hon diggar mest att hålla igång
hon vill så gärna poppa...
... för ärtiga Märta, snärtiga Märta
hon är bruden som slår
la kuing kuing chili chili kuong kuong kung
la chili kuing chili kuong kuong kuong.

Helo! We´re a couple of girls
Hello! Lipstick and curls
We read Women´s own
Tidy up round the home
and brass was used for coins in Roman Britain.

På stan bra...

... och hemma också. I morgon stannar vi hemma, jag och dottern. Ska bli riktigt skönt, efter två dagars fläng. Naturligtvis blir det vad vissa kallar en powerwalk. Men oavsett värme och solsken ämnar jag kura ett tag i soffan med Mads och hans poliskompisar också.

Vem som helst får såklart komma på fika!

Surt

Jaha. Jag som tänkte när jag satt i väntrummet på akuten i drygt tre timmar: ja ja men vi har gratis sjukvård iallafall och det är ju inte fy skam.

Idag kom det en räkning. Visserligen ingen enorm summa. Blev ändå lite putt, trodde faktiskt sånt ingick i skatten.

UPDATE: okej okej, jag tycker det är rätt att betala. Var bara inte beredd på en räkning.

Fröken Fräken

Ja kan man inte bli knallbrun direkt får man satsa på att bli det fläckvis.

Heja om ni ser mig

Ibland kommer jag på att jag faktiskt blir igenkänd på stan. Att en del vet vem jag är. Galet, och lite pirrigt-genant sådär. Fast mest kul förstås.

Om man blir igenkänd vill man ju gärna visa sig från sin bästa sida. Se så där fräscht sporty spice ut med en touch av vad-heter-hon-nu-då-beckham-spicen? Sånt man ska undvika om man eventuellt blir igenkänd på stan:
  • se sur ut
  • skälla och tjata på sina barn, det skapar alltid otrevlig stämning
  • vara otrevlig utan uppenbar anledning
  • peta näsan
  • prata rim med sig själv eller med dottern
  • se fet ut
  • ses med alltför många shoppingkassar

Are you aiming?

In that case I recomend the soffa at Wardrobe Stockholm. Excelent for aiming, and at the same time you can look at all the fabulous klädesplagg hanging around on the ställningar. The lovely girls in the shop also help you with the barnvagn, and if you shop something they put the shoppingbag in the vagn while you finish the aiming.

Fab!

PS. I bought a grått linne. Perfect for just aiming.

Ett par återstår

Nu har jag ett par jeans jag kan ha. Mamma givetvis. Ett par. Mjae ett par svarta byxor också, men dom är bara trekvarts och inte alltid så lättburna. Så dom räknas inte. Alltså, mina damer och herrar, ETT par byxor. Att bära. Dag ut och dag in. Skrämmande. Jag tror jag ska slita lite på dom idag rent utav.

måndag, april 21

Det finaste mamma har ställer hon framför kameran


Nästan som fruktsallad

Blir det apelsin- och morotssallad kvar från middagen? Ät den med fördel senare på kvällen. Som ett snacks.

Mm mm mums mums, som dom säger i Richard Scarys äventyrsvärld.

Du är min man

Du är min man
och jag vet du gör så gott du kan
Fast du inte tycker att du räcker till
Men du får tycka vad du vill

Jag älskar dig
Och jag ber du måste tro på mig
Det betyder allt att vi två har varann
Du är min man

Han deklarerade åt mig igår.

Kärlek. Respekt.

Ta-daa!


Kosta skjortan?

Jag vet att jag bloggat om det, flera gånger till och med. Men nu hittar jag såklart inte. Kass bibliotekarie som inte kan hålla ordning på sin egen blogg. La la la jag ordnar mina böcker i färgordning i stället, flummeliflum.

Men. Jag bloggar det igen. Röd- och vitrandig skjorta. The thing to wear. Har jag tyckt jag vet inte hur länge. Jag har sökt. Jag har använt ljus och lykta. I butik. På nät. Jag har samlat bilder i min inspirationspärm. Men nej. Ingenstans har denna skjorta stått att finna.


Tills idag. Dagen S(kjorta). När dottern somnat den där långsovarstunden p åstan och jag var på väg hemåt kom den för mitt inre öga (är jag full nu?). Den kom i mitt blickfång. Jag såg den. I Benettons skyltfönster. The skjorta. Jag provade, jag kom till insikt, jag knep den.


INGEN kan klandra mig för att den följde med hem!

Tilde ska sova vara så snäll...

Med en dåres envishet fortsätter jag att göra stan, fast Tilde är en vilde. Vi måste ju lära oss. Ibland sover hon som en stock timme efter timme. Idag vaknade hon hela tiden. GE MIG MAT. BYT MIN BLÖJA. JAG KÄNNER FÖR ATT GALLSKRIKA I TUNNELBANAN, DÅ GÖR JAG DET. Och mamma svettas klädsamt och ler mot omgivningen.

Fast det gick bra på det hela taget. Jag lyckades äta min skitdyra macka och dricka min nyttiga latte på Waynes. Jag hittade en sån där "att ha salt och pepparkar och olja i" på Granit. Jag hann springa
en stund på Åhlens innan litet kaos bröt ut. Jag hann hitta en sak jag velat ha länge. Återkommer om den!

Sen fick jag bloggabstinens och åkte hem.

Ner ner ner

Nu väger jag som jag vägde en gång när jag började viktväkta. 10 kg to go, ungefär. Just nu verkar det trilla ungefär ett kg i veckan. Ok, det får man väl vara nöjd med då. Så är det förhoppningsvis lättare att behålla målvikten sen också.

Fattar inte

Mina spontana frågor måste bli: Hur kan dom heta Bajen? Hur kan någon vilja spela i ett lag/klubb (?) som heter Bajen?

Detta är inget jag började undra över efter att ha slängt ett öga på dagens tidning. Jag har alltid undrat. Och kommer fortsätta. Och samtidigt förelsår jag ett par alternativ till eventuellt kommande lag med udda smak:

Möken
Spyan
Avslaget

söndag, april 20

Livet e en fest, håll me om de

Dottern har för vana att alltid bli på dåligt humör lagom till middagen. Oavsett om vi dinerar vid halvsex eller klockan sju. Gallskrik heter hennes melodi. Ikväll passade dessutom sonen på att somna i soffan strax innan middagen, vilket fick till följd en rikitgt illbattig och grinig liten pojke vid matbordet. Två galningar således. Gemensamma måltider? Glöm det.

Jag tänker att om 18 år ser vi tillbaka och skrattar åt det.

Det blev grått

Grattis Elle 20 år! Jag firar med att beställa en, citat: klänning, t-shirt, vad du vill... som är designad av Jojo & Malou, årets H&M-stipendiater på ELLE-galan. Finns i rosa, svart och grått. Efter en del ält mellan de sistnämnda valde jag en grå "vad du vill". Kommer på posten inom några veckor. Om inte annat blir det ett sött nattlinne.

Bild kommer när jag ammat klart.

Gravvo-bloppar

Nu är jag liksom mittemellan. De flesta gravvokläder är för stora, men mina vanliga kläder (läs byxor) kan jag fortfarande inte ha. Dilemma.

Skit samma, jag behåller ett par tjock-jeans och bloppar resten. Så, alla med mage
se hit!

lördag, april 19

I "nattens" hetta

Ibland, när man just svalt ner två panodiler och känner sig huttrig, vill det sig inte bättre än att man slinter med klickfingret inne hos Mint&Vintage just när det är gratis frakt-kampanj. Antagligen är man en smula feberyr, eftersom man vågar sig på att kalla hem ett par vita jeans i en storlek som för stunden känns väldigt avlägsen.

Man gör nog bäst i att gå och lägga sig.

Brrr!

Mamma berättade att när hon ammade mig och fick mjölkstockning blev hon tillsagd att kyla brösten med isklampar. Det låter riktigt otäckt! Själv sitter jag här med en varm och go riskudde under tröjan och känner mig mer än lovligt storbystad.

Jackan utan denim

Det hör våren till att krejva efter en jeansjacka. Jag har redan en. Likafullt krejvar jag. Tjoföljt. För precis som man alltid söker det perfekta paret jeans, kom Anna och jag fram till att man ständigt söker den ultimata jeansjackan. Företrädesvis om våren. Hon hade för övrigt en übercool från LaRedoute senast vi sågs! (visa den gärna, Anna dear).

Japp detta kom jag på när jag tittade in hos C2. Och så skrev jag en truddilutt om det här också. Visst är den rätt söt, min jeansjacka?

Och blåååås!


Frossar i frissor

Det här är helt klart också en tänkbar sommarfrisyr. Fast snäppet ljusare.

Ingen kunde vara stoltare än jag

Fem av fem! En bedårande illustration (som jag hämningslöst lånar av skaparen en jesus)! Jag är salig!

800 grader

Känns det som. Jag tror inte jag haft så hög feber sen jag var liten. Man är som i ett ludd, har svårt att gå och stå. Är helt yr. Så stoppar man i sig två små vita tabletter (ta ta ta, ta tablett å ta tablett...) och inom loppet av en halvtimma går det från 39,8 till 36,2.

Ja jo men jag hade faktiskt feber när jag vaknade i morse, stammar man till sjuksköterskan.

Snyggare än så här blir det inte idag.

Akut

Lördagsförmiddagen tillbringades på gynakuten, efter en natt med galen mjölkstockning och 40 graders feber. Och då går det till som så att man sitter i ett väntrum tre och en halv timme, och sen konstaterar läkaren på 10 minuter att ja det kan vara så. Hepp.

Hem och fölsefira sonen med släkten, och nu börjar jag känna mig febrig igen.

Så, vad pysslar ni andra med?

fredag, april 18

Uppdrag

Snälla, kan inte alla gå in till Minna och fråga vad hon tyckte om Linda K:s matlagning? Egentligen?

Min blomma

Dottern? Sötast i världen? Mmm.

Den här?

Dotterns dopklädsel såklart!


Värsta bästa dagen ba

Fina bilder har jag, och strejkar gör blogger. Men förr eller senare...

Framför mig på köksbordet har jag ett vinglas. Jag ska få lite lite vin i det till middagen. Övriga kvällsplaner:
  • bada dottern
  • dansa med sonen till Så ska det låta
  • flukta på Carina Berg
  • prova en ljuv klänning Linda skickat till mig
  • ladda upp bilder när Flickr återfått förståndet
  • känna allmän fredagsstämning

Bästisar



- Du och jag, Jack.
- Du och jag, Tilde.



Besökarna

Det ska bli mig ett sant nöje att spendera dagen med dessa två godingar. Fast jag hoppas inte Minna blöder näsblod!

...ja nu går det ju inte att ladda upp bilder bara för det, snå ni kan ju fundera er tokiga på vad jag menar med meningen ovan så länge...

UPDATE: Så!

Var glad var glad

Varen I icke förskräckta ty jag kommer med glädjebud:

Fram med solglasögonen och tygskorna - nu kommer det efterlängtade vårvädret. Efter påskens bakslag emd regn och kyla gör solen entré till helgen.

SvD

torsdag, april 17

Collect them all!

Maken och jag log mot varann när vi läste på förpackningen sonen just fått. Hans första Bilar-bil. En grön Chick Hicks. "Collect them all" Ha ha ha, they wish skrockade vi.

Nu, ett knappt år senare vågar jag inte ens räkna hur många bilar han har. Sonen tycker fortfarande Bilar-bilar är coolt men har lugnat sig något. Det har inte hans föräldrar. Vi är besatta att hitta nya bilar. Vi vill samla dem alla!

Upp med hakan

Jag hoppas att det inte upplevs som negativt eller jobbigt att jag vänsterprasslar på Maria Nova. Tro mig, det är inte för pengarna, jag kommer inte att dra in några skyhöga belopp. Några hundralappar att dryga ut mammapengen med bara. Jag ser det mer som en kul grej att få gästblogga och känner mig hedrad att ha blivit tillfrågad. Man blir faktiskt lite mallig när man får höra att man skriver bra och underhållande.

Och vilken blogg ni än väljer är jag ju bara one click away ;)

Den vilda jakten på skrinet


Lägesrapport alrotsskrin: jag mailade ägarinnan till skrinet i tidningen, och fick svar. Det var tyvärr inte till salu. Jag söker vidare!

Pörfekkt

På väg in till stan messar man och beordrar en Anna att möta upp och ta en fika i vårvädret. Och det gör hon snällt.

Och dottern snusar i vagnen tre timmar!

Spänningen är olidlig

Plockade upp en påse ur frysen som antingen innehåller riven ost eller cous cous. Det är i mikron nu. För lunchens skull hoppas jag på det senare.

Bon apetit!

*nynna nynna.. never desert you...*

Att åldras med musik, typ...

Vem vet inte du vem vet inte jag

Om dottern vill och arslet håller (sorry, makens uttryck) kan jag komma att siktas på NK idag. Hur länge sen sist var det? En månad säkert! Tänk om jag faller ihop i spasmer? Tänk om jag besinningslöst köper något totalt oplanerat? Tänk om dottern bajsar på... Chanel?

4 år

Hurra hurra för våran Carl idag!

onsdag, april 16

Aj!

Åh gud, dom sticker nålar i tårna på henne! Värre än själva förlossningen ju!

Ja i Barnmorskorna alltså...

Lista full av skryt

Jag gör en skrytlista. Det måste man när man fått så fina komplimanger.

Mix mellan Goldie Hawn & Charlize Theron
Michelle Pfiffer
Cate Blanchett
Anne Heche
Kate Hudson
Uma Thurman
Lite Cameron Diaz
Milla Jovovich

Och så här tycker vänsterprasslarna!

Badad

Jag fattar inte varför mamma sätter på mig saker som har öron hela tiden? Jag har ju egna.

When will I be famous?

Jag har fått höra att jag är lik nån kändis på det här fotot. Jag har ingen aning, svårt att se sånt på sig själv. Någon annan som har förslag?

Shape up!

Jag är bibliotekarie. Bibliotekarier läser, ok. Nå men så gör det då!


Dags för Buzz

Plingeling på dörren och där stod ett paket från Buzzador. Smoothies! Ahhh undrar om jag klarar av att dela med mig av dom eller om jag stjälper i mig alla själv? *rap*

Vill du också bli en Buzzador? Det vill säga få hem sånt som du ska testa på dig själv, vänner och bekanta. Kan vara allt från chokladkakor till tvättmedel och jos. Med mera med mera.
Ge mig en mailadress så skickar jag en inbjudan!

Märkligt

Polly, jag undrar också varför BWO vill dansa hela natten med bush-wa-see!?

Sån e jag

Jag har en last. Jag har såklart flera, men nu fokuserar jag på den här. Jag kan inte låta bli att riva ut sidor ur tidningar. I väntrum. Hos frissan. På fik. Ritch ratch (fillibom) säger det och så smussel ner i väskan. När jag hittar något fint och inspirerande. Kan inte hjälpa det, det bara händer. Jag är dessutom skicklig. Kan ljudlöst och obemärkt rycka ut en sida samtidigt som jag ser uttråkat oskyldig ut. En konst som måste övas upp.

Till mitt försvar vill jag lägga till att jag aldrig river ur nya tidningar. Ett senaste nummer är heligt och vill såklart läsas av andra. Men äldre nummer, ack ack. Nedan, dagens skörd från bvc. Observera det lilla skrinet jag suktar efter, inringat med rött!

Rimstuga

Samma sak som förra gången jag var mammaledig. Jag börjar prata på rim. Främst med dottern. Ibland med sonen. Men till min fasa ibland även med vuxna människor. Innan jag hinner tänka att nej man rimpratar inte med folk över 5. Helst.

Exempel:
God morgon Tilde min lilla vilde.
Hej Carl pedal (jag vet, men nöden har ingen lag)
Tjena pappa (maken alltså), idag tänker jag bara slappa.

När som helst kan jag börja applicera detta på bloggen. Beware.

Det ska börjas i tid

Ja jösses, men nu är vi iallafall uppe allihopa och dricker kaffe och åker till dagis och jobb. Tallyho!

tisdag, april 15

Dirty cooking

Är det bara jag som tycker att Nigella ser extremt naughty ut när hon lagar mat? Om om hon tänker ja ja ni tror att jag bara lagar mat men i själva verket tänker jag jättemycket på sex hela tiden!

Öh... varför jag tittar på ett matlagningsprogram? Ingen aning!

Mads prasslar också

Milda matilda! Mads drog just av sig skjortan och påbörjade ett vänsterprassel i Mordkommissionen. Och håret blev så där ruffsigt, ni vet. Eh... :*)

Det är skillnad mot mitt oskyldiga prassel det!

Dåndimpar

Kontanter är inte min grej. Jag är en korttjej. Lyckas aldrig behålla kontanter, dom bara glider ur fingrarna på mig. Oförklarligt kanske, men sant. Och jag blir alltid lika förvånad och störd när det inte går att betala med kort. Hallå? 2008? Moderna tider?

Igår eftermiddag när jag hämtade sonen gick det upp för mig att mitt kaffebehov var långt ifrån fyllt. Vi gick alltså till det lilla fiket och slog oss ner. Tog dom kort? Nix pix. Hade jag kontanter? Bor påven i Säffle? Nej han är ju i USA. Nu är dom rara och låter mig handla på krita. Men jisses, ett café som inte tar kort.

Idag gick jag dit och betalade min skuld. 44 riksdaler. Jag är fri jag har sonat.

Profil Linda K

Jag utvecklar lite. Jag ska alltså gästblogga på Maria Nova, på obestämd framtid. Så länge det är kul, och förutsatt att andra tycker det är kul såklart. Så jag är en av deras profiler nu. Bland dessa finns även Linda Skugge (oii oii) och Fotbollsfrun. Jättekul, känner mig lite som en kändis!

Linda K:s vänsterprassel fokuserar jag på vad en mammaledig fyller sina dagar med. Det vill säga skor och kläder! ;D Och här på Linda K, ja här är jag som jag alltid är. Snälldum mot Engla, säger negerboll och talar mig varm för cykelhjälmen.

Hon är så söt när hon sover

Det ligger en bebis på min mage och sover djupt. Hoprullad och varm. Mysigare blir det nog inte.

Får jag be om största möjliga tyyystnad

Fantastiskt! Jag gör det jag velat göra HUR. LÄNGE. SOM. HELST.

Gratulationer placers vänlig i kommentarsrutan.

Vänsterprasslar

Japp. Jag började så smått i helgen, och jag tänker fortsätta. Med Linda K:s vänsterprassel. Såklart fortsätter jag och bloggar som vanligt här. Men prasslar som sagt så och då hos Maria Nova.

Titta gärna förbi, jag tjänar på det ;D

Angående dagens

Little miss sunshine? That´s my middle name, don´t wear it out.

Not. Inte. Mondjö. Halleluja.

Den hänger där...

...och väntar på bättre tider.


Sjukstuga

Känner du dig krasslig? Lite hängig och slö? Välkommen hem till mig! Jag bjuder på:

  • en förkyld och halsontig bonusson
  • en semisjuk och hostig son
  • en alldeles egen feberknäpp under natten som nu ersatts av huvudvärk
  • en friskt hojtande dotter

måndag, april 14

För Engla


Min charmör

Jag får så fina komplimanger av sonen. Idag sa han om min House of Holland-tisha:

- Vilken fin tröja du har idag, mamma. Den är söt och lite plastig.

Tid

Den försvinner, min tid. En timme räcker max en kvart. Har jag tänkt komma iväg någonstans, säg klockan 12, är det alltså lika bra att börja försöka lämna huset strax efter 11. En dag är över innan jag fattar någonting. Har vad jag tycker rimliga ambitioner, men oj vad svårt att hinna. Dotter med magont som har svårt att komma till ro och bara vill bli buren gör ingenting smidigare. På kvällen är man helt förbi. Men på något sätt vaknar man ändå piggelin morgonen därpå. Vilken tur :)

F´låt

För länge länge sen fick jag en förfrågan från VeckoRevyn om jag ville vara med och testa deras nya sajt. Javisst det lät ju kul, så ja tack.

Sen gick det en massa tid, det sköts upp på grund av tekniska problem eller vad det var. Och så plötsligt skulle man testa testa testa och tycka till til till. Då var jag höggravvo och hade kanske inte helt fokus inställt.

Ja, och sen har det inte blivit så mycket testande för min del. Som tack för hjälpen trillar det ändå in VR-nummer till mig. Skäms lite.

Men ändå. En främling.

Ge ondskan på plytet!

Alla skriver fint och gripande om Engla. Särskilt tycker jag om Lindalitens inlägg Jävla ondska. Som hon avslutar med:

...jag vet inget annat sätt att ge ondskan på plytet än att bara leva på. Livlig dag på er!

Så även om det trängs tårar i ögonen då och då tänker jag ge mig ut och leva ordentligt idag jag också. Heja!

:(

Jaha just nu känns det mesta rätt ytligt att blogga om. Väntar ett tag.

Tårar till frukost

Tittar på min dotter och bara gråter. För att det finns människor som är så sjuka att dom berövar barn livet. Tänker på hennes familj och gråter ännu mer.

söndag, april 13

Och till det blonda...

... skulle jag vilja ha den ultimata borsten. Är den verkligen värd pengarna, Mason Pearson-borsten? Jag har tittat på den hur länge som helst, men aldrig fått tillfälle att klämma på den i verkigeheten. Finns ju i små varianter också till rimligare pris, en sån kunde jag tänka mig.

Någon som har en och som tycker något?

På spaning i magasin

Så här blond vill jag vara. Frisyren är också helt ok.



Ja.

Gillar mönstret

Det bidde aldrig något överkast a la Anna O. Behovet la sig lite under min den där sparsamma månaden. Nu fick jag syn på en kudde av samma Anna i senaste Damernas. Det kunde ju vara ett alternativ...

Lindar in det fint va?

Då och då får jag höra att folk drömt om mig. Cool. Jag hoppas jag är snäll i allas drömmar. För jag är en vänlig själ. Nästan jämt. Utom när jag är lite dum. Men till och med då är jag nästan alltid snällt dum. Dum med glimten i ögat. Det får man tåla.

Jag och Mr Jones

Ja. Jag tänker på trenchar. Och när jag gör det tänker jag på Tommy Lee Jones. Varför? Jo, för att i filmen Jagad springer han omkring i en mörk rock och röd halsdujk och är skitläcker. Inte en trench coat således, men en rock. Och det räcker. Det är så snyggt. Så jag drar små paralleller hur snygg jag måste vara flängandes på stan i trench och någon snyggsjal om halsen.

Eller hur eller hur eller hur!?

Bäbas jeans


Dottern har idag förärats ett par Cheap Monday-jeans. Galet söta! Tack söta U, hälsar Tilde.
PS. kolla "slitet" på ena benet, cool!

Ingen rast och ingen ro

Helga vilodagen? Tror inte det. Sitter och funderar ihop en mental inköpslista i huvudet samtidigt som ja ni vet. I eftermiddag trotsar jag regnet och vagnar mig upp till mitt lilla centrum.

Krokar!
Svart linne!

... vilken patetisk lista. Men jo jag ska posta krämer också!

lördag, april 12

Skärmigt?

Men jag måste fråga! Är jag knäpp eller är den här skärmgrejen faktisk rätt söt? Jag har tittat tusentvå gånger på den hos LaRedoute. Den är Christian Lacroix-designad. Nu när jag har erbjudande om 40 procent på valfri vara cirkulerar jag farligt nära med klickfingret.

Hissa eller dissa?


Bilden lånar jag från LaRedoute.