söndag, september 30

Städat

Ingen märkbar skillnad. Men, efter dagens omgång finns det ca ett kilo mindre damm i bokhyllan. Varje bok och pinal har plockats ner och dammats av, hyllorna torkats och allt ställts tillbaka. Dottern hjälpte till, heder åt henne!


Puder schmuder

Maken ringde från USA.

- Jag står här i en sminkbutik (bara en sån sak). Vill du ha något?
- Njae... vad skulle Alice (bonusdottern) ha?
- Nåt puder. Bare Minerals. 
- Vad kostar ett sånt?
- 180 kronor (500 spänn hemma).
- Ta ett till mig med!

Man kan väl ändra sig.

Min lilla hjälte

Jisses. Först fotbollsmatch. Sen har sonen har varit ute och mountainbajkat i skog och mark med en kompis. Han var mer brun än... någon annan färg när han kom hem. Jag stoppade honom i ett varmt bad. Något säger mig att han däckar tidigt ikväll.

Kvällens se

Jaha det blir en munter afton filmledes. Inte. Jag tänker se den här.





Dagens outfit

Gråmelerad klänning COS, grå kofta Nowhere, svarta knästrumpor                              

Hemma på försök

Jo men jag tror jag gillar dom här.

Stövlarna, inte frisyren.

Det var den sömnen det

07:45. Tycker barnen är sovmorgon nog för mig. Dessutom har båda sovit i min säng i natt. Lika med jag har  vaknat hundratre gånger av sparkar, bökande och mummel. Och inte fått plats, så till slut la jag mig vid fotändan.

Tallyhoo!

lördag, september 29

Barock stake

Jag är, och har länge varit, förälskad i den barocka ljusstaken a la Mikaela Willers. Så bullig och fin, och i sån många färger!

Om man vill ha en röd till jul gör man med fördel en beställning i Rädda Barnens designshop och skänker därmed en bra peng till Rädda Barnens verksamhet.


Ett och annat

Jag har lagt ut några godbitar i bloppisen. Var så artig!

Bästa starten

I morse velade jag mellan att orka eller inte orka. Himmel så bekvämt och skönt att stanna hemma och sega sig vid frukostbordet... Men så orkade jag, och j***ar vilken bra start på dagen det blev! Friskis skivstång intervall, sen är inte en millimeter av kroppen torr eller otrött.

Full av energi har jag sen fått in utemöbler och krukor, städat huset och tvättat. Och det är fortfarande eftermiddag!

Dagens outfit

Top Nowhere, baggy jeans Ralph Lauren, tofflor Shepherd, blårutig halsduk Mulberry                              

fredag, september 28

Och till leoblusen...

Jag fick en fråga hur jag ämnar styla mig själv i leoblusen. Försökte först hitta bra bilder på andra på nätet, utan något vidare bra resultat. Så jag kollade istället i min egen klädkammare aka Flickr och plockade ihop vilka plagg jag tänker mig leoparden till.

Mitt tänk är att en leopardmönstrad blus inte direkt behöver ett par leopardmönstrade byxor. Och kanske inte heller en alltför uppsnoffsad dräkt eller kostym. Om man inte vill se sådär Östermalm-tantig ut. Vilket man för all del kan ha lust att göra ibland.

Men. Jag tänker: klä ner leoblusen. Med jeans. Både tighta och baggy funkar. Gärna en svart kavaj över. Och ska det vara kjol får den lov att vara svart och pennformad. Loeoblusen skall hållas kort!

Prinsesstårta byggde denna kropp

Var och varannan vecka, oj oj oj.

Nu har jag precis kramat en kollega som går i pension hejdå. Inte utan tårblink.

- Jobba inte ihjäl dig nu, sa hon till mig. Och så uppmanade hon alla som var med och tackade av att tänka på att ta tillvara det värdefulla i livet.

Det ska jag tänka på.

Framtidsbrev

Igår kväll skrev jag ett brev till sonen. Som han ska få när han blir äldre. Jag skrev om hur det är nu när han är 8, vad han gör och gillar, hur mycket jag tycker om att vara hans mamma. Tänker att det kan vara kul att ta del av om kanske... 10 år?

Dottern ska såklart också få ett!

Det gick inte över

Det smygregnade i morse. Så pass att jag inte märkte nåt förrän jag stängt garaget och tagit plats på cykeln.

Den veke hade måhända stannat upp, krånglat fram garageöppnaren, återvänt in och bytt till lämpligare klädsel. Den dumdristige (= jag) tänkte Äh det går säkert över! och kastade sig iväg.

Den dumdristige var rätt blöt när hon kom fram till jobbet. Nu hänger det plagg på tork lite varstans i rummet.

I beg of you

Snääälla Zara, ta in den här skomodellen igen. Jag håller på att slita ut mina.


Dagens outfit

Lite casual idag, ja tack.

Cammomönstrad kashmirtröja Zadig&Voltaire, baggy jeans H&M, svarta klackar Zara, skärp Filippa K

torsdag, september 27

Många många

Som vanligt går det ett år innan jag kommer mig för att framkalla foton. Nu har jag fått ändan ur. 420 foton får man ändå vara nöjd med. Och så ska det vara ett gäng dubletter och förstoringar också såklart. Dom laddas upp i detta nu.

Jag vill gärna ha foton i album. Så kul att titta i. Med barnen eller bara för sig själv. Tusen miljoner minnen som värmer hjärtat.


Peppen

Ja!
Jag ska lunchträna!
Ja ja ja!

Dagens outfit

Leker Coco idag. Typish.
Svartvit top Zara, svart pennkjol H&M, svarta klackar Zara, Pärlhalsband Pirum

Klara färdiga cykla

Det är så mörkt ute att jag inte ser om det regnar eller inte. Det får bli en översakning.

UPDATE: Det visade sig vara en perfekt cykelmorgon. Ingen blåst, 11 grader varmt och sol!


onsdag, september 26

Varde lins

Härom dagen kom en låda full med linser från Synoptik hem i brevlådan. Himla smidigt. Nu är jag en ganska oregelbunden linsanvändare, för att jag 1) gillar mina glasögon och 2) är lat, antagligen. Men nu är det dags att aktivera mig. Jag har en låda full med lins som väntar på att få ta plats.


Nostalgi

Det var marknad i eftermiddags på skolgården. Den årligt återkommande. Tyvärr i regn, men vi hann ändå kasta boll på burkar, äta popcorn och korv med bröd, köpa med oss chokladbollar, matbröd och loppisfynd hem. Förutom att dottern var smart och köpte sig ett paraply fick vi med oss ett par DVD-filmer hem. Bland annat klassikern Bernard och Bianca!

Milda Matilda vad jag älskade den filmen när jag var liten. Såg den på bio (googlade just, den är från 1977!!!), hade den som bok och band. Kärlek. Och nu kollar mina barn på den. Jag också. Kommer ihåg i princip hela filmen. Den är inte speciellt avancerat tecknad. Men naggande god.


Sådetså

Jag kan inte hjälpa det. Jag vill vill vill ha en leopardmönstrad blus.

Huvudnyhet på intranätet - check

Ehum, tillåt mig citera mig själv angående ett uttalande jag gör på dagens intranät:


- Ambitionen är att underlätta och spara tid för medarbetare som behöver få fram en blankett eller mall. Man ska inte behöva leta på olika ställen utan kunna gå direkt till samlingssidan och hitta den aktuella blanketten, säger Linda K. 

#jagärenotroligtviktigpersonpåmittjobb

Dagens outfit

Ett strålande exempel på hur stort mitt huvud är! Jag är nästan som en bebis om man ser till förhållande kropp - huvud. Med så stor skalle kunde man ju tycka att jag skulle vara professor eller nåt... minst!


Grå t-shirt Lager 157, blå vaxade byxor Acne, mörkblå paljettkofta LaRedoute, svarta stövletter Whyred, kedjehalsband Dagmar

Torr

Med tanke på vädret är jag mycket nöjd med beslutet att ta bilen till jobbet idag.

tisdag, september 25

Uh?

Konstigt. Klockan är halvnio och det finns inget jag måste göra. Jag är typ ledig för kvällen.

Läsa!

Vinnare, hör upp!

Maria! Du vann andra pris i Friends LEGO-tävlingen. Hör av dig med adress snarast, annars får vinsten gå vidare.

Den här tävlingen alltså.


Alternativ

Om man inte vill ha Missoni-zickzack kanske man vill ha Mulberry-rutor istället? På Previous season finns det många fina pinaler från Mulberry och även annat.

Gos gos.

Min Missoni?

Så, blev det nåt Missoni för er? Jag tänker mig dottern i det när. Sen tänkte jag inte mig själv i något. Fast sen tänkte jag kanske den här ändå? Eller inte. Eller? Får testa och se.


Det är den tiden

Jag inser att det är läge att skaffa nylonstrumpbyxor nu. Barbent börjar kännas kyligt även inomhus. Sorgligt, ingen sommar alls kvar alltså.

Dagens outfit

Mörkblå v-ringad kashmirtröja Soft Goat, grå jeans Acne, blå kritstrecksrandig kavaj Monki, svarta klackar Zara

måndag, september 24

Mini-Missoni

För egen del är jag inte så sugen på Missoni. Ser fina ut men snart på var kvinna liksom. Men barnkläderna är riktigt söta. Så jag klickade hem några sköna plagg till dottern.

UPDATE: Eller... blev det nåt litet sicksackigt till mig också nu på morgonkvisten...?

Av alla tänkbara motiv

Jag är väl medveten om att smaken är som baken och att man får gilla vad man vill. Och för att uttrycka mig korrekt kan jag väl säga att om jag skulle välja en tavla som man får efter lång och trogen tjänst på jobbet är det här inte den första jag skulle välja. Den skulle inte heller bli mitt andrahands- och sjuttondehandsval. Om jag tvingades välja den skulle jag sannolikt råka tappa den ut från mitt fönster på åttonde våningen.

Pingvin som spelar golf. Den smärtar mig. 

Hör upp

Ikväll är det jag som klipper mig själv lite här och där!

Ja... det var bara det.

UPDATE: Ja jag menar på huvudet och ingen annanstans!

The skin I´m in *

Jag noterar att jag börjat klä mig i skinn. Värmer gott kan jag meddela de som undrar. Och, som jag berättade för min undrande far igår, skinnet "andas" så man svettas inte.

* Gud så töntigt skrivet. Men jag kom inte på nåt bättre. Och det är ju måndag. Jag är än så länge kaffelös. Skinnet jag är i? *suckar*

Börjar bra

Jaha, en helt vanlig måndag. Sovit konstigt = nåt i nacken som gör ont. Fullspäckad agenda för veckan, och ytterligare en massa som ska åtgärdas. Kan man skaffa lite mer tid?

Herr Ooober! En dubbel kaffe tack!

Dagens outfit

Svart skjorta Filippa K, svarta skinnbyxor Jofama, leosjal by Malene Birger, svarta klackar med guldspets Nowhere

söndag, september 23

Ganska genomskinligt

Dom här transparenta plastbågarna har jag lånat hem från Synoptik. Märke Gina Tricot. Gillar mycket. Funderar på att slå till, särskilt som Synoptik har erbjudandet köp ett par, få ett extra per gratis och ge bort ett par utan kostnad.


Dagens outfit


Svart stickad tröja Stylein, röda skinnbyxor H&M                              

Kära nån

Maken läser högt från tidningen, en artikel om en amerikansk familj. Att dom har så lite semester jämfört med oss. Typ en vecka om året. På frågan vad dom gör en ledig dag svarar en familjemedlem:

– Vi brukar leka kull hemma och så läser vi Bibeln.

Tja, inte så konstigt att dom inte har mer semester. Dom kan ju inte sysselsätta sig!

Bäääge

Sammanlagt den här helgen kommer jag att ha bakat tre pajer. Hittils en västerbotten och en äppel. Börjar på den sista alldeles strax. Den är italiensk.

lördag, september 22

*poff*

Nä men det var bara min mage som sprack.

Hejdå!

Och två till

Dagens dopoutfit.

Kvällens kräftoutfit.

Dagens outfit(s)

Det ser ut att bli inte mindre än tre klädbyten idag. Först den här (Vad proper du ser ut, sa maken nyss):


VIt krage COS, vinröda och svarta leomönstrade jeans H&M, vinröd kofta Comme des Garcons, svarta lackloafers H&M                              

I eftermiddag ska jag på dop - ny outfit.
Ikväll blir det kräftskiva - ny outfit.

fredag, september 21

Många sätt att hjälpa - bara att välja!

I Lego-tävlingen som avslutades nyss fick jag många kommentarer om vad man gör för att hjälpa barn som har det svårt.

Gör du något? Vill du göra mer? Här kommer en lista med tips:

  • Istället för julklappar i form av Aladdinaskar och sånt-man-egentligen-kan-vara-utan-grejer - ge bort en get elller en toalett via Actionaid
  • Aktion julklappen samlar in julkappar till barn i Östeuropa - bidra!
  • Bli fadder! Lämna ett månatligt bidrag, skriv till ditt fadderbarn och få ta del av hur han/hon har det i form av brev och teckningar. 
  • Majblomman - alla barns blomma!
  • Bli världsförälder, då är du med och kämpar för utsatta barn i hela världen!
  • Stötta organisationer som Rädda Barnen, PLAN International, Röda korset, Operation Smile, Läkare utan gränser, SOS Barnbyar, Unicef, Läkarmissionen och hur många fler som helst som jobbar med att hjälpa barn som lider. 
  • Många hjälporganisationer har webbshoppar, när du handlar där går pengar till behövande. 
  • Skänk barnens urvuxna kläder och leksaker. Särskilt nu när det blir kallt ute. Gå igenom källaren och vinden i jakt på vinterkläder ni inte använder. Andra behöver dom!
  • Vad passar bättre i namnsdagspresent, mors- eller farsdagspresent än ett fruktträd i Kambodja?
  • Var med och jobba mot mobbning genom att stötta Friends!
  • Stöd BRIS!
  • Det är inte bara barn i andra länder som behöver hjälp. Det kan vara grannens. Kan du göra något för att hjälpa dom? Det tror jag. 
  • Myrorna! Emmaus!
  • Beundransvärda personer som bjuder in fosterbarn till sina familjer. Vilken skillnad ni gör!
  • Jourhem och kvinnojourer behöver hjälp, var med och bidra!
  • Ideellt jobb med flyktningbarn!
  • Istället för att ge bort en blomma eller en flaska vin när du blir bjuden på middag eller fest - ge ett bidrag till Together for charity! Pengarna går till barnhem i Vietnam.
  • Via Hoppets stjärna kan du packa ett julpaket som skickas till Baltikum och Rumänien. Dom lägger ut foton och filmer på när familjerna packar upp paketen. Ett bra sätt att involera barnen och visa dom hur hjälpen når fram!
  • Köp Situation Stockholm och stötta.
  • Till sist gör jag vågen för alla ni som dagligen jobbar med att hjälpa barn som har det svårt. Respekt!

We are all the winners

Nu har jag gått igenom alla bidrag till tävlingen om Friends LEGO. Eftersom jag är ganska blödig får jag lov att blinka en och annan tår när jag läser om allt som ni alla gör för att hjälpa behövande barn. F*n vad bra ni är och vad skönt det är att höra att så många gör så mycket. Och att era barn är delaktiga och vill hjälpa!

Så ska jag då dra en vinnare. Så svårt. Det går ju inte att bedöma vem som gör mest och vem som gör bäst. Om jag får var lite flosklig så säger jag att alla är vinnare bara genom att vara såna som ger bidrag och stöttar på allsköns sätt.

I Legotävlingen går...

1:a pris till Lindakfan4ever. Bra jobbat och jag hoppas att grannfamiljens småtjtejer blir glada!
2:a pris (Olivias treehouse) till Maria. Lägg Legolådan i julklappssäcken till jourhem och kvinnojourerna!
3:e pris (Stephanies car) till Lena S. Överaskningspaket till Kajsa kommer lastat!

Maila mig era adresser till iabloggar snabela gmail punkt com så kommer legot inom kort.

Hemma hos oss tenderar lego att glömmas bort efter ett tag. När så sker kommer jag att skicka vår Friends LEGO-låda vidare via Våra barn välgörenhetsorganisation som hjälper föräldralösa barn på barnhem i Bosnien Hercegovina.

Tack alla för att ni delade med er av vad ni gör för att hjälpa! Jag ska göra ett inlägg utifrån era bidrag med tips på vad man kan göra för att hjälpa barn i nöd.

Som vi har längtat

Samtidigt som jag skrålar Nu e det fredagsmyyys på väg hem från fritids säger sonen:

- Jag trodde att den här dagen ALDRIG skulle komma!

Inte på mig men på...

Den dära mjuka fina ultimata svarta skjortan dårå. Så här ser den ut.


Tala ur skägget

Mindre lyckat när min röst hörs hur bra som helst på inspelningen och personen jag intervjuar mest bara är ett mummel...

Tally-hoo

Jag säger som Lucky Luke angående att det är fredag (se rubrik). För min del är det en strid ström av trevligheter som äger rum dagarna som följer. Dop, middag med vänner, söndagslunch, kalas för barnen...

Helgen, bring it on!

Dagens outfit

Jag tänkte: Jaha den här supervarma ullkoftan (Traderad, jag äger där) kommer jag väl inte att kunna ha förrän i december typ. Det visar sig att det går alldeles utmärkt redan nu. Det var frost i morse när jag hojade (inte iförd koftan, men det hade behövts!)

Vit top American Apparel, grå teaterkjol Filippa K, kortätmad mönstrad ullkofta Anna Holtblad, beige klackar Zara

torsdag, september 20

Så många pinaler så lite ork

Jag skulle ju visa bågarna från Gina Tricot som jag lånade hem. Får bli i helgen. Och i Camillas fantastiska butik (vid namn Filippa K) praktiskt taget fastnade jag i en svart skjorta. Som jag också ville visa. Får bli i helgen. Det var nåt annat också jag tänkte på som jag glömt vad det var. Kanske kommer på det i helgen?

Män...

Vid middagsbordet.

Maken: Har du klippt dig?
Jag: Nej.
Maken: Har du färgat håret?
Jag: Nej.
Maken: Vad har du gjort då?
Jag: Ingenting. Jag har linser på mig.
Maken: Ja jag tyckte väl att nåt var annorlunda.

Varde vänner

Vilken trevlig dag. Först kommer Lovisa förbi när jag sitter på Wayne´s och jobbar. Och i eftermiddag ska jag hooka up (svengelska för träffa) med Camilla en snabbis.

Jag säger Gilla på det.

Passa på nu då

Glöm inte att tävla om en bauta-stor LEGO Friends-låda! I morgon kväll dras en vinnare...

Nästa dagens outfit

Svart- och vitrandig collegetröja American Apparel, jeans COS, svarta mockastövletter Rizzo, mörkblå sjal Mulberry

Dagens outfit, so far

Osminkad, ruffsig i håret och med obestämbara plagg på väg med t-bana till morgonträningen.

onsdag, september 19

Välkommen!

Äntligen har den kommit. Min "gamla" bok är väl tummad och genombläddrad både fem och 20 gånger. Hoppas känna behovet att göra detsamma med den här!


Kan du va själv

Vänta lite nu. Jag fick kommentaren Nice milf! dagens Flickr. Ska det tas som en komplimang eller är det mest bara nervärderande? Jag tänker några alternativ:

  • nån ung spoling som inte är torr bakom öronen och som går igång på mogna kvinnor. 
  • nån ung spoling som resonerar för att vara gammal är hon inte så tokig
  • nån inte nödvändigtvis så ung spoling som går igång på mogna kvinnor. Och fötter. Och silkessjalar...

* Eller menade personen Moro Islamic Liberation Front, a militant Islamist group located in the southern Philippines?

Bara i hissen

Jag stod i hissen på jobbet när det klev in en man. Jag sa nåt sånt-där-som-man-säger när någon kliver in i en hiss som man redan står i. Vilket besvarades med ett leende. Jag fick intrycket på att han hade tänkt åka neråt, och jag var på väg uppåt så jag klämde i med Jaha nu får du visst åka med upp först. Han bara fortsatte att le men sa inget. Nu började jag fundera om han kanske inte pratade svenska men istället för att påpeka det bara log? Jag hade ju kunnat ställa en fråga för att testa, men det kändes lite too much. Så jag log tillbaka och tittade på klockan-lite-sådär-som-man-gör-i-brist-på-annat-ni-vet. När vi kom till mitt våningsplan klev han också av, och då hade det varit lämpligt att skoja till det med ett Jaså du skulle också hit? (huruvida det är skojigt att säga så kan vi diskutera in i minsta detalj i ett annat inlägg i en avlägsen framtid) men jag kände mig fortfarande osäker på vilket språk jag skulle använda (ah, I see you´re getting off here too!) så jag fortsatte bara att le. Vilket kanske var helt i onödan eftersom han klev av efter mig och därför inte såg mitt ansikte. Undrar om han i sin tur a) log, b) himlade med ögonen, c) gjorde jag-kräks-minen eller d) grunnade på något forskarproblem och över huvud taget inte noterade min närvaro. Och! Vilket språk gjorde han det på?!

Dagens outfit

Blå skjorta Acne, svart top COS, svart pennkjol H&M, svarta mockaklackar Zara

tisdag, september 18

Word

- Det är viktigt med kaffe, sa en vänlig forskare när jag kom inrusande en kvart sent till vårt möte med kaffekoppen i högsta hugg och förklarade att jag fastnat vid fikabordet.

Vilka är eliten?

Sveriges bloggelit intar Kista Galleria!  Bloggstjärnor från Sverige och världen kommer till Kista Galleria på lördag. Då öppnar Kista Galleria för andra gången sina dörrar till Sveriges största och mest prestigefulla bloggpris. 

Fast hetsa inte upp er för mycket, jag ska inte dit.

Nämenmankanjuundra. Vilka består Sveriges blogg-elit av? Maria Montazami till exempel. Hon ska vara där. Och hennes bloggande döttrar. Okej joråsåatte...

(Det här inlägget är skrivet med vänlig ironi utan förakt och i en paus när jag inte hade något bättre för mig. Så kan det gå.)

Så är det

Umeå är så trevligt idag så. För att inte tala om alla kollegor, dom är så trivsamma att man smäller av.

*smäller av*

Dagens outfit

Idag blir det Umeå!

Linne H&M; leomönstrad ullkofta Whyred, svarta byxor Acne, svarta loafers Vagabond                              

måndag, september 17

That´s my boy

Sonen kommer hem med en lånebok från skolbiblioteket. En riktig bok. Inte bara bilder, inte en faktabok som man mest tittar i, utan en bok full med kapitel och text. Han sätter sig i soffan och läser.

Ömma moderns bibliotekariehjärta slår ett extra slag. Jag blir så glad över att han självmant tycker om att läsa. Det ger så mycket, hela livet. Hoppas att han fortsätter <3 p="p">
Nanook gillar vi!

Kommer igen... snart!

Någon skrev Tack för en rolig blogg! i kommentarerna. Eftersom jag känner mig som den tristaste, mest fantasilösa och tröttaste människan i... ja åtminstone i grannskapet, just nu blir jag så glad att det nästan kommer en tår. Tack!

Det lönar sig med små lökar

Tre prima bh:ar för 300 spänn. Bh-trivsel på Åhlens just nu!

Bespara mig

Jag tycker det är Så. Tråkigt. Med alla dessa catwalkbilder från modeveckor hit och modeveckor dit. Det är ju inte så där människor ser ut. Det är inte så där jag vill se ut. Det är de "riktiga" personerna man vill se, typ de som tittar på modeshowerna.

Nej tacka vet jag The Sartorialist, Stockholm Streetstyle och liknande.

Booooring.

Inspitation

Jag bläddrade fram dom här bilderna igår och tänkte att här har vi morgondagens outfit. Fast jag valde en ljusare kofta.


Dagens outfit

Vit top American Apparel, mörkgrå jeans H&M, svartvit kofta Zara, svarta mockaklackar Zara

söndag, september 16

Vill DU vinna LEGO?

Tävlingen är avslutad, vinnare meddelas i en kommentar! 



Helgen har till stor del ägnats åt LEGO Friends och deras ridläger. Både sonen och dottern har byggt, och sen har det ridits, sovits, ätits, åkts häst och vagn, gåtts på toa, duschats, körts buss och ryktats i parti och minut. Massor med roliga hus och tillbehör som håller små och stora sysselsatta länge.

Och! Jag har glädjen att få lotta ut ett sånt här maxat LEGO Friends-paket bland mina läsare. Så vad göra? Jo jag tänker så här. Berätta i en kommentar vad ni i er familj redan gör eller planerar att göra framöver för att hjälpa barn i Sverige och/eller världen som har det svårt. Man kanske är Världsförälder, har ett fadderbarn eller köper en get i julklapp från Actionaid? Man kanske skänker begagnade barnkläder och leksaker till barnhem i andra länder? 

Vad gör er familj? Berätta och tävla senast på fredag kväll, så väljer jag en värdig vinnare. Pst, det finns även ett andra- och tredjepris att vinna!

Sköna söndag

Men dagens outfit har jag då rakt ingen lust att visa. När dottern var på dans passade jag på att springa, och sen har det inte blivit nån ordning på det där med kläderna. Mysplagg kort och gott.

Vi har skönt tjejhäng, dottern och jag. Medan männen är på fotbollsmatch slappar vi med kaffe (jag dricker kaffet, dottern äter skummet), bläddrar i blaskor och modebiblar, kollar Snövit (mest dottern) och mår gott.

Och nu måste vi ut och hoppa studsmatta!

Amen

Jag satt mig och började bläddra i den här (den har legat hemma en dryg vecka, vart tar tiden vägen?) och inser att den är underbar och att jag behöver läsa den från pärm till pärm. Det ska bli mig ett sant nöje.


lördag, september 15

Dagens outfit

Grå v-ringad top American Apparel, grå jeans H&M, grå collegetröja Ida Sjöstedt, svarta Converse                            

Less på precis allt

Idag tror jag att jag har en 40-årskris. Går ut i skogen ett tag så får vi se.

Tänk om man hade valt "hin" ;)

Jag förundras över att folk blir så exalterade över ordet "hen". Vad är det som upprör? Att det finns? Att det används? Att det inte används?

Oj oj oj. Aj aj aj. Ej ej ej.

UPDATE: Så föll dig sig att jag började nynna på Fönt ja en körv! Vad betyder egentligen å ja va henne och denne?! Vad det än vill säga så är det ju otroligt könsneutralt.

fredag, september 14

Tipsigt

Rodebjers zebrabrallor till salu på Tradera. Slå till , god damn it!


UPDATE: Nej nej ni skulle ju köpt direkt! Det var ett bra pris. Nu blir det tokig budgivning...

Uttryck som stör mig

Jag tar rygg på... (valfri person).

Jag vet inte varför, men i mina öron låter det lite överspänt. Sofi Fahrman, kanske inte i vart och varannat inlägg?

Så kan det gå

Vänta, la jag just ut ett... visdomsord på Instagram!?

Nåja, det kändes ganska passande idag.


Yeah but no but yeah but

Jag vill inte påstå att jag är bakis, men en bit choklad skulle sitta fint nu.

Hej metallic!

Dom här sköna bönorna fyndade jag i våras och nu sitter dom äntligen på fötterna.

Why red? Well, blue then.

Hodelary hoppsan en sån dag

Gårdagen var helt fab! Låt mig i korta ordalag berätta varför:

  • Forskare är häftiga människor som forskar i otroligt spännande saker. Som dom igår berättade om.
  • Både Karin Enström och Fredrik Lindström på scen! Fast inte samtidigt såklart. Jag blev som vanligt kär i den senare nämnda. 
  • Skönsång kvällen lång.
  • Dans! Dans! Dans! Det är banne mig porr för småbarnsmammor. 
  • Fyra manliga kollegor omringade mig och sjöng Ain´t she sweet i stämmor innan jag gick hem runt midnatt. Det liksom gjorde min dag :)

Dagens outfit. Och gårdagens.

Jag vann tenniströjan igår! Ett måste att stolt bära den idag.


Vit tenniströja med tryck från jobbet, baggy jeans H&M, mörkblå kashmirtröja Soft Goat, metallicblå klackar Whyred

Så här såg jag ut igår. Och på kvällen med peplumtop!

torsdag, september 13

Lyssnar på, del ll

Hej Fredrik Lindström!

Lyssnar på

Hej försvarsministern!

Idag

Idag blir det trevligheter värre på jobbet. Kommer nog inte att vara så närvarande här, kanske mer på Instagram!

Angående skoval. Jag tog Hope- klackarna med öppen tå och häl. Gick till bussen och höll på att förfrysa. Hoppas innerligt att det är varmare på mässan.

Jag säger som allas vår Engla: kraaam på er gulliga och fina människor.

onsdag, september 12

Tänk

Just nu tänker jag på (förutom fruktsalladen):

  • tunna dunjackor, det har blivit något av en besatthet.
  • boken jag snart ska läsa.
  • morgondagen, då blir det stormöte dagen och kvällen lång, kul!
  • morgondagens skor, det är osäkert där.
  • mina naglar, dom är värre än någonsin.
  • barnen, ska gå upp och pussa på dom snart. 
  • om det ska regna i morgon.

Någon gör det igen

När någon äter fruktsallad två gånger samma vecka kan det betyda att...

  • någon behöver göra plats i kylen 
  • någon gillar gaser
  • någon är besatt
  • någon älskar att vara i köket och skapa
  • någon är fruktansvärd.

Baby Foot, del II

Påse på fötterna ett par gånger om året, ja tack. Och där emellan Baby Foot fotcreme! Jag har testat Baby Foot - Moisture Foot Cream Aloe - Hydro Plus (lååångt namn!).

Smorde in fötterna innan läggdags igår, satte på strumpor och sov med dom. Strålande resultat. Det var länge sen jag hade så mjuka fötter. Typ ... 39 år sen.

Schysst tub!

Dom där djuren

Minns ni dom här? Känns som det var en liten evighet* sedan djurhuvudarmbanden var på var kvinnas handled. Jag återupplivar svunna tider idag med mina giraffer från Kenneth Jay Lane.


* Evighet i modevärlden = cirka 3-5 år.

Dagens outfit


Vit top American Apparel, svart trikåkjol Acne, svartullkofta med prickar Comme des Garcons för H&M, svarta sammetstofflor med döskallar Zara, armband Kenneth Jay Lane

tisdag, september 11

Ligga med Gardell

Är vad jag ska göra nu. Tills jag somnar. God kväll.

Speak up

Nu har jag slutat jobba för idag. Det går med andra ord utmärkt att kommentarsbomba mig, jag sittter här och bara väntar!

Och förresten, nästa Södertälje.

Det är skönt med en egen kuppe

Jag är helt ensam i min vagn! En liten sådan med åtta platser, men dock. Skönt. Fast jag är kanske kaxig i förskott, har några stopp kvar innan Stockholm.

Jag har förresten tagit av mig skorna, kan det vara förklaringen?

Dom är av nu. Efter en varm dag...