torsdag, juli 31

Dagens

Blå- och vitrandiga skjorta H&M, jeansshorts H&M, ballerinas Rizzo


onsdag, juli 30

Dagens

Vitt linne Bok Bik, grå kjol Odd Molly, sandaler Zara

tisdag, juli 29

Vad nytt?

Inte så mycket, men väl:

• dottern ramlade från båtbryggan ner i plurret vilket resulterade i våta kläder vilket ledde till nygammal (loppisfynd) jeansklänning och ganska nöjd dotter.

• ett par röda riktigt fina cowboyboots nästan i dotterns storlek som vi inte kunde motstå. Tallyhoo!

• jag är väsksugen, men det faktumet platsar knappast under den här rubriken.

• det är för varmt för att springa idag. Badade istället. Så kan det gå.

• imorrn käkar vi kräftor till middag!


Anledning

Jag lämnade ( fel, jag glömde den) datorn hemma, och i efterhand kan jag tycka det känns rätt skönt att ta en paus. Därav mitt minimala bloggande. Men så är det väl för de flesta just nu.

Tjing från badbryggan!

Dagens

Grå bikini Cheap Monday, mönstrad sidenkaftan Rodebjer, hatt makens, tofflor Birkenstock



måndag, juli 28

Dagens

Bikini Åhléns (jag bor i den ;D), jeansshorts H&M, blå t-shirt American Apparel, svart tofflor Birkenstock 


söndag, juli 27

Ninnananinanna

Jag har just gråtit mig ur den här. Än klappar hjärtan av Helena von Zweigbergk. Mycket läsvärd!


Dagens

Gråmelerad långklänning H&M, vita tygskor Åhléns, massor av armband


lördag, juli 26

Båtdag

När man har varit på en båt hela dagen känner man fortfarande vågorna på kvällen. I alla fall jag.









Tja...

Sånt man kan roa sig med i solnedgången: skjuta ner luftballonger från balkongen.


Dagens

Randig bikini Åhlens, solbrillor TGR


torsdag, juli 24

Puss mamma, tack för idag


Itsy bitsy

Jag skulle bara köpa parmaskinka till kvällens middagspizza, när jag upptäckte halva reapriset på Åhlens i mitt kassa lilla centrum. Alltså inga roliga märken. Men massor av barnkläder. Fyndade loss till de unga tu.

Och till mig själv: en bikini. Gul- och orangerandig. Javisst, jag tycker att jag hudmässigt uppnått den ljusbruna nyans då den tokroliga kombinationen känns ok. Roligast av allt: dom fanns bara kvar i small. Upptill - nema problema. Nertill - ho ho! Men nu är det så att jag tänker bejaka mina 42 år. Lite mer av "det goda" som pöser över nertill kommer att bli så bra !

30 kronor fattigare.

Dagens

Allt H&M


onsdag, juli 23

Set

Sensommar-/ höstfint från H&M!


Som fisken i vattnet

Vi hänger på vårt bad hela halva dagarna. Först morgonsimmar jag, sen går vi dit allihopa med matsäck och goda böcker. Barnen badar och spelar fotboll (och klappar katter). Jag med.

Barnen är så stora och simkunniga nu att jag inte behöver ha konstant koll på dom. Dessutom finns det alltid personal som håller uppsikt.

För en stund sedan skulle jag leta rätt på dottern för melonfika. Hittade henne ingenstans. Inte i bassängen, inte hos katten, inte på gräsmattan, inte i bastun. 

Till slut började jag bli lite orolig. Var VAR hon? Då fick jag se henne. Bland motionssimmarna. Med simglasögon på simmade hon varv på varv. Lika bra som nån annan där. Stolt blir man.

Mitt duktiga simbarn <3

Dagens


Lite så här...


... och lite så här.




tisdag, juli 22

Springkompisar

Sonen och jag springer tillsammans varannan kväll. En runda runt sjön på 3 - 3,5 kilometer. Vi går en stund när det blir tröttsamt och sen spring igen. Sista backen hem rushar vi!

Jag är jätteglad. Att jag får springa med min fina 10-åring, som många gånger kan tycka att mamma är ganska pinsam. Om ett par år vägrar han säkert. Jag njuter så länge det varar!

Kom alla mina kycklingar

Jag roas av "modebloggerskor" som skriver sånt här:

Hur mycket älskar man klänningen? Det är redan en storfavorit och tror det kommer förbli så om 10 år också!

Jo hej tjena, man ska bo i det här plagget och det där plagget är redan en klart favorit, för att inte tala om det där plagget som man aldrig vill ta av sig ... Många favoriter blir det ;)


Kussarna

Det vankas kusinfika här hemma alldeles strax. Dottern kom just ner iförd fyllkjol och lila peruk, endast. Jag vet inte...

Dagens

Vitt linne Rosemunde, shorts H&M

Kul så länge det varar

Ni vet när man plötsligt upptäcker att naglarna har tagit sig rätt bra? Då kan jag bli ambitiös och börja vårda dom till den milda grad. Olja morgon och kväll. Skyddade lack så att dom inte ballar ur. Och så håller jag på tills en eller ett par går av och blir fula, då brukar jag tröttna. Får se om jag kan bibehålla den här gången. Det är inga klor jag vill ha. Tycker inte det är så snyggt med såna. Men välmanikerade lagom långa = franskt (inbillar jag mig) = smakfullt.

Efter att ha sett en video på YouTube med en tjej med fantastiska naglar (oklart om dom är fejk, fina hur som helst) med glitter på topparna har jag nu härmat och pimpat mina naglar lite lätt.

Pimp pimp.

Inte så dumt

Jag ställde klockan på tidigt utifall jag skulle få lust att morgonsimma idag också. Och tänk, det fick jag. Simmade en halvtimme i utebassängen bland pensionärerna och mannen som tror sig kunna crawla. Strosade hem och mötte maken i cykelmundering på väg till jobb. Vi hann med en kaffe ihop.

Och nu sitter jag i köket. Barmen sover fortfarande (nåja, ett av dom spelar datorspel men vill inte ha frukost än). Kaffe för mig själv i godan ro alltså. Gyllene liten stund, man tackar.


måndag, juli 21

Vita skjortan

Jag inspirerades till vit skjorta idag, av Cecilia Blankens. Som gillar vita skjortor.

Varför? Därför att jag tycker att det ser lite filmiskt härligt ut tillsammans med mitt korta hår, och dessutom blir det aldrig för varmt men mer värmande än en T-shirt om det skulle bli svalare.

Instämmer, Cecilia!

Bild lånad från Blankens. Fin sådan!

Bio schmio

Eftersom det duggar ute och jag lovat mina barn bio en regnig dag får det nu bli så. Hej Tandlöse 2!

Dagens

Bikini Rodebjer, vit skjorta Filippa K, jeanskjol Seven for all mankind, svarta flipflops Havaianas, läderskärm Rodebjer


lördag, juli 19

fredag, juli 18

I spy with my little eye

Är detta månne den nya Juicy Couture-brallan? Tycker mig se den på var och varannan quinna. Sällan äkta Missoni.

Jag har bestämt mig för att inte haka på trenden.


Att se fram emot

Vad händer? Jobb = bloggtorka. Semester = sprudlande bloggfeber!

Hur som helst. Den här vill jag absolut läsa. Tror den gör sig bäst på engelska. Kommer i september (på svenska i november)!


Då och nu fast samma

Jag fick en kul länk hos Pernilla. Människor som återskapat barndomsbilder.  En del väldigt roliga, några fjantiga, och ett par som jag nästan fick lite tår i ögat av:



Jobbet funkar

Finkaffe på lunchen. Och det vankas visst jordgubbar och glass till eftermiddagsfikat.

Sista arbetsdagen innan fortsatt semester!

Sista arbetsdagen innan fortsatt semester!
Sista arbetsdagen innan fortsatt semester!
Sista arbetsdagen innan fortsatt semester!
Sista arbetsdagen innan fortsatt semester!
Sista arbetsdagen innan fortsatt semester!

Dagens

Svart jumpsuit H&M, mönstrad sidenblus Rodebjer, svarta sandaler från Sardinien

torsdag, juli 17

Och...

... hur kommer det sig, att samma ögoblick man börjar prata med supporten för ett problem man kämpat en evighet med utan att kunna lösa, så löser sig problemet? Och supporten skrattar lite överseende och säger: ja så kan det vara. 

Åhhh

Dom åker båt i solen och jag sitter inomhus och Försöker skapa en enkät. Ska det vara på det viset va, ska det det?


Torsdagstok

Den här liknelsen får mig osökt att tänka på den här liknelsen.

For the love of LV

Jag gjorde mig ett ärende till Louis Vuitton-butiken igår. Nothing fancy, bara en liten "förlängningssladd" till nyckelknippan. Men holy smoke vad med folk det var där! Cirka 20 japaner (illa klädda men troligtvis gott om pengar) som stod slet i skärp och sjalar och skrek till varandra (pratar dom så?). Kvinnor som gick runt och pekade den där ska jag ha, och den där och den där... med lojt eftersläpande makar/pojkvänner eller vad vet jag, försedda med solglasögon för att inge känslan av jag-bryr-mig-inte. Världens mest white-trashiga damer (pratade svenska men hade helt uppenbart snappat upp allt i modeväg från Ryssland. Och jag använder ordet "damer" i dess vidaste bemärkelse) med barn som sprang runt i butiken med leksakssvärd i högsta hugg.

Och så lilla jag. Som räddades av ett manligt butiksbiträde som jag sedemera förälskade mig i. Han pratade engelska med en touch av franska brytning, sa med ett leende Please madame, come with me over here and we shall have a quiet corner for ourselves.

(Nu ler jag så där dumt :)

Han gentlemanna-hjälpte mig, gav mig komplimanger för den lilla Noe:n som hängde på min axel och tjugo minuter senare strottade jag ut som på moln med en söt liten LV-kasse.

(Nu ler jag ännu dummare :)

Please have a seat madame, while I wrap your purchase for you. 

Vitt schmitt

Vit klänning? kan man undra. Och jag kan svara: sällan. Jag tror knappt man kan bära en vit klänning som förblir vit throughout the day. Det finns alltid en fläck här och en fläck där. Och finns det inte från början bildas det snabbt. Det går icke att undvika. Det är bara att gilla läget. Små fläckar syns inte så mycket. Stora fläckar får man väl mörka med en sjal eller nåt.

Den stora utmaningen kommer strax när jag ska inta morgonkaffet. Förkläde?

Dagens

Off white klänning Filippa K, ballerinas Rizzo

onsdag, juli 16

Min lilla lögnare

Jahaja. Sonen har hela tiden nekat till att ha ett Instagramkonto. Stora syskonen säger annorlunda. Nu har jag fått nys om hans namn och ansökt om att followa. Får se om jag får...

Uppföljning

Ahhh vad en afton i ensamhet på stan kan förgylla. Nytt hår, ett par (eller två?) skor på rea, ett pytteköp i dyrbutik, stros på måfå och solsken.


Torka

Det ska väl vara bloggtorka på sommaren gissar jag. Kommer just inte på någonting av värde att berätta. Förutom möjligen, för den Linda K-intresserade:

  • ska lunchträna med kollegor 
  • ska äääntligen få lite bukt med håret, frisörtid ikväll!
  • ska eventuellt kolla på ett par skor, när jag ändå är på stan
  • ska eventuellt kolla på en del annat också, när jag ändå är på stan

Dagens

Blå top Nowhere, svart tubkjol Acne, mörkblå finstickad kofta H&M, svarta ballerinas Rizzo, halsband Cornelia

tisdag, juli 15

Kvällens film


Britthumor

Mitt i mitt hetsiga (ironi) jobbande blev jag rekommenderad av en kollega att spana in tv-serien Miranda. Så jag gluttade lite. Och HA HA HA. Se själva!


Och hemma...

Tur att jag får rapporter hemifrån. Senaste nytt: gossedjurshög!


Dagens

Gråblå t-shirt från Sardinien, jeans Acne, mönstrad sidensjal Beck Söndergaard, beige klackar Zara

måndag, juli 14

Kvällsgöra

Jag är pinsamt upptagen med att knarka vissa Youtube-videos. Vad jag ser på? Ytliga ting, kan vi väl sammanfatta.

Men innan dess har jag postat paket, lagat middag (trodde maken skulle göra sånt när jag jobbar och han är ledig? Nejdå, han hamrar och filar och kör med röjsåg och andra viktiga ting) och strykit en drös tvätt.

Gäsp på er!

x 3

Ta tre, betala för två. Gott, då var det inte lika svårt att välja!


Jag klipper till

Nämen det visste vi väl. Elva veckor utan frisör är några veckor för mycket för den korthårige. Spretar och har sig så jag blir ledsen varje gång jag ser mig i spegeln.

Min frisör är hemma med sin nya bebis, så jag får hålla tillgodo med hennes kollega. Lite pirrigt!

God handsmörja

Mitt lunchuppdrag är att investera i en sån här liten rackare (eller två) att ha i väskan. Jag hoppas det inte finns för många "smaker" att välja på, då blir jag bara stirrig och går därifrån tomhänt...


Dagens

Ljusblå skjorta COS, vita Byxor Elin Kling för H&M, trähalsband Filippa K, klackar H&M