tisdag, januari 31

Prima, Primus!

Det ringde på dörren ikväll. Jag öppnade.

- Linda?
- That´s my name, don´t wear it out Ja det är jag.
- Får det lov att var en kvällsfika?
- Merci bokooo! Tack så mycket!

Gissa vem som fick en rykande kopp gokaffe och en fralla efter träningen? Från coola termosen Primus Limited Edition. Nu återstår att se om jag kommer att kunna somna ;)

Tack Primus, det var gott!

Jag har min egen metod

När jag känner att jag håller på att dåsa till och absolut inte har varken ork eller lust att kvällsträna - så sätter jag på mig träningskläderna. Ingen återvändo!

Jämna "plågor"

Vad är det frågan om? Avtackningar på löpande band på jobbet. Var och varannan dag. Ständigt och jämt.

Svar: Ja. Jag har ätit tårta nu igen.

Go Smilla

Alltså, blir du inte glad av den här bilden blir du inte glad av nåt.

Minna, jag blev tvungen att låna bilden :)

Lunch som hette duga

Det var banne mig den mest angenäma lunch jag varit med om sen... sen... ja sen Polly och Minna underhöll mig med sina bebisar. Tack finaste Camilla för roligt och alltid lika trevligt sällskap!

Jag tror att jag skrek högt i Camillas butik. Och så köpte jag nästan ett par skor.

Tips för chefer

Tack Johan för dina goda råd och episka tankar kring personalvård.

Apropå

gamla mattor. Man kanske skulle försöka sig på att själv sno ihop en sån här kjol a la Hope? Eftersom den på bilden kostar 16000 kronor...

Småmattor fram!

I helgen när jag var på Svenskt Tenn smygfotade jag lite. Eller, man kanske får? Jag frågade hur som helst inte. Skåda detta: små "äkta" mattor i soffan! Istället för ett fårskinn typ. Med fördel lite snyggt slitna. Fantastiskt!

Modärnt!

Det har hänt grejer sen jag var gravid.

Och nu

Cellprov... jippi....

Fast det är ju bra att kolla!

Dagens outfit


Svart-grå-blå långkofta Dagmar, jeans H&M, svarta pistol boots Acne

måndag, januari 30

Dagens hjärna (tycks vara rosa)

Jag känner mig allmänt hjärn-tom. Vilket väl märks på det patetiska antalet inlägg per dag. Det verkar emellanåt helt öde där inne. Eller kanske tvärtom, överfullt?

Oroväckande stor del av min hjärna ägnar sig just nu åt att tänka på den ultimata grå kavajen. En inte obetydlig del bearbetar den ålder som komma skall. Jobb upptar 8 hjärntimmar om dagen (inklusive fikapaus). Älskade ungarna får ta hur mycket plats som helst. Kärleken också. Boken får alldeles för lite utrymme (den är för tung att frakta med sig). Och så allt allt annat.

Känns det igen?

Meddelande

Vill Maria och hennes fyra barn vara snälla och komma till kundtjänst, Maria och hennes fyra barn till kundtjänst tack. Ett paket LEGO Friends väntar på er. Maria och hennes fyra barn till kundtjänst.

Snart "händer det grejer"

Igår kväll bläddrade jag i blaskor (nerkrupen i nybäddad säng, ah!) och fick bland annat syn på dessa träffande rader i en intervju med Isabella Scorupco. Jag vet inte om hon är visheten själv, men jag står ju på den nya siffrans "brant", så jag suger i mig det mesta...

Dagens outfit

Fyra nyanser av grått?

Grå långärmad top COS, gråsvarta byxor Nowhere, grå kofta Massimo Dutti, svarta klackar med guldtopp Nowhere, halsband Dagmar

söndag, januari 29

Pustar ut

Den där slappingen övergick så småningom i världens mest aktiva dag. Oj vad jag har hunnit med.

Njuter sista söndagen som 30-nånting med ett glass rött minsann.

Dagens outfit

Grå klänning COS, mönstrad sjal/poncho Missoni

Jag KAN slappa, jag är inte rädd

Titta, det funkar ju. Jag kan sitta kvar i pjamas långt in på förmiddagen och göra ingenting. Inga måsten, knappt några borden. Sonen spelar innebandy, maken åker skridskor, dottern stökar på övervåningen, bonussonen sover. Och här sitter jag. Slappandes!

*tyst svordom*

Ni som har den ultimata grå kavajen - krama den och var lyckliga. Den finns nämligen inte att få tag på!

PS. Jag vet ännu inte vilken det är, men hur svårt kan det vara?

PS2: jag misstänker att den sitter på en man...

Vinnare i LEGO Friends-utlottningen

97 tävlande! Gissa om jag har suttit och klippt lappar... Nu har dottern dragit en vinnare i LEGO Friends-utlottningen. Och vinnaren är...


Grattis Maria och alla barnen! Maila er adress till iabloggar snabela gmail punkt com så kommer en låda på posten inom kort.

lördag, januari 28

Påverkad

I morse läste jag artikeln i Svenskan om trenden att minska ner på antalet plagg, att hålla sig till de plagg man verkligen använder.

Så, nu har jag gjort en duktig rensning och lagt ut diverse i bloppisen. Välkomna in!

Hann inte idag heller

I morgon ska jag dra en lego-vinnare, jag lovar!

Dagens outfit


Grå- och blårandig kashmirtröja Custommade, grå jeans H&M, grå luddar EMU, grå sjal Wera

På banan. Den med T.

Nej, jag sover inte alls. Är på väg in till stan för att uträtta. Tror det var sisådär 400 år sen jag var där sist.


fredag, januari 27

Vaken

Ja, jag är fortfarande vaken. Har bestämt mig för att inte sova hela helgen trots allt. Just ni går det alldeles strålande. Med Straw dogs

Ahhh


Ingen botten

Man kunde gissa att jag skulle ha fått nog efter snittarna. Eller, wraps som mina kollegor säger (vilket bättre beskriver storleken). Icke. Nu sitter jag här och ser med ett barns iver fram emot det tårtkalas som äger rum i eftermiddag. Jag vet att att det kommer att finnas prinsesstårta (jag har ett gott öga till vår avdelningssekreterare som beställer tårta. Och så är jag ju hennes chef förstås, så jag borde sannerligen ha del att säga till om i tårtväg!) Det är inte ens den tiden i månaden, så jag vet faktiskt inte vad jag ska skylla på. Ett oralt återfall?

Bompa bompa

Jag önskar att ni kunde höra musiken jag har i örat i väntan på att komma fram till Elles kundservice. Det är en hel orkester!

Bekännelse

Jag är lite äcklad. Av mig själv. Och delar i terapeutiskt syfte med mig av äcklet till er. Det är inget stort äckel, men det finns där.

Igår avslutades vår "avdelningsdag" med mingel. Dryck och snittar. Ganska mastiga snittar. Dom var mycket goda (och passade bra eftersom jag sen skulle åka direkt och veckohandla och därmed komma hem senare än middagstid). Det blev ett antal snittar över. Som vi tog med tillbaka till jobbet och la i kylen för morgondagens (alltså dagens) sugna.

I morse när jag kom till jobbet slog det mig: Det finns snittar! Snittarna var goda! Jag gick till kylen, tog två (stora, och då menar jag som små mackor) snittar och tryckte i mig i ett nafs (så att ingen skulle se mig). För att jag var hungrig? Nej. För att jag behövde dom? Ingalunda. För att jag använde hjärnan? På intet vis. Jag bara gjorde det, utan vett och reson. Dom var inte ens särskilt goda längre, lite saggiga sådär efter en natt i kylen.

Nu mår jag illa och är äcklad. Men, mitt hjärta är lättat. Tack för att ni tog del av äcklet.

Dagens outfit

Det känns som att jag skulle vilja sova hela helgen. Eftersom två barn påvisat underligt sovbeteende i natt. Men det brukar gå över.

Vit top Whyred, benvit tröja H&M, vaxade jeans Acne, beige boots Acne, spetskrage Vila, mönstrad sjal Missoni

Bland annat är jag en

Oj oj oj vad Morgonpasset-männsikorna har missat saker och ting. Pärlor är för 70-åringar? I don´t thiiiiink so (sagt melodiskt). Pärlor funkar alltid för alla åldrar. Basta.
UPDATE: Åh andra sidan, gillar man glasögon och mustasch-halsband är man kanske inte på pärlnivå...

?

En kvinna kommer gående förbi busshållplatsen. Fullt påklädd, det är kallt ute, och med ett glass juice (jag gissar vilt, färgen är gul) i handen. Hon dricker inte, bara bär.

Klart udda.

torsdag, januari 26

Datorlös

Min dator krånglar, därav bloggbristen. Snudd på skönt ;)

:)

Vet ni en av dom bra sakerna med mig är? Det slog mig just. Att jag är en positiv person. Jag är positivt inställd till det mesta. Ibland kanske för positivt. Men jag tycker själv att det är bättre än att tänka nej det går inte, jag vill inte, det funkar aldrig. Framför allt mår jag bättre med en positiv inställning.

Så, det får bli dagens visdomsord.

Gäsp

Är det så att ju mer man sover desto tröttare blir man? Jag tror det.

Tur att vi har ett enda långt förhoppningsvis trevligt avdelningsmöte idag.

Dagens outfit

V-ringad top med tryck vet inte, kritstrecksrandig kostym Tiger, svarta stövletter Rizzo

onsdag, januari 25

Where? Nowhere!

Jag har verkligen fattat tycke för Elin Klings och Nhu Duongs märke Nowhere. Plaggen är välgjorda, bekväma och snygga. Och nu är priserna helt galna! Halva priset hos Nelly.com fram till söndag. Jag säger: go for it!

Ellos schmellos

Ett erbjudande i födelsedagspresent från Ellos. En check på 250 kronor. Vad trevligt, tack! Eller vänta nu... när jag handlar för 850 kronor. Så generöst, Ellos... inte.

Målarjobb

Fick syn på bakgrunden här och kom på att jag minsann ska dutta på Chanel på mina korta naglar ikväll. Dom ska inte behöva lida för att jag inte får till växtligheten. Naglarna alltså, inte Styleby.

Nytt!

Nytränad!
Nyäten!
Nykaffad!
Nya tag!

Tre i veckan sa vi va?

Things are looking good. Igårkväll Friskis. Idag lunch-Friskis. Och vem vet vad helgen har i sitt... sköte (?)

Kan jag få rockrummet, tack

Under våren är jag på utbildning ett antal gånger. Vi håller då till på Hesselby Slott. Jag kollade deras hemsida. Tydligen har ett gäng kändisar fått inreda egna rum. Hjälp, tänk om jag hamnar i Dregens!

Jag skulle känna mig iakttagen...

Dagens outfit

Jag härmar nåt jag såg i ett modemagga och kavlar upp ärmarna över kavajen.


Grå v-ringad kashmirtröja Benetton, svart pennkjol Hope, svart kavaj Acne, svarta klackar Whyred

tisdag, januari 24

Hurra hurra för våran U idag!

Här har ni mig och min kära kusin U. Sisådär en 4 år gamla. Sittandes med händerna fulla av kakor i vårsolen. Idag fyller kusinen jämnt. Vi tycker båda det är onödigt att prata ålder, men vi kan väl konstatera att bilden är typ 36 år gammal.

Hurra för dig idag, bästa U!


Upptaget

Här sitter faktiskt mina kassar, fatta det!


Att jag är med mycket på bild på jobbet?

Kolla vilken crazy kollega jag har! Helt snurrig.

Om vi säger så här

NEJ. 

UPDATE: Snälla? Bara titta lite?

Fråga kolon

Om man/jag har tappat bort en avi innan man/jag hann hämta ut paketet, ska man/jag kontakta butiken eller posten då?

UPDATE: Jag har fått ett kollinummer från butiken!

Dagens outfit

Vad präktig jag ser ut...
Vinröd polotröja Zara, mönstrade sidenbyxor Zara, svarta klackar Rizzo, liten väska by Malene Birger

måndag, januari 23

Manad att outa mig

Jag har fått en utmaning av Anna. Då ska vi se!


Vad gjorde du för tio år sedan?
Då skulle jag fylla 30. Hade nyligen flyttat från lägenhet till hus. Var ny på jobbet, där jag fortfarande är kvar idag (bra jobb) fast med helt andra arbetsuppgifter. Hjälp, jag hade inga egna barn då! Jag var praktiskt taget en tonåring!

Vad gjorde du för ett år sedan?
Det var ganska likt hur det är idag. Fast jag vill tro att det är ännu bättre nu. Bättre och bättre dag för daaag...

Fem snacks du gillar?
Snacks... kan det vara lite vad som helst som går att "snacksa" på? Jaha, då säger jag små mörka chokladbitar (ett mindre oeptiskt svar skulle kunna vara vilken sabla choklad som helst i vilket storlek som helst), riskakor, fruktsallad, ostbågar och nötter.

Fem sånger du kan texten till.
Här kan jag ju välja pinsamhetsgrad. Jag är nämligen mästare på töntiga låtar. Jag blandar vilt med följande: Dream a little dream of me, Det var dans bort i vägen (till mitt försvar vill jag här nämna att jag pluggat i Karlstad i tre terminer), En underbar vanlig dag, Starkare än ord, Ärtiga Märta (till mitt försvar har jag ingenting att tillföra).

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär.
Lustigt, jag och maken pratade om det i helgen. Om man var ekonomiskt oberoende liksom. Jag skulle gå ner i tid på jobbet, träna mer, engagera mig mer i hjälporganisationer, kultivera mig mer med museer, teater och bio, och skämma bort mina nära och kära.

Fem dåliga vanor.
Jag fuskar från mitt sunda leverne med lite för jämna mellanrum.
Jag har en påfrestande vana att trilla in i skobutiker och inte komma ut tomhänt.
Jag är blog-a-holic (vilket väl inte behöver vara dåligt i lagom mängd).
Jag kan ha svårt att varva ner och njuta av nuet.
Det händer att jag pillar i näsan. När något måste ut, ni vet?

Fem saker du gillar att göra.
Min familj glad.
Läsa.
Blogga.
Träna.
Greja (och det innefattar väl ungefär vad som helst...)

Fem saker du inte skulle klä dig i eller köpa.
Erfarenhet har lärt mig att man aldrig ska säga aldrig, men tunikor är verkligen inte min grej (jag föredrar att kalla dom korta känningar eller långa t-shirts). Inte heller leggings, även om det förekommer. Skinnpaj är snyggt på många men inte på mig. För korta tröjor känns väl sådär (med ålderns rätt). Taxklack - oh no!

Fem favoritleksaker.
Dator. Kamera. Mobil. Maken. Min klädkammare är som ett lekland!

Fem personer jag vill se göra den här utmaningen.
Alla som känner sig manade!

Trodde jag ja

Kvällsträning blir bra, tänkte jag i mitt stilla sinne. Men nej, för maken skulle på fotbollsmöte. Så jag har kutat jättemycket fram och tillbaka hemma istället. Och tänkt att kvällsträning blir bra. I morgon.

Fråga kolon

När man ska till att fylla 40 är nästan allt tillåtet, väl?

Kan jag inte bara ge mig?

Skit. Jag har fått mersmak på en grej.

Vinn en LEGO-vän!

Tävlingen är avslutad! Vinnare presenteras i morgon.
I fredags fick barnen hem den här lådan från LEGO Friends. Dom knåpade ihop Olivisas träkoja tillsammans (med jämna doser samarbete och slagsmål) och under helgen har dom skapat ett antal olika kreationer med legot. Visst, det ser tjejigt ut, men killar har också kul med det. Och det funkar med "vanligt" lego också.

Nu har jag nöjet att lotta ut Olivias treehouse från LEGO Friends till mina läsare. Eller... erhm, till deras barn. Allt ni behöver göra är att kommentera ert namn i det här inlägget, så drar någon av ungarna en vinnare på fredag kväll.

Kom igen!

Dagens outfit


Vit t-shirt Acne, blå- och grårandig kashmitröja Custommade, vita jeans Isabel Marant

söndag, januari 22

Nygamla jeans

Ni vet dom här? Jag har tröttnat gruvligt på dom. Alltså sprättade jag bort alla gullenuttiga blommiga och mönstrade lappar och satte dit några jeansiga istället. Sen sandpapprade, ja ni hörde rätt jag gjorde tonårsgrejen och sandpapprade dit några håligheter.

Tja, vi får väl se hur dom tar sig ut när dom torkar.

Nu grönskar det

Kaprifolen är sugen på vår, helt klart.

Dagens outfit


Stickad ullpolo Kapphal, grå byxor Nowhere, mörkblå sammetstofflor med emblem Asos

Obligatoriskt

Att gå ut och rulla i snön!

lördag, januari 21

Liebster

Jag vet faktiskt inte hur många follovers jag har. Jag och statistik liksom... Hur som helst blir jag väldigt glad över för det här. Tack sötaste Camilla, du är också en Liebster!

”Liebster är ett tyskt ord som betyder ”käraste” och utnämningen ges endast till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får utmärkelsen ska man göra följande:

1. Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka.
2. Skriva ned de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
3. Till slut hoppas man att de utvalda vill lämna awarden vidare…

Så, här kommer utmärkelser till fem bloggare som jag tycker är riktiga Liebsters. Om ni har fler eller färre än 200 följare har jag inte koll på.
  1. Anna of Sweden - hemma igen och full av vackra bilder. 
  2. Frida. För att jag älskar henne.
  3. Librarybeth. En gång bibliotekarie alltid bibliotekarie. 
  4. Mis(s)match. Jag misstänker att vi är väldigt lika!
  5. Vesnas vardag. En del personer gillar man bara :)

Sent skall syndaren vakna

Efter en fullkomligt luvlig middag med vitt vin skiter jag fullkomligt i mitt godisförbud och knycker följande från valfritt barns lördagsgodispåse:

Älska

Idag är dagen då jag

  • besökte friskis två gånger, varav en gång var lyckosam (frånsett låten då).
  • blev med ryggskydd.
  • åt på McDonalds.
  • bar två klippta i plagg.
  • fyndade tokigt till hela familjer i en sportbutik som ska läggas ner.
  • åter insåg min kärlek till Michelle Williams frisyr (ska visa bild!).
  • sa Hej nerdiga familj! när jag nyss kom hem till densamma som satt i soffan med paddor och bärbara.

:S

Det tveksamma att gympa till tonerna av något i stil med Fanta och rosé, alla flickor ner på knä...

Dagens outfit

Här vare klippta plagg!


Grå t-shirt Acne, grå collegetröja H&M, jeans H&M, svarta stövletter Rizzo

Rastat skor

Visserligen var familje-Friskis inställt (igen!) men jag fick åtminstone tillfälle att inviga mina crazy Sorel boots. Alltid något.

fredag, januari 20

Undrens tid är inte förbi

Jag kunde svaret på en fråga i På spåret! Carrie Bradshaw! Holy cow!

Välkommen

Med snudd på epilepsi på grund av det som försigick på gården utanför jobbet begav jag mig till slut hem. För att ta helg. Ni vet den där som går så sabla fort att det hux flux är söndag kväll igen. Men inte än!

Ska det vaaara så här?

Wtf? Varannan sekund (nästan) tokblixtrar det till (jättekamera?) på gården utanför jobbet. Vilket innebär att jag som sitter vänd mot fönstret får den enorma blixten i ögonen hela tiden. Som en enorm ovädersblixt som lyser upp hela min utsikt. Irriterande! Huvudvärksframkallande!

Produktplacering

I jakten på choklad till en medsyster hamnade jag i profilproduktsshopen på jobbet. Jag såg ingen annan råd än att slå till på en väskhängare. Ett måste för varje anständig kvinna?

Nu snackar vi

Jag har med hjälp av bonuscheckar, klubbdag och ytterligare rea-rabatter inhandlat fyra plagg för priset av 84:50. Två av plaggen ämnar jag sätta saxen i.

Klipper klapper

Kolla, precis som dom coola tjejerna springer jag ute med klackar. Heels utomhus i januari liksom!

Gimme gimme gimme en co-ollagetröja

Jag skulle nödvändigtvis gå igång på bild nummer 3. Grå collegetröja. Inte för tjock, snarare lite tunn och sladdrig. Inget tryck, bara helt vanlig. Gärna sådär slas-hasig. Svarta brallor och röda klackar till det. Oh.

Gillar´t

Jag har fredagspirret! Peppen. Feelingen. Sza sza szu:t för er som har SATC i färskt minne.

Känner ni som jag?

När det helgas

Det ser ut att bli en god fredag. Inga planerade möten. Hundra tusen saker som ska göras. Och! Inbjudan till enhetsfika. Det har utlovats FOI-choklad med utgående bäst-före-datum!

Dagens outfit


Svart sidenblus med prickar och knyt Wera, röda byxor Acne, svart kofta Modström, svarta och guldiga klackar Nowhere

torsdag, januari 19

Carrianska outfits

Jag inser att det fattas massor av snygga outfits från serien, men här kommer några av mina favoriter:
Oversizead kostym, älska. Att den är randig och att hon har knytblus till gör mig lite yr.
Snygg casual look. I vår börjar jakten på de perfekta sneakersarna!
Ja tack!
Här är det väl främst mastodontmängden pärlor som är grejen. Plus att jag gillar ringen i halsbandet.
Lång blus och kort kofta. Pösiga jeans till det. Oh yeah.
En Musse och ljus kavaj, liksom!
Sommarfräscht!