lördag, maj 31

Ekar tomt

Är det bara jag som bloggar ikväll? Känner mig ensam!

UPDATE: Nämen det var ju många här, nu känner jag mig inte ensam längre!

Billigt OCH snyggt

- Ah, Stylein? frågade jag Sara idag när vi träffades och hon hade cool oversized tisha på sig.
- Nä Lindex, svarade Sara.

Jag måste börja omvärdera Lindex!

Kottar

Äntligen fick vi då ändan ur vad gäller gardinstänger! Jag har kikat halvhjärtat i några butiker och på nätet, men det har kommit bebis och sånt emellan. Härom dagen hittade vi dock ett par stänger på blocket. Svenskt Tenn:ingar med fina kottar i ändarna.

Åkte och hämtade dom idag. När maken tillfrisknat åker dom upp.

Polly-lista

Jag träffade mina musketörer Polly, Minna och Sara idag över en smäktande lunch i svalkande skugga. Nu lånar jag förstnämnda dams dagens-lista!

vill ha: bort bilringen.
klädsel: check that dagens outfit out!
smink: mascara, kajal och skugga.
frisyr: hårspänne i luggen, håret bakom öronen.
händelse: bloggdejt.
låt: ja vad kan det vara då... nån jollervariant till dottern kanske.
planer: grilla ikväll.
saknad: farmor, tänker massor på henne.
dummaste: att maken är sjuk.
sjuka: att jag har snutit ut ungefär en hink snor under dagen.
drog: kaffe, värre än så blir det inte.
kram: la familia.
puss: mest sonen.
köp: gardinstänger från Svenskt Tenn.
godis: en mycket liten 72-procentig mörk chokladbit.
humör: gott.

I stora lass. Eller en medium åtminstone

Idag orkar man ju typ bara... äta glass!

Bäste bror

Min lillebror fyller år idag. Lille fast åtminstone 10-15 cm längre än jag.

Grattis kära bror, ha en strålande dag!

Klokt vid frukostbordet

Vi kom just fram till att Iraks premiärminister låter som en sushi-bit.

- Och så två bitar Nuri Al-Maliki, tack.

fredag, maj 30

Gla e ja

Ni vet den där boken jag obsessade om? Jag fick den skickad från förlaget idag. Och så här tycker jag!

Käraste

Min allra finaste farmor ligger på sjukhus. Hon är gammal och trivs inte där. Men blir nog kvar ett litet tag. Oroar mig för henne. Nästa vecka ska jag och barnen hälsa på. Man får inte ha blommor med sig, så vi tar väl bara med oss själva. Och barnteckningar!

Kram, farmor.

Burn baby burn

Efter två timmar på badet känner jag mig rätt prickig. Jag lever verkligen det ljuva livet just nu. Och i nya klänningen känner jag mig som en riktig 50-talsböna!

Ajabaja mamma

Tur att jag har sonen med som övervakare. Idag när vi hade köpt försenad födelsedagspresent till honom för pengar från gammelfarmor pep jag bara snabbt och lätt förbi H&M i Gallerian. Det har blivit så fint där sen dom gjorde om. Plockade på en blus, varpå sonen säger:

- Ajabaja mamma, du ska inte ha någonting.
- Eh nä.. just det.

Men sen hittade jag en svartvit sjal. Och efter att ha bönat och bett fick jag den. Eftersom sonen också fått något idag. Rättvist.

Åldersspekulerar

Det ska faktiskt bli rätt mysigt att bli tant. För visst tänker ni tanta med mig på ålderns höst?

torsdag, maj 29

Midnatt råder (snart)

Vi bytte måndag mot fredag, så i morgon är det mysiga fredag som gäller. Kan bli sovmorgon alltså, om dottern vill och arslet håller. Därför sitter jag här och bloggar skamlöst klockan närmare halvtolv. Mama´s gone wild!

Dopp med plopp

Igår tog sonen premiärdoppet i utomhusbassängen. Till knäna, det vill säga. Det är fortfarande rysligt kallt. Hoppas verkligen det har värmts upp tills simskolan börjar om två veckor!

Som sonen brukar säga: hutter och burr!

...innan drömmen kommer med John Blund

Dottern somnar bäst med en hand på magen, som hon gärna håller i också.

Tänk att hennes lilla hand kommer att bli lika stor som mammas en dag.

Jag är inte man

När det är sånt här väder önskar jag mig en liten smidig bärbar dator med intörnett. För man jag vill ju mest ut. Samtidigt som man jag är bloggberoende och hela tiden ser saker jag vill förmedla.

Men jag har min lilla anteckningsbok som jag skriver ner obegripligheter i. Annars glöms det. Synd och skam på en så skarp hjärna :P

Vad har vi det bra

Jag läser inte lika ofta nu för tiden, men jag läser. Mina döttrars systrar. Är inte klar med den än men jag kan inte hålla mig. För den är riktigt bra. Tokläser när jag får tillfälle, vilket oftast är i t-banan. Ibland vill jag fortsätta en station eller två, bara för att. Hemsk, rörande, sorglig och ljuv. En bok jag rekommenderar!

Lek och plask

Den som skruvar på vattnet i slangen trots att munstycket inte sitter ordentligt i slangvindan blir ganska blöt. Vilket ju kan vara svalkande.

*räcker ut tungan*

Na-na-na-na-naaa-na! Nu har jag skrivit på min andra blogg igen, och om ni vill läsa måste ni klicka. Na-na-na-na-naaa-na!

Vi drar till Malmö

...hear me when I come... Närå, bara till Södermalm, men en bit på väg, eller hur! Får alltid den där sången i huvudet, hatkärlek.

Jeanskjol på. Böj mig inte för långt fram, tack. Kan du kolla det, Minna?

onsdag, maj 28

Soliga dagar

Kommer det att bli värmebölja i morgon, och är det i så fall för varmt att ha jeans? Följdfråga: vad gör den som fortfarande inte kommer i sina shorts?

POP + 10-gruppen = sant

Härom dagen var jag på pressfrukost på Rum för barn på Kulturhuset i Stockholm. Tilde fick hänga med, hon stannar inte gärna hemma själv ;)

Rum för barn är stans coolaste ställe för ungar. Gå dit om ni inte har gjort det än. Runt runt på plats rusade små modeller med Polarn o Pyrets + 10-gruppens kollektionsplagg på. Jag fastnade särskilt för det grönvita mönstret. Kanske eftersom bibliotekarien i mig fastnade för storyn bakom. Att det ser ut som bokhyllor fulla med böcker. Mmmm. De rödvita och det svartvita tygerna var också fina. Trots att det är rätt "vilda" mönster passar dom jättebra att mixa. En bokhylletröja och ett par bär-slångkalsoner blir apcool!

Inte omöjligt att jag klär ungarna i
Kinji, Treviso och Zibidie i höst.

PS. Frukosten var mumma. Dottern skötte sig utomordentligt. Och mamma fick en tygpåse.

Precis samma sak kan du läsa här!

Pardon my French

Ibland vill jag bara svära högt!

Spännande tolkning

Skrattar så jag skakar när jag ligger på sängen med dottern och ammar och hör sonen sjunga i rummet intill:

...och jag har bruna fräknar och prickigt sommarskinn.... prickigt sommarskinn... prickigt skinn... och jag vill hälsa på dom som har ett prickigt skinn!

Rush

Dottern somnar ute i vagnen och jag får värsta rycket. Vet inte huur mycket jag försöker hinna med. Vill göra allt, helst samtidigt. Hänga tvätt, plocka upp en ren tvätt, blogga, måla naglarna, städa upp, paketera en bloppad kavaj, planera lunchdater, sitta i solen, läsa tidningen, äta lunch, plocka ur diskmaskinen, se Mordkommi..

Vakna nu, Tilde, så mamma lugnar ner sig.

Mission accomplished!

Jag kom, jag sökte, jag lackade!

Ser man på

En liten sommarförkylning, så otippat. Ändå tycker jag att jag är rätt försiktigt klädd. Skit samma, idag tar jag minikjol.

tisdag, maj 27

Morgondagens mission

Detta måste vara mitt sommarlack! Intensiv spaning kommer att äga rum i morgon i mitt lilla centrum.

Terapi

Skönt för dottern och terapi för mig. Ni ser väl insekten? Jag gillar inte bi. Jag avskyr geting. Jag är rädd för humla. Vad det nu än är som sitter på solhatten så måste jag stå ut.

Anledningen till att jag köpte den var att den var enfärgad. Och vit. Vilket är sällsynt i dessa dagar av hysteriska mönster och texter.

Så... Hej humla! Tja geting! Goddagens bi!





Cool som en swimmingpool


Är jag i mina Le Specs. Fynda ett par själva, det är en order!

Det var droppen

He he, jag har aldrig förstått Lindseys storhet. Ingen vidare skådis, ser inte heller särskilt kul ut. Konstant rehab-besökare. Kul tjej. Nu lanserar hon ett eget leggingsmärke (!) och jag kan inte annat än tycka ännu sämre om henne.

Nu: ut!

En dag som gjord för slapparpicknick vid lekplatsen, eller hur!? Jag har köpt nya Damernas och ämnar softa järnet.

Sköt om din väska

Man kan göra som Engla och köpa en skötväska från Burberry. Som väl inte är så spännande. Eller så kan man vara cool och använda sina vanliga värror till sånt som hör bebis till. För då kan det ju också vara befogat att behöva en ny väska, som kan användas när bebis växer upp.

Jag är cool jag.

Jag åldras

Så här tycker jag om tonåringar idag:
  • Dom skriker när dom pratar. Så när dom ämnar skrika blir det gallskrik.
  • Alla klär sig likadant och nästan lite till.
  • Dom fattar inte när dom står ivägen, och när man fint påpekar det säger dom bröl och hasar undan.

måndag, maj 26

Som en ängel

Från allas vår Sofia till dottern. Bedårande!

When I´m 64

Då och då slutar bloggare man följt länge blogga. Det känns alltid trist, som att bli lämnad litegrann. Och så tänker man Men jag då? Ska jag fortsätta för alltid och alltid? Ja jag tror faktiskt det. För att det är så fruktansvärt kul. För att jag gör en massa nya roliga bekantskaper. För att jag är beroende.

Tänk när det står i min header: Linda K - en 98-årings liv och lustar.

Sällis?

Vad är det förskillnad på POOP och POP? Det ena är brunt och det andra är randigt!

Någon annan som ska på pressfrukost i morgon?

Krymp, bröst, krymp

Inte nog med att Acneblusen inte går igen i ärmarna, den glipar i knäppningen också. Precis under mjölkbehållarna. Jagämnar sy dit en liten tryckknapp på insidan. Känns inte så hot att visa magen när man är påklädd. Tycker jag.

Men! Nu ska jag sluta berätta om min kropp. Lovar. I allafall på ett tag. Kanske ni vill veta mer om mina vader i morgon?

Jag har en liten vän

Nästan alltid när jag ska skriva om vänner får jag impulsen att inleda med Peter Lemarcs Vänta dig mirakel. Den går ju så fint: Jag har en liten vän. Men sen fortsätter den som väntar på mej i sin säng, snart ligger jag brevid. Och där känner jag att vänskapsgränsen passerats och övergått i något annat. Jag älskar mina kompisar, men inte riktigt så.

Hur som. Jag har en liten vän. En bloggläsare som finns i Paraguay. Som skickar så fina och kul saker till mig och mina barn. Från andra sidan jorden liksom, det är så himla kul. Nu ska jag tänka till och skicka något roligt tillbaka.

Tänka tänka...

Fett gemensamt

Det skänker viss tröst när man på mammagruppen sitter mitt bland ammande mammor och skymtar den där degiga bilringen på samtliga. En slags lokal tjockisgemenskap. Vi som inte har plagg med hög midja-gruppen.

Glömde väga mig i morse. Det får bli i morgon det.

Ge good, little one

Jag kan inte låta bli att vara un pö nervös inför dagens mammagruppsmöte. Tänk om hon är lika förbannad den här gången, min allra käraste dotter? En gång är ingen gång, två gånger...

Jag har klätt henne sött i vit blus för att blidka bebisgudarna. Håll tummarna för sött gurgel istället för ilsket yl!

söndag, maj 25

Procenten!

Har ni sett erbjudandet i senaste Elle? Sannerligen säger jag eder: Le Specs!

Kul en söndagkväll

Säg rabarber på engelska, säger jag och fnissar redan innan han öppnat munnen.
Roobörb... säger maken.
Nää, mer roobarb väl? säger jag.
Roobörb... roobarb... provar maken.

Vi säger det massor av gånger och fnissar. Det låter finare på svenska.

Vive la France

Vad skönt det hade varit om Frankrikes flummiga bidrag hade vunnit igår. En John Lennon som glider in på scen med golfbil och sen mumlmelsjunger obegripligt på franska och engelska. En doakör med lösmuschar som verligen doar. Det är det bidraget jag minns bäst från igår. Och nej, jag var inte full.

Translation: volevo?

Bloggarens fasa

Iiiiiii! Jag befarar datorhaveri. Konstiga streck dyker upp och försvinner igen på skärmen. Vad göra?

Mamma Linda

Jag fick något riktigt fint i morse. Han kan, min man.

Yo mama!


Grattis alla mammor på Mors Dag!

Se till att bli lite bortskämda och kramade hela dagen. Här kommer en kram från Linda K och den varar ända fram till kvällen!

lördag, maj 24

Kvällen är en schlager

Så sitter vi här framför tv:n ändå. Betvivlar att jag kommer att härda ut till tolv. Den stora behållningen är som vanligt Kristian Luuk som kommenterar syrligt och underhållande.

Herregud. Bosnia&Herzegovina är mer än lovligt konstiga. Det läskiga är att publiken jublar.

Helt såld

Min nya frisör har en tvätta-håret-stol som masserar!

Jag citerar maken

"Du är en bra hustru men århundradets mest katastrofala kock."

För jag glömde göra riset gult och förbereda tzatzikin :(

Lite som Marimekko

Dottern får komplimanger från alla håll för dagens outfit. Inhandlad på Åhlens. Grön och skön!

Gumnuts

Vintage tooled tan brown leather belt.
Has pictures of kangaroos, gumnuts (!) and toadstools.
Gold toned metal buckle.
Is made from a firm leather.
EXCELLENT condition with just faint marks.
Fit 69 - 99 cms waist.
3 cms wide.

Have more fun

Kort och blond e ja ida!

Sju saker till

Mera Metroläsning. Detta vill mammor ha i morgon på Mors Dag? Ja och nej.
  1. Frukost på sängen. Nä. Tycker faktiskt inte det är någon höjdare, blir bara smuligt. Och omöjligt med två ungar!
  2. Teckningar från barnen. Gärna :)
  3. Överaskningsmiddag. Jo ja, men det får jag ju varje helg eftersom maken är fena i köket.
  4. Nedfällda toalocka. Skämtar dom?
  5. Bio till SATC-filmen. Ja tack.
  6. Hjälp i hemmet. Jag blir nervös av att tänka mig någon annan städandes (rotandes) hemma, så nej tack.
  7. Egen tid. Helt ok!

Puckade nollåttor

Jag är ju vän av ordning när det gäller hjälm. Retade gallfeber på en läsare när jag någon gång idiotförklarade folk som cyklar utan. Idag listar Metro sju skäl till att Stockholmarna inte vill sätta på sig cykelhjälm. Sju puckade skäl:
  1. Den är besvärlig att bära med sig.
  2. Den är för obekväm.
  3. Man tycker sig cykla så bra att hjälm inte behövs.
  4. Den är för ful.
  5. Den förstör frihetskänslan.
  6. Den förstör frisyren.
  7. Den är för dyr.

Hallå?

Jag misstänker att min far trycker på No istället för på Yes ibland när han svarar i mobilen. Om så inte var fallet skulle jag nå fram till honom mycket oftare.

fredag, maj 23

Vilket kar

Nu pratar vi golvkakel, dörrar och väggfärg här hemma. Till utbyggnaden. Och badkar. Det efterlängtade. Maken ska nödvändigtvis ha bubbel i. Jag går med på det om det inte blir ett sånt där vulgo. Det kan få bubbla men det ska inte synas några stora knappar och hål. Typ.

Jag har sett ett galet fint. Stilrent, enkelt med rundade hörn. Och så har vi tittat på ett till. Billigare. Fult, i jämförelse med det fina. Och 6000 kronor billigare...

Jag tror man blir renare i det dyrare...

Den räcker länge

Dottern fick en glasstrut idag. Mums!

Eureka!

Jag kom på ett nytt beroende jag har!

... så nu kan världen andas ut. Och ibland känner jag mig som Carrie i SATC när hon skrivit om pommes frites i brist på annat.

Klipp mig så här

Hur många inspirationsbilder kan man egentligen ta med sig till sin nya frisör utan att framstå som... lite konstig?

Jag har kommit fram till att jag skulle vilja vara en mix av Michelle Williams och Kirsten Dunst (ständigt denna Kirsten). Hårmässigt alltså. Och väldigt väldigt blond.

Jobbe?

Det ska föreställa gotländska i rubriken. Varför vet jag inte, fick bara en ö-influens.

Jag blev snudd på jobbsugen idag. För det är ju kul. Och en ny kollega som jag inte får jobba med förran i vår. Å andra sidan älskar jag jobbet här hemma också!

Göra en Carina?

Jag är så galet ful i håret nu att jag mest känner för att gapskratta och gotta mig i min nedgångenhet. Carinas alternativ känns som en möjlig lösning. Fast hon ser ju fab ut skallig också, inte så säker på att jag skulle göra det.

Å andra sidan har jag ju tid hos frissan i morgon, och så länge kan jag nog hålla mig.

Ska bara...

... jobba några timmar idag. Salve!

torsdag, maj 22

5

Sandra förbarmade sig över mig och utmanade, så jag slapp knycka!

5 saker på min “Att göra lista” idag ( imorgon fredag får det bli):
1. Få sonen till dagis
2. Vara med på anställningsintervjuer
3. Dricka ett glas vin
4. Blogga
5. Gå in mina beige Vagabonder, om det inte regnar

5 dåliga egenskaper: trött, dålig karaktär ibland, glömsk nu för tiden, kort stubin hemma, tidsoptimist

5 platser där jag bott:
1. Hemma hos pappa
2. Hemma hos mamma
3. Karlstad
4. Borås
5. Solna

5 jobb som jag haft:
1. Städerska
2. Hamburgergrillerska
3. Bibliotekarie
4. Informationsarkitekt
5. intranätansvarig


Jag utmanar alla och en var!

Mexikoblusen

Det braiga med såna här "mexican embrodied blouses" är att dom är väldigt enkelt sydda. Det spelar ingen roll om man budar hem en som är lite för stor för den är så lätt att sy in. En söm på varje sida bara. Gjorde det med min som kom idag. Voala!

Jag vill inte prata om det

Men hennes alter ego kan meddela att hon inte orkade längre utan köpte ett par mörkgröna solglas på H&M. Dom hängde på reastället och kostade halva priset. Håna henne inte. Hon känner sig cool i dom.

... jomen ja

Tjata tjata tjaaata. Ursäkta, men jag mal hur mycket jag vill här.

Tittade på s.o.l.g.l.a.s.ö.g.o.n. på Massimo Dutti idag. Skitsnygga. Men jag har bestämt, nä det har mitt jobb och Försäkringskassan gjort förresten, att inte lägga en tusenlapp på solskydd. Så jag vågade inte ens be att få prova, då hade jag säkerligen gått därifrån med ett par.

När jag tänker efter är jag förresten en kass solglasögonbärare. Orkar sällan pilla in linser, det blir glasögon för det mesta. Och då får jag vara utan. Fast mina Gina Tricoter har jag ju solskydd till. Som jag redan repat, skit.

Vet ni, jag tror jag har snöat in en aning...

Får man ta andras?

Lunchade med en kär vän som hade apcoola Paul Smith Frank-solisar. Men jag kunde ju inte gärna ta hans. Eller, skulle jag ha gjort det? ;)

Paul & Friends

Dom är stora på fel sätt. Tycker jag. Dom tar över mitt ansikte. Möjligen ok på playan, men inte annars. Som sagt, jakten går vidare...

Förresten...

... vad säger man?

Ja inte vet jag vad jag ska kalla det här inlägget

Se där, solskensdag ahead. Undrar om jag kommer att avlida i min cashmeretröja? Å andra sidan är jag lite mjölkstockningsfeg. Bättre lite för varm än lite för kall.

Förresten svettas jag mest från håret. Det är helt otroligt, skicka mig på en vagnpromenad en halvtimme och jag är helt uppfuktad i kalufsen. Och det är då som det stora självfallet rullar in. Plattång - släng dig i väggen, you cannot beat this sucker!

Ja herregud, tur att jag ska till frissan på lördag. Jag säger som Carrie: I´m taking a lööver.

onsdag, maj 21

Ska det va så svårt

Kan ingen bara kasta ett par solglasögon på mig? Med kraft, så att dom fastnar.

Jag provade till förbannelse idag. Dom är för stora, för smala, för robocop-aktiga, fel färg, har konstiga skalmar. Till slut blev jag tokig och gick därifrån tomhänt.

Igår på Grandpa testade jag några bågar av märket Le Specs. Lite retro sådär. Gillade dom men det fanns inga som var riktigt jag.

Jakten går vidare...
För stora? För fluga?

Upp till bevis

Den mammalediga vilar icke. Hon testar, mot alla odds.

In på Lindex. Mycket riktigt, där låg the tunika, inte ens upphängd utan slarvigt slängd i en hög på ett bord. In i provhytt. Jomen den skulle väl funka. Söt med ärmarna sådär geisha-aktigt. Men faktum kvarstår. Det är Lindex, den kommer att bäras av var och varannan Svensson. Och jag är ju så j**la unik så jag klarar inte av sånt ;)


That´s the way aha aha I like it

Jag ämnar porra lite framöver...

Ska bara

Måste hålla mig hemma på förmiddagen idag. Kanske inte så tokigt, behöver få en del sånt-där-som-ligger-och-skräpar gjort. Men just nu ligger det en liten fröken och skräpar på mig, så nu myser jag bara.

Sen får jag ge mig ut och kraft-gå. Kommer i mina baggy Filippa K-jeans nu, men jag föredrar att inte kalla dom baggy än...

We will we will rock you


tisdag, maj 20

Franska kopplingar billigt

FRENCH CONNECTION har extra utförsäljning av det som är kvar av vårens och sommarens kollektionsprover. 50% rabatt på tidigare utföräsljningspriser.

Dam & Herrkläder
Bikinis & Badshorts
Väskor & Accessoarer

Måndag 26 maj kl 11.00-19.00
Tisdag 27 maj kl 11.00-19.00

Tomtebogatan 4
Tunnelbana S:t Eriksplan, uppgång Torsgatan

OBS! Endast kontant betalning.

Ska jag vårda dig?

Hittade Typealyzer via Solrosfrön. Jag är tydligen en Vårdare:

Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.

De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv. De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken.

Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor. Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont. Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?".

Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem.

Vårda vårda vårda... säger man ordet flera gånger låter det till slut jättekonstigt.

Odd Polly

Hi hi, jag diggar Pollys nya header!

Jag känner mig

Den här blusen ser fräsch och snygg ut på modellen som man ser lite varstans nu för tiden. Den ser till och med finfin ut på Lindex onlineshop. Men jag vet nästan säkert att om jag kliver in i butiken och går fram till stället där den hänger så kommer jag att bli besviken. För där kommer den inte att se likadan ut. Den kommer att vara lite skrynklig, och inte alls så där oohh-vinden-blåser-genom-mig-fluffig. Dessutom kommer väl halva Sverige gå runt med den i sommar.

Så jag hoppar nog. Men ändå. En. Främling.

Transalation: Strangers in the night exchanging glances. Wondring in the night. What were the chances we´d be sharing love. Before the night was through.

Varför inte light?

Så fort jag nämner lightsaft eller annan lättprodukt får jag bannor. Inte alls bra, inte nyttigt utan tvärtom. Men hur då? Jag kan för mitt liv inte gå tillbaka till vanlig läsk, smakar s.k.i.t. ju.

Jag äter lättyoughurt.
Jag väljer den lightaste creme fraichen.
Jag äter lightchips!

Förklara, är det så farligt?

Samtidigt undrar jag, när det står 33 procent less fat på en lightprodukt, less än vad?

Frid

Maken jobbar hemma helt försjunken i datorn.
Sonen spelar tv-spel och hoppar upp och ner samtidigt som han kör.
Dottern sover i stora sängen och torrsnuttar sådär ljuvligt.
Jag bloggar.

Frid och fröjd.

Mors Dag - check!

Hur är det man säger... Själv är bäste dräng?

Live på Mint&Vintage

Dottern tyckte sådär om Mint&Vintage. Jag tyckte butiken var alldeles alldeles alldeles underbar. Skulle kunnat tillbringa timmar där. Underbara plagg och pinaler, fullkomlig hemtrevnadskänsla. Jag skulle vilja jobba där!

Så jag blev besviken när Tilde vrålade så att vi till slut måste gå. Hann prova en söt klänning iallafall (som jag såg stor ut i) och hälsa på trevliga M&V-Anna.

Nästa gång kommer jag utan barn!

Ho-hooo-ho-ho

Åhå! Den här gamla godingen åker minsann påi dag. Ser ni en stor duvblå duva på stan är det jag!

Skrynklig men fin

Finfint broderi på min nya Acne-tröja, eller hur? Handgjort minsann. Men inte av mig. Överflödig information...

måndag, maj 19

Dottern tjatar

- Jag vill träffa Jack jag vill träffa Jack jag vill träffa Jack jag VILL träffa Jack!
- Ja ja, lugn. I morgon får du träffa honom!

Hejdå fetma

Ett halvt kilo. Hur mycket är det? Som ett litet paket smör, eller? Jag hoppas det satt på höfterna.

Jobbigt i längden

Sonen ligger på mattan i hallen och är uttråkad.

- Mamma vad ska jag göööra?
- Jag vet inte, du får hitta på nåt.
- Jag kan väl inte ligga här hela livet heller...

Nej det får vi verkligen hoppas!

Så här var det ju

- Askungen går nog inte på bal.
- Va? Inte det?- Vad vad det du sa?
- Ni ska få se. Dom fixar det nog, med jobb, jobb och jobb. Hon får aldrig sin klänning klar.
- Öh, öh... stakars Askungen.
- Hej, vi ska sy den!

Vi ska sy och vi ska klippa
vi ska göra´t, ska vi tippa.
För den stora galakvällen
så ska vi sy modellen
Vi syr och släpper i den och ett skärp av siden
och Askungen på bal bland gästerna i hundratal
den vackra flickan blir i slottets stora sal.

Sätt igång nu, skynda, ila vi har inte tid att vila
klänningen den ska vi klara, ja, vänta lite bara.
- Ja, jag klipper till med saxen.
- Och jag kan sy och tråckla.
- Låt flickorna sy till den, du ska skaffa smycken.

Och den vackraste hon blir på hela kvällen.
Ja, den vackraste hon blir på hela kvällen.

En dröm ger åt tanken vingar,
den blir verklig då
I drömmen du allt betvingar
och allt du vill ha kan du få.
Och om du på lyckan väntar
så kan du finna den en gång.
Fast om ditt hjärta kanske gråter
så kommer drömmen åter.
Och kärleken vaknar en gång
med en sång.

Veckans projekt

Jag har mina Elle i tidskriftssamlare på nedre våningen i arbetsrummet, eller som jag föredrar att kalla det: biblioteket (mmm). I och med vår husutbyggnad (apropå det, var är aaarbetarna egentligen?) kommer en del av den väggfasta bokhyllan få ge vika för en ny dörröppning. Lika med platsbrist för böckerna.

Om jag flyttar upp mina Elle på övervånging frigörs det en del yta. Måste först bara rensa så att dom får plats. Inte behöver man spara flera år gamla Vogue och dylikt. Nej, Elle och Elle Interiör är de enda som består här hemma.

Till verket!

Raring

Och den vackraste hon blir i hela slottet... går den så? På slottet? Hela landet? Hela balen?

Skit i det nu. Söt blir jag i fin krage från... säg det nu i kör ett två tre... See by Chloé!

Gyllne


Morgonrock, kaffe och bärbar dator i soffan tillsammans med tv-tittande son (när det blir spöken och sånt är det bäst att mamma är i samma rum) och dotter som somnat i babysittern. Solsken ute. Sitter och funderar på vad jag ska ha på mig. Helt ok morgon.

PS. Jag vann budgivningen!

söndag, maj 18

Funkar

Titta, det här ser ju inte tokigt ut alls. Med korgen. Tack Tusset för bilden!

Vad gör dom i USA efter klockan tre?

Äh, strunt i den konstiga rubriken. Vad jag försöker säga är att. Ja vad försöker jag säga egentligen?

Jomen så här. När man budar på eBay går tiden för budgivningen ofta ut helt knäppa tider, oftast mitt i natten. För oss i Sverige alltså. Jag är med i en budgivning som avslutas klockan fyra i morgonbitti. Det är inte så att jag med spänning stannar uppe till dess, eller ens ställer klockan och kliver upp för att invänta slutet.

Nä. Man får helt enkelt se när man klivit upp dagen därpå. Där har dom ett visst försprång, amerikanerna. Lucky bastards.

En helt vanlig söndagkväll

Plötsligt, helt utan förvarning, kom Spindelmannen flygandes in i vardagsrummet.

Jag undrar så

Är det någon som tittar på Andra avenyn, eller är det en sån där serie som bara går och går men aldrig kommer till dörren?

Brill-blogg

Kolla, kul blogg för oss glasögonormar! Och för andra också för den delen.

Snälla Åsa, vad ska jag köpa för solglajor? Behöver inte vara snordyra. Gärna den här looken!

Hipp som happ

Jag har glömt en massa hur det var när sonen var bebis. Vad han gjorde vid vilken ålder och sånt. Nu undrar jag, när börjar det bli någon slags rutin på sovtiderna? Dottern kan vara vaken nästan en hel förmiddag med bara minisovstunder innan hon till slut däckar. Nästa dag sover hon hela förmiddagen. Jag vill minnas att det fanns ett sovmönster hos sonen, men det kanske kom när han var lite äldre?

Rackarns små liv.

Snopet

Jag hittade en fin tröja på blocket och kontaktade säljaren igår kväll. Har inte fått något svar och nu när jag tittade efter tröjan var den borttagen. Var den redan såld och hade hon glömt att plocka bort annonsen? Men det fanns ju flera plagg med på bilden. Och om den redan var såld kunde hon väl meddela det?

Surt.

Tipsigt?

Jag älskar den här cykelkorgen. Men jag cyklar fasligt lite nu för tiden. Så vad göra med den? Jag vill ha den framme, och gärna till något. Men kommer inte på vad. Tips mottages tacksamt!

Här eller här!

Gräsliga mamman

Ibland kan jag inte vara underbara mamman som skrattar och skojar bort allting. Ibland när det ballar ur alldeles blir jag elaka mamman. Som tar hårt i armen på den skrikande och storgråtande sonen och säger NU RÄCKER DET! Så att folk runt omkring tittar och säkert tycker att jag är fruktansvärd. Men mammor har också en gräns för vad dom orkar med.

Phu.

Men sicket väääder

Vaf*n, ge mig brittsommar och indianer och hela köret,bara inte sånt här kallt pissväder. Jag fördömer regn och fem grader. Jag kräver minst 15 och klarblå himmel.

Skriv gärna på min lista!

lördag, maj 17

Så hääär stor

Oh. My. Maken kom just kånkande genom rummet på vad jag först trodde var en stor resväska. Men det var den nya datorn.

Den storleken har vi aldrig diskuterat.

V:et framträder

Sonen är sprillans nysnaggad, och kolla in hans v! Nu syns det lika bra på båda två.

Är det bara jag...

... som klipper ut texter ur tidningar till och från?

Utsläppt

Ahhhh jag köpte nånting grått!

Drömkväll

Vad hände? Vi hade ju en nästan helt normal vuxenkväll igår, maken och jag. Alla barn utom dottern utflugna, och hon var på strålande humör under middagen. Så vi kunde prata med varann! Utan att bli avbrutna eller behöva överrösta eller tjata om att äta upp och tvätta händerna. Ett glas vitt vin till det, katjing!

La dottern i egen säng för första gången när hon somnat för natten. Inga barn i vår säng! Så vi... :*)

Jag är tokpigg. Ta mig till outleten innan jag exploderar!

fredag, maj 16

Kal

Vill du också ha Tildes frisyr? Gnugga gnugga gnugga!

Alrot

Det kom igår, mitt alrotskrin. Det är ganska slitet och nött, och alldeles underbart fint. Tycker det är fantastiskt att det är flera hundra år gammalt. Jag ska fylla det med fotografier, såna jag tycker särskilt mycket om.


Gjorde visst en copycat idag

Jag har visat den här bilden så många gånger att jag inte vågar en gång till. Visar den på Vänsterprasslet istället.

För sju veckor sen...

Just ja, skulle ju skriva om den. Förlossningen. Herregud, den känns fortfarande obehagligt nära. Fast bakom såklart, vilken himla tur. Om ni fattar... Den får bli i punktform.
  • Lätt obehagliga värkar runt middagstid, såna som jag kunde ta mig genom utan att grimasera.
  • Någon timme senare kunde jag inte låta bli grimaserna.
  • Farmor och farfar fick komma och hämta barnen. Trots att maken envist hävdade att det kanske bara var förvärkar.
  • Aj aj aj. Vid halvtio ringde vi till bb, och vi var välkomna när vi ville.
  • En timme senare var det värkar oftare än en gång i minuten och jag trånade efter allsköns bedövning, så vi åkte iväg.
  • Kom fram strax efter halvelva. Jag attackerade lustgasen omedelbart. Öppen 6-7 cm.
  • Grymtade om ryggbedövning men fick veta att bebisen redan skulle vara ute innan dom hann sätta nån sån. Grymma öde!
  • Prova att skrika och andas in lustgas samtidigt. Det suger.
  • Saknade min ryggbedövning, försökte tänka att det är naturlig smärta, men ja...ni vet...
  • Kramade antagligen maken sönder och samman där i stundens hetta.
  • Sen fattade jag först inte att bebisen kommit ut, fatta förvirrad. Det tog 55 minuter från det att vi kom in.
  • Jäkligt ont efteråt också, mycket värre än första förlossningen. Några stygn blev det också.

Ja det var det hela. Hoppas jag inte avskräcker. Det funkar ju, jag tillhör bara inte den förbluffande skara som tycker barnafödsel är underbart och vill göra det varje dag. Jag har gjort mitt :)

Hoppsan?

På dagis-förskolan sitter det en lapp på dörren:

Hoppsan! Det går visst löss bland barnen. Kolla era bar yada yada yada...

Hoppsan? Som i hoodilary hoodilary hoppsan en sån daaaag? Löss är väl inte hoppsan, dom är ett sattyg! I helgen är det sonen som blir en riktig korthåring. Vi snackar millimeter. Och kallar det sommarfrisyr!

Full rulle

Jag citerar:

...lyx är att bla bla bla... ha en almanacka fylld med trevliga möten... bla bla bla.

Sannerligen, nästa vecka är smällfull med idel trevligheter för min del. Det ska lunchas och det ska umgås. Jag ska till och med vara med på två jobbintervjuer för framtida kollega. Spännande!

OCH. JAG. SKA. TILL. FRISSAN. DET ÄR STORT. SÅ STORT ATT JAG KÄNNER MIG NÖDGAD ATT SKRIVA MED VERSALER.

Tyvärr inte muskler

Jag inser att även armar tjockar på sig under en graviditet. Jag bekänner härmed att jag inte kan knäppa knapparna i ärmarna på min Acne-blus Swank. Jo det går, men då sitter det åt lite obehagligt.

Undran: ni som har likadan blus, är ärmarna ganska trånga eller är det jag som behöver minska en centimeter eller två? Funderar lite på att flytta på knapparna...

Grå mus

Men hur grå är jag på en skala 1-10 nu för tiden. Kollade mina Flickr-foton. Jag är idel grå! Fast det kan ju vara tjusigt också. Grå är en bra färg. Kanske kunde jag variera mig lite mer dock.

Hm, jag tar av mig den grå koftan en stund.

torsdag, maj 15

Klappar mig själv på axeln

I morgon hade jag tänkt gå på en skoutförsäljning. Men nu har jag bestämt mig för att strunta i det. Jag behöver sannerligen inte ett enda par till. Går jag dit är risken överväldigande att jag ändå kommer hem med ett vackert men ack onödigt par pjuck.

Så jag stannar hemma. Stannar hemma stannar hemma stannar hemma... good girl!

I morgon är en annan daaaag...

Hand i hand


I närheten av oss finns den här "bilden" på trottoaren. Ända sen sonen har kunnat prata har han varje gång vi passerar den sagt Där är Carl och morfar! Han säger det fortfarande. Jag tycker det är så gulligt. Har alltid tänkt att jag skulle fota. Så idag gjorde jag det.

Sådan mor sådan dotter

Jamen ska mamma ha en söt broderad blus måste dottern ju också!

Fri!

Ikväll har jag för första gången varit ifrån dottern nästan två timmar. När jag åkte och veckohandlade. Inte ska jag väl skämmas när jag säger att det var jätteskönt? Hon är det bästa som finns, men vad härligt att vara helt själv en stund.

Och fasen vad roligt det var att handla mat igen! Det har jag inte gjort på flera månader. Hade för ont när jag var gravid.

Sen var det såklart härligt att komma hem till lillan. Puss och gos och amning!

I örat

Det är en salig blandning jag har i mp3:n. Man kunde tro att jag är schizofren. Vad jag minns från prommisen:

Kent - Columbus
A camp - and if you want me I´m your country...
Pet Shop Boys - Being booring
Dolly Parton - Nine to five
Lisa Miskovsky - Mary
nån 60-talsdänga som handlar om ungdomar som gifter sig
Cardigans - Erase and rewind
Morrissey - First of the gang to die
George Michael - Star people
Robbie Williams - Come undone
Ted Gärestad - Chapåklack (som det ju stavas...)
Cat Stevens - Morning has broken

... och mera Kent och mera Cardigans och ännu mer.



Dagens hurtbulle

Barnvagn med sovande bebis + mp3-spelare + en dryg timmes promenad = ljuvligt skönt!

Ojdå

Sitter här i godan ro och äter lunch medan dottern slaggar. Råkar kasta ett öga på klockan. Kvart över elva!? WTF! Har jag blivit tant nu också?

Jaha då får det väl bli middag vid fyrasnåret, och sen hopp i säng vid halv åtta.

Från odd till common?

Snart på ett Ica nära dig?

Finns inget dåligt väder

Dagens officiella skodon heter Hunter!

Det är Barnens dag på dagisförskolan i eftermiddag. Halvlyckat väder eftersom det äger rum utomhus. Bara att klä sig därefter. Popcorn och varmkorv i regn, det har sin charm det också!


onsdag, maj 14

Broderi brodera

Jag har spanat efter en söt broderad blus eller tunika. Helst en vit med röda broderier. Helst inte någon från H&M som alla andra har. Kolla den här fina jag hittade på eBay. Gulle!

Nog nu

Härmed bannlyser jag mig själv från mitt lilla centrum för den här veckan. Idag var jag absurd. Hade tänkt promenera innan dagishämtningen, men vädret gjorde att jag traskade runt inomhus istället. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Tills jag riktigt kände hur folk stirrade och tänkte: har jag inte sett henne förut? Jo just ja, för fem minuter sedan. Och för tio minuter sen. Och...jo det var hon som gick förbi för en kvart sen också.

Jag skulle istället vilja till Mint&Vintage´s butik på Sankt Eriksgatan. Fattar inte varför jag aldrig kommer dit. Kan ingen göra mig sällis?

Smart, Linda, smart

I min enfald trodde jag att jag senare skulle komma ihåg att ta med mig de soppåsar jag ställde ut på trappan. Det gjorde jag naturligtvis inte. Ett gäng fåglar tog hand om dom åt mig istället...

Så nu har jag krälat runt och plockat gammal mat och skräp från trappan. Äckelfaktor en miljon. Får väl vara tacksam att fågelfäna inte gav sig på blöjpåsen...

... och ett T

Så, nu har jag båda ungarna om halsen. Och maken också faktiskt.

V?

Håll med, om hon nu skulle visa sig vara en ödla är hon en väldigt gullig sådan!

Tilde jublar

Och mamma är helt till sig. Titta vad underbara Stumpan skickat virkat till dottern. Ett mormorsrutigt täcke! Jag kan redan nu meddela att det kommer att lbi hennes absoluta favorit.

Pussar och kramar från Tilde!


Hur tänkte jag nu?

Tänk om tiden gick så här galenfort på jobbet också. Då skulle det varit midsommar för länge sen!

Liten lär stor

Jaha där fick jag så jag teg. Sonen sa precis till mig vid frukostbordet:

- Mamma det heter förskolan, inte dagis.

tisdag, maj 13

För Burma

Jag har just sms:at AKUT till 72 900. Gör det du också. 50 kronor kan alla undvara!

Vilken kul kis!

Jag älskar Minna för att hon har det här "receptet" i sin receptbok. Nu även jag!

Jimmy Janssons falukorvsmacka

Grilla falukorven och köp alla tillbehör så var och en får ladda sin egen favorit. Ingredienserna köper du på macken eller snabbköpet, glöm inte engångsgrillen.

Skiva upp ½ falukorv och grilla på engångsgrillen. Födela korven på 4 skivor polarkaka och servera med bostongurka, räksallad, rostad lök eller ketchup och senap. Eller alltihop på en gång. Pucko smakar bra till!

Sent lite-av-varje

Här sitter jag och vänsterbloggar. Skriver med vänster hand alltså, medan ja-ni-vet. Jag är hungrig, undrar på vad. Doktor House äter bagel. Det vill jag inte ha. Däremot åt jag en scone(s?) och drack en ljuvlig latte på lättmjölk tillsammans med Johanna idag. Alltid trevligt att fika med en fellow bloggare.

Jag vill ha russin och apelsiner!

Resklar!

Om jag pressar ihop dom lite får jag nog ner båda ungarna i min nya weekendbag!